сряда, 27 април 2022 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...200

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

На 27 април 2018 година от пресцентъра на УМБАЛ Бургас разпространяват вестта, че близки на 30-годишен пациент в мозъчна смърт са дали съгласие да дарят за трансплантация бъбреците и черния му дроб.

Благородния жест спасява три човешки живота. Флагман.бг се досеща, че това решение е взето от родителите на Александър Стоянов, родом от Силистра, за когото репортерския екип разказва от 4 дни по-рано.(ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

Александър Стоянов издъхва в реанимация от тежка мозъчна травма, несъвместима с живота, причинена от огнестрелно оръжие.

На 22 април 2018 година в апартамент на 3-ия етаж във вход „Б“ на блок 161 в ж.к.“Славейков“ в Бургас се веселят петима млади хора. Домакините Галя и Александър са поканили свои приятели, за да отпразнуват заедно рождения ден на един от гостите.

Около 21:30 часа Александър внезапно става от масата и казва, че се налага да си „вземе малко въздух навън“. Обстановката е приятна, не е изпито достатъчно голямо количество алкохол, за да се предположи, че домакинът и гостите са били под въздействието му.

Александър не се прибира дълго време. Не отговаря и на телефонните повиквания. След близо час изчакване гостите и половинката му Галя започват да го търсят наоколо.

Странните обстоятелства около последвалата смърт на младия мъж започват оттук нататък.

След повече от час безплодно издирване на внезапно оттеглилия се от купона Александър приятелката му решава да надникне в подземието на жилищната кооперация, намираща се, впрочем, в непосредствена близост до Второ РУ Бургас.

Галя намира любимия си в локва кръв и започва неистово да крещи за помощ. Александър е откаран с огнестрелна рана в главата, с входно-изходно отверстие, куршумът е влязъл и излязъл от главата, но той все още диша. Настанен е в реанимация, в кома, на командно дишане, лекарите не дават особено голяма надежда за оцеляване.

С какво е известен твърде младият, но богат в представите на приятелите си 30-годишен мъж?

Когато пристига в Бургас момчето започва като магазинер в павлион за хранителни добавки. Има бърз и комбинативен ум, тренира редовно, има хъс да стане богат. Дори една от татуировките му говори за неговия порив. Върху китката на лявата си ръка той е татуирал „Стани богат или умри!“. За приятелския си кръг Сашо прави главоломна кариера от продажба на скъпи коли, но никой от обкръжението му не се е запитвал откъде ги взема и кои са контрагентите и партньорите му.

След т.нар.самоубийство някои от тях твърдяха пред Флагман.бг, че през последната година-две той си позволил разкош извън финансовите му възможности и започнал да взема заеми, които не можел да върне.

През това време, видно от фейсбук профилите на Галя и Сашо, двамата обикалят света. На някои курорти са с яхта, живеят повече от охолно, наетият апартамент е с висок наем. Дали Сашо не е сгафил нещо фатално по верига, свързана с изработката на т.нар. автомобили-близнаци – схема, в която мозъкът, оказва се, е масовият убиец Станимир Рагевски?

Няма коментари:

Публикуване на коментар