четвъртък, 30 март 2023 г.

ЖИВИТЕ МЪРТВИ ... 43

„ Не чакайте Страшния съд.Той заседава всеки ден. „ Албер Камю

Един от най-успешните млади адвокати – 36-годишният Тодор Апостолов , известен като адвоката на СИК, е бил намерен обесен в къщата на родителите си в село Чирен. Разследващите са категорични – става дума за самоубийство. Адвокатът, който е бивш полицай, е посегнал на живота си вечерта на 2 септември 2022 г.

Информацията не беше публикувана в официалния полицейски бюлетин, но беше потвърдена от шефа на областната дирекция на МВР във Враца комисар Росен Иванов. "Касае се за обикновена човешка трагедия. Мъжът дори е оставил и предсмъртно писмо. То е адресирано към съпругата и детето им, на които благодари за грижите към него", заяви пред в. “Конкурент” Иванов.

Според неофициална информация в на 2 септември Тодор Апостолов бил на дело, но след края му не се прибрал в дома си в София. Съпругата му се разтревожила, че го нямало и се обадила на брат му. Той започнал веднага да го търси, като първо решил да провери къщата на починалите им родители във врачанското село Чирен и съседни на нея имоти. Когато влязъл вътре обаче се натъкнал на безжизненото тяло на Тодор, който висял на примка, закачена на греда до гаража.

Въпросното дело в популярно като “VTI”. Двамата подсъдими, задържани след зрелищна акция на МВР – Севдалин Минчев и Ангел Дерменджиев, са приближени до бившата групировка СИК. Те са освободени без мярка за неотклонение поради липса на доказателства. Прокуратурата даже на протестира пред Апелативния съд. Един от защитниците на сикаджиите е именно Тодор Апостолов.

Според в. “Всеки ден” той се притеснявал да не бъде свързан с подозрителния бизнес на клиентите си. Минчев и Дерменджиев са обвинени, че изнудвали бизнесмени да прехвърлят фирмите си, заплашвайки ги с физическа разправа. Групата им действала в София, Варна и Бургас. Според бопаджии сикаджиите натрупали над милион и половина от рекет.

Всеизвестно било, че антимафиотите недолюбвали Апостолов. Именно той защитава семейството на убития от бопаджии Пламен Куцаров. В това дело адвокатът беше намерил доказателства срещу служители от спецзвеното на МВР. Според него младежът е бил малтретиран в сградата на ГДБОП, но записите от скандалните “разпити” изчезнали безследно

Няма коментари:

Публикуване на коментар