сряда, 2 октомври 2024 г.

ВЪЗМЕЗДИЕ ... 39

„Паралелната държава“ в България представлява най – голямата терористична армия в Европа . Тя е съсипала живота на милиони нормални българи безвъзвратно , затрупвайки ги с лавини от престъпления . Функционерите на Паралелната държава трябва да получат справедливо възмездие за извършеното от тях . За целта е необходемо в България да бъдат изградени нови затвори с много по – голям капацитет от съществуващите . Но има нещо много по – важно – ЕС трябва да изгради единна правозащитна и правораздавателна система за страните – членки , така , че българските престъпници да могат да бъдат съдени и да излежават присъдите си във всяка една точка на Европа .

Прословутият съратник на Златко Баретата – Иван Балабанов-Вазелина е арестуван, а Софийският градски съд вече го е изпратил в килията. Причината за този неочакван развой на събитията е, получена от ченгетата информация, че Вазелина се стяга да бяга в чужбина. А причината е опасност да бъде изпратен в затвора с дълга присъда по дело за измама, твърдят източниците ни.

Иван Балабанов дори се бил снабдил с фалшив-паспорт. Запознати обясняват пред „Уикенд”, че ментето е осигурено в Пловдив, от скандален бивш полицай с прякор Шилето, ветеран от мутренските години. Този господин, казват, че е снабдил и изрода Георги Семерджиев, който уби в катастрофа две момичета, с фалшивата швейцарска шофьорска книжка. Пак според отлично информирани Шилето е подменил и талоните на над 20 луксозни автомобили, които Семерджиев, Вазелина и техен партньор – някой си Христиан гепили с измама от столична автокъща. За тази далавера те после разправяли наляво-надясно, че са получили изрично разрешение от Златко Баретата.

Сега, когато над Вазелина е надвиснала опасността да влезе в килията, той се разбързал да се запаси с документи и да изчезне от страната, понеже срещу него са в ход три дела и се очаква поне едно от тях скоро да приключи.Приближеният на Златомир Иванов-Златко Баретата Балабанов е сключил споразумение с прокуратурата и се е признал за виновен.

През май 2019 г. той заблудил тежко болната и съпруга ѝ, че ще им намери работа в затворен комплекс в щата Флорида в САЩ. Обещавал да осигури и работни визи. Прибрал 10 хил. евро от тях, но не свършил услугата. Вазелина ще лежи на общ режим в затвора в Пазарджик. Това ще е втори негов престой там. Вече беше зад решетките за 8 месеца за незаконно оръжие, с което бе задържан в компанията на хора на Златко Баретата.

Вазелина се прочу в началото на 2021 г., когато пред гимназия в Панагюрище преби мъж, който чакал детето си. Удрял го с дръжката на пистолета си и му избил зъбите. Делото вече над 2 години се държи на трупчета в районната прокуратура в Пазарджик. 6 г. го разследват и за фалшива диплома, която представил в КАТ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар