четвъртък, 3 октомври 2024 г.

ПОСЛЕДСТВИЯ 71

Изхвърлиха Гущерови от квартирата

06.07.2024

Оказва се, че бившата плеймейтка и овалният довчерашен баровец Християн Гущеров, вече не живеят в „Манастирски ливади“, а са наели жилище в полите на Витоша. За момента обаче не е ясно как ще плащат наема, предвид факта, че нямат почти никакви приходи. За сметка на това Гущерова побърза да се похвали, че отново живеят в къща. Семейството се е нанесло в имота преди броени дни и разбира се не пропуснаха да публикуват снимки в социалните мрежи, макар той да не е техен, а под наем. На въпрос от страна на последователите й дали е в нов дом, блондинката отговори утвърдително и с големи букви „ДА“.

Припомняме, че само допреди няколко дни семейството с четири деца се блъскаше в тристаен апартамент, отново под наем. Към 6-членното семейство трябва да добавим и още един член на семейството – майката на Светлана, която й помага за децата. Казано с други думи трима възрастни и четири сеца, са се бутали в три стаи. Тук е мястото да припомним и факта, че майка й, й помага с децата, за да може Светлана да изпълнява ежедневно съпружеските си задължения в леглото, както призна лично преди време.

Прави впечатление, че от известно време насам бившата плеймейтка е започнала да рекламира в профила си в инстаграм – нещо, което до неотдавна й бе забранено от Гущеров. Екслюбовницата на Гонзо отбеляза, че Християн не й дава да взима пари за реклами и затова хвали само неща, от които наистина е доволна, а той избирал какво да пуска и промотира. Очевидно поради факта, че към момента са притиснати от безпаричие, Светлана е започнала да приема всевъзможни оферти.

За никого не е тайна, че семейството успя да профука всички пари на Добромир Гущеров – бащата на Християн и свекър на Светлана – от няколко месеца семейството е затънало в борчове и едва успява да покрие разходите си за храна. Преди време експлеймейтката и дъщеря й бяха хванати на машина в супермаркет, на която уедриха жълтите стотинки.

Преди около месец бившата еротична моделка вдигна пушилка, обвинявайки бореца Кирил Терзиев в побой. Той пък се оплака, че Гущерови му дължат куп пари. Припомняме, че бившите милионери имат наложени запори на всичките си фирми. От немотия на Светлана й се наложи да пуска поне по 3-4 реклами дневно в Инстаграм, за да припечелва по някой и друг лев. Наскоро стана за смях, след като помести в профила си снимка, на която рекламира парфюми за 25 лева. Други обаче побързаха да я оправдаят, че има да храни четири гърла, майка и мъж, който освен всичко друго яде като за трима.

Арестуваха диригента Левон Манукян за пране на пари.

30.09.2024

Директорът на разградската филхармония - диригентът Левон Манукян - е арестуван за длъжностно присвояване в особено големи размери. Той е задържан за 72 часа при акция на пловдивската икономическа полиция, докато се среща със своите съучастници в схема за усвояване на суми чрез фиктивни договори с музиканти.

Общо четирима души са вече с повдигнати обвинения по случая. Според директора на прокуратурата Левон Манукян е назначил близо 60 нови служители към филхармониите в Разград със значително завишени възнаграждения. Хората бяха задължени да връщат парите на приближен до диригента, а като бонус за себе си задържаха социалните осигуровки.

Със заповед на министъра на културата от днес Левон Манукян е освободен от длъжността, а инспекторът към министерството започва също така разследване за злоупотреби. Днес съдът в Пловдив оставя в ареста един от сочените за съучастници на вече бившия директор на разградската филхармония.

Екстрадират Паскал от Сърбия .

02.10.2024

При съвместна акция на сръбските и българските спецслужби на 27 септември в Сърбия е арестуван Никола Николов-Паскал, който се издирва у нас за участие в престъпна група. Николов е сред обвиняемите за аферата с митниците, заедно с бившата директорка на Агенция "Митници" Петя Банкова и бившия главен секретар на МВР Живко Коцев. Обвинението срещу него е за участие в организирана престъпна група за престъпления срещу финансовата система на България.

Никола Николов е бил задържан около 19 часа в петък до клиника в Белград, която посещавал. Имал документи и доказателства за лечението си там. Софийската градска прокуратура е предприела необходимите действия за екстрадицията на Никола Николов - Паскал от Сърбия. Предстои до дни необходимите документи да бъдат изпратени в западната ни съседка.

На Николов е наложен 18-дневен арест от съд в Белград, съобщи NOVA. Той обаче може да бъде удължен максимално до 40 дни, ако българската прокуратура поиска, за да изпрати всички необходими документи за екстрадицията му.

Домашен арест за кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер.

03.10.2024

Кметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер, синът му Али и общинският служител Байрям Иляз ще бъдат освободени с мярка за неотклонение "домашен арест". Това реши днес съдия Йонко Георгиев от Окръжен съд - Хасково, предава местната медия Haskovo.info. Спецакция в Минерални бани, проверяват имоти на близки до подкрепящия Доган кмет

Протест пред ареста: Съдът отложи мярката за задържане на кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер

Тримата са обвиняеми от Софийска градска прокуратура за участие в организирана престъпна група за злоупотреби с еврофинансиране в периода 2015-2019 година. Тогава в Минерални бани бяха изградени две съседни къщи за гости, които са собственост на хора от семейството на Мюмюн Искендер. Това беше второ заседание за разглеждане на мярката за неотклонение на тримата обвиняеми, като то започна в 10 часа днес. Първото беше на 23 септември, но бе отложено заради назначената съдебно-медицинска експертиза за определяне на здравословното им състояние.

Днес в съдебната зала стана ясно, че след задържането си Мюмюн Искендер е бил една седмица в болницата на МВР в София, а през останалото време - в следствения арест в Хасково. Другите двама обвиняеми също имат сериозни заболявания - синът на Искендер има високо кръвно и диабет, а Байрям Иляз е с онкологично заболяване.

Искендер ще има право да търпи мярката си в подходяща болница, а другите двама - на домашните си адреси.

Джейхан Ибрямов от ДПС-Доган е арестуван по обвинение за купуване на гласове .

03.10.2024

Депутатът от ДПС-Доган Джейхан Ибрямов е задържан за купуване на гласове, става ясно думите на адвоката му Йордан Киров пред БТА. Акцията е проведена от ГДБОП и антикорупционната комисия, която се превръща в острието на операциите срещу фракцията на доганистите след разкола с Пеевски през юли.

По неофициална информация прокуратурата е разбрала за това след ареста. От антикорупционната комисия засега не дават никакви подробности. Джейхан Ибрямов е в листите на Алианс за права и свободи на Ахмед Догани един от най-близките до лидера на ДПС, като е бил депутат в осем поредни парламента.

"В жилището са били намерени средства, необходими за ежедневни нужди", обяснява адвокатът. Той каза, че оттук нататък следва или вземане на мярка "задържане под стража" до 72 часа и повдигане на обвинение, или освобождаване на задържания кандидат за народен представител. Неофициална информация на бТВ сочи, че Ибрямов е бил задържан с белязани пари.

Ибрямов е бил отведен на разпит, въпреки че се ползва с имунитет, тъй като е кандидат за депутат на предстоящите избори на 27 октомври. Той е на практика с двоен имунитет, защото е и действащ депутат, и кандидат за такъв.

Според разпоредбите на Изборния кодекс регистрираните кандидати не могат да бъдат задържани от регистрацията до обявяване на изборните резултати без разрешение на ЦИК.

Властите могат да арестуват кандидати за депутати за 24 часа по неотложност, ако бъдат хванати, докато извършват престъпление. Съпругата на Джейхан Ибрямов Биршен Ибрямова написа във Фейсбук, че не знае къде се намира съпругът ѝ. Илхан Кючюк задава въпроса дали Ибрямов е отвлечен.

"В отговор на десетките обаждания, които получих през последните часове- все още нямам информация къде се намира Джейхан, от медиите разбрах, че е задържан. В дома ни се извърши претърсване от Комисия за противодействие на корупцията в продължение на 3 часа", посочи Ибрямова. В края на август бе конфискуван негов джип, който му е бил предоставен от фирма, разследвана от НАП и ГДБОП за измами с ДДС в размер на над 11 млн. лв. при зърнени сделки.

Джейхан Ибрямов първи каза, че е разпоредено кметове на ГЕРБ да притискат членове на ДПС, за да не подкрепят Доган. Преди близо месец хората на Доган обявиха, че са получили информация за проведена среща между представители на антикорупционната комисия, НАП и министъра на финансите с "притеснителното участие на трето лице".

На тази среща било наредено да се започнат масирани проверки на 25-те депутати, които напуснаха групата на Делян Пеевски и настояват за оставката му. Тогава от НАП и министерството на финансите обявиха, че такива не са разпореждани.

Няма коментари:

Публикуване на коментар