събота, 21 октомври 2023 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...222

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

84-годишен мъж от първомайския кв. "Любеново" застреля с пушка в главата арендатор след спор за пари. Инцидентът е станал на 21.10.2022 г., научи „24 часа”. Възрастният мъж, чието име е Благой, извадил оръжието при разправия за неуредени сметки с 51-годишния Димитър Иванов, разказаха хора от селото. На този етап не е ясно дали пушката е законна. Жертвата е земеделски производител, но обработвал и земи на нападателя.Убитият е имал семейство, с две деца, съобщи кметът на Първомай Николай Митков. Той е ползвал земи под аренда.

„Очевидно става въпрос за пари”, коментираха потресени жители на Любеново.Двамата - и убитият, на 53 години, и извършителят, не са криминално проявени и са с чисто съдебно минало. Мотивът за престъплението е неуредени имуществени отношения. Спорът е възникнал за земеделски земи и ползването им.

Нападателят Благой имал зад гърба си и други провинения и в Първомай говорят, че преди 15-ина години той пак е стрелял по друг човек. На този етап от полицията и прокуратурата в Пловдив няма никаква информация по случая.Окръжният прокурор Ваня Христева и Васил Костадинов, зам.- директор на ОДМВР Пловдив разкриха подробности за случая на брифинг. Сигналът за убийството е подаден към 12.00 часа днес, като извършителят сам е отишъл в полицията в Първомай да се предаде с оръжието на престъплението - ловна пушка. Тя е законно притежавана от него, като разрешителното му и към момента е в срок.

Няма коментари:

Публикуване на коментар