понеделник, 17 февруари 2020 г.

ДВА ПЛЕШАКА , ДВА ....




Румен Радев , 11 март 2019

"Огромният брой недействителни бюлетини на първи тур и множеството сигнали за купени гласове компрометират доверието в изборния процес. Ще поканя ръководството на ЦИК, органите на реда и партиите, за да обсъдим всички пропуски в изборите и отстъплението от честността на изборния процес”

Бойко Борисов , 11 март 2019

“Явно само когато президентът Радев победи, тогава изборите са били честни . “
“Един мъж, обграден с Корнелия Нинова, Мая Манолова, Татяна Дончева, Елена Йончева – те го ошашавиха този човек. Аз просто не му завиждам. Това е чудо около него.“

Бойко Борисов , 11 декември 2019

"Тази омраза е неприсъща за държавен глава, той е двуличен човек и един ден хората ще разберат колко двуличен човек са си избрали за президент, сигурен съм, защото когато тръгна за НАТО ми се обади: "Да отида аз!" - "Добре - отиди! Той да ръководи делегацията, да седне и той малко до Тръмп, да се покаже. И тая злоба, какво му направихме?"
"Президент е този, който е обединител на нацията. Опозиционен лидер, който за 40 минути не е каза една дума за държавата, дори злобата и омразата му вече до такава степен преливат, че не е нужно да коментирам един опозиционен лидер и то опозиционен лидер с най-много власт в държавата, върховен главнокомандващ . "

Румен Радев , 28 януари 2020
„От главния прокурор очаквам старание и в реалната борба с корупцията там, където тя има най-голяма хранителна среда. Много ясно заявих и при встъпването на длъжност на новия главен прокурор, че неговата основна задача е да убеди обществото, че брани закона и обществения интерес, а не управляващите, не определени бизнесмени. Заявил съм, че ще имам среща с всички институции . Оставям на вас да прецените защо точно в този момент главният прокурор внася искане в КС, свързано с имунитета на държавния глава.“

Румен Радев , 04 февруари 2020

"Считано от днес официално снемам доверие от правителството, което не действа в интерес на българските граждани и носи отговорност за острата криза в нашето общество .Това правителство и управление води до разпад на държавността и ни лишава от бъдеще като нация. На всичко това трябва да се сложи край"

Бойко Борисов , 04 февруари 2020

 „Как ще свали нещо, което той не дава? Не той ни е дал властта. Ние сме спечелили изборите по законен начин. Това е пряка намеса в независимостта на властите. Президентът прави точно обратното на това, което говори по принцип. Съжалявам, че си е изпуснал нервите”. Така премиерът Бойко Борисов коментира изказването на Румен Радев, че снема доверието си от правителството.
„Проблемът му не е с правителството, а с други независими институции. Прокуратурата е опасно да атакуваш, най-вероятно и затова си търси друг враг.  Иска да отклони атаката към нас, защото ние сме беззащитни и така му е по-изгодно. Само преди три дни е казал, че кабинетът работи прекрасно и води най-добрата, балансирана външна политика”
„ Сътрудниците му казват, че иска да прави партия. Аз не се боя от това. И никога не съм казвал, че ще се кандидатирам за президент. Напротив!”

Румен Радев , 12 февруари 2020

„Ако това е така, въпросът е – знаел ли е министър-председателят, че неговите подчинени подслушват и разработват президента и то в грубо нарушение на закона? И ако го е знаел, защо е допуснал закононарушението? Ако не го е знаел, това означава, че имаме за премиер човек, който е неспособен да управлява тези важни служби. “
„Покрай „преборването“ на контрабандата дали не се преборват и неудобните. Това е важен въпрос . Защо господин Гешев вижда престъпност и корупция навсякъде другаде, но не и в Министерски съвет, където се разпределя и харчи бюджетът от първо лице . “

Румен Радев , 17 февруари 2020

"Борисов се опитва, както прави винаги, да прехвърли отговорността за подслушването на друг и ако може да скрие и този скандал в „зайчарника“, в който вече не остана място от скандали."
„Скандалите, кризите, разкритията за гранд корупция, растящото недоволство ежедневно разголват управленското безсилие и зависимости на премиера. Въпреки 20-годишния престой във властта, методите на министър-председателя издават битието му от началото на прехода. И ако някой трябва да се страхува от оставането на власт, това е самият господин Борисов . Драмата на министър-председателя е, че осъзнава факта, че този път номерът с „пречистване“ чрез подаване на оставка най-вероятно няма да мине . "

Няма коментари:

Публикуване на коментар