вторник, 25 април 2023 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...216

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

Лихварят и сериен убиец Станислав Ангелов-Сиси от Перник е подсъдим за три убийства на перничани, които му дължат пари и закъсняват с плащането им. В миналото Станислав Ангелов е част от престъпната група на пернишкия наркобос Райко Арарски-Кръвта. Отговаря за събирането на дългове и за отпускането на заеми. Продължава с тази дейност и след като босът е убит през 2005-а. Групировката на Кръвта се цепи на две, след като е ликвидиран. Сиси остава верен на бащата на Райко – Васил и на Румен Стефанов-Алф. От тях се отцепва Николай Христов-Хайо и започва враждата помежду им. Едно от убийствата, за което Сиси лежи в Централния софийски затвор, е това на Хайо.

Другият си съученик Кирил Христов с прякор Багера, Сиси убива на 25 април 2009 пред дискотека “Че Гевара” в Перник. 25-годишният Кирил бил син на местен полицейски началник. Във фаталната нощ отива с приятелката си в заведението, където среща Сиси. В 3,15 ч двамта излизат от заведението “да си поговарят”. Убийството е става пет минути по-късно на близко площадче. Съучениците се качват в паркиран автомобил, минути по-късно Сиси застрелва с два куршума Крил в главата. Трупът му е намерен заровен в местността Патичарника, край сметището на пернишкия квартал “Тева”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар