сряда, 17 юни 2009 г.

НЕОКОМУНИСТИЧЕСКА ДЕМОКРАЦИЯ

10.06.2009

По разпореждане на Районната прокуратура в Бургас разследващи полицаи са извършили претърсване в домовете на четирима жители на село Рудник, Бургаско, съобщиха от МВР в сряда. Съобщението е по повод изявление на коалиция "Лидер" – "Новото време" по-рано през деня, че работещи в поморийската мина "Черно море 2", собственост на бизнесмена Христо Ковачки, са били подложени на полицейски произвол, инспириран от определени политически сили.
На 5 юни в полицията е бил получен сигнал, че лица са предлагали назначаване на работа в мината в село Рудник срещу гласуване за кандидат от "Лидер", продължава съобщението. Веднага информацията е била докладвана на Районната прокуратура в Бургас, която е образувала досъдебно производство и е разпоредила проверка по случая.
Полицаи са претърсили домовете на четирима жители на с. Рудник. На единия адрес, където живее 40-годишна жена, са открити и иззети списъци на работещи и кандидати за работа в мина “Черно море”. При разпита жената е признала, че хората в списъците са заявили, че ще гласуват за "Лидер", ако получат работа в мината.
Пред съдия част от лицата в списъка са били разпитани като свидетели. Съгласно дадени писмени разпореждания от прокуратурата са изискани и получени документи за назначаване и прекратяване на трудови правоотношения на служители в мината за периода от 1 май до 8 юни т.г.. Установени са точните данни на 36 лица от списъка, които в момента се разпитват в качеството им на свидетели.
В съобщението се казва още, че работата по случая продължава.

10.06.2009

Върховният административен съд реши да върне за преразглеждане делото за купуването на гласове на частичните местни избори в плевенското село Брест. Това съобщи депутатът от Коалиция за България и председател на областното ръководство на БСП в Плевен Васил Антонов.
На тамошните избори през март БСП подаде жалба, че кандидатът на ГЕРБ Цецо Луканов, е присъствал на раздаване на пари в местен обувен цех. Около 20.30 ч в деня за гласуване в местното полицейско управление постъпва информация, че управителят на цех за производство на заготовки за обувки в Брест, заедно със съпругата на собственика са раздавали пари на своите работници. Под предлог, че фирмата не е изплащала три месеца дължимите заплати хората са получавали по 50 лв. като вид аванс. Впоследствие човекът на Бойко Борисов спечели и в момента е кмет на селото. Според кандидатът на БСП Стефан Копчев Луканов е агитирал работниците да гласуват за него, като ги е уверявал, че той лично е съдействал те да получат парите.
Два пъти плевенски Административен съд отказа да образува производство по жалбата. Сега от левицата таят надежда, че след преразглеждането във ВАС, ще бъде образувано производство и делото ще тръгне отново.


15.06.2009

За скандал с купуване на гласуване сигнализира кмета на Карнобат
Кметът на Карнобат Георги Димитров е в стихията си тези дни.Същият има сигнали и доказателствени материали за купуване на гласове в село Невестино в полза на партия Лидер,считана от мнозина за приближена до ДПС.
Димитров е сериозно обезпокоен от липсата на феърплей от страна "лидерите" които по негова информация и канали са лобирали и агитирали за себе си преди изборите за Евро парламент.Скандала сега се засилва, понеже наближават и парламентарни и както изглежда апетита на конкретни кандидат властимащи се засилва.Хората на кмета обобщават, че са се раздавали пари и се е обещавало щедро на лесно манипулируемото население.В района цари мега безработица като заедно с циганите Невестино наброява близо 600 жители.Очаква се скандала да гръмне с все сила тази седмица понеже има "изтичане" на информация от агитиращите за Лидер."Този път ще хвърчат глави.Не може слабо интелигентни хорица да ни определят нашето бъдеще и това на децата ни като ходят да гласуват, за който нетрябва.Съжаляваме, но не бива да го позволяваме"казват жители от карнобатска община.Както е известно Лидер постигна изненадващо добри резултати в две населени места и в Бургаска община-мина Черно море и Рудник където живеят предимно подчинени на Христо Ковачки,работещи в близката мина.


16.06.2009

Граждани: Как може доносникът на ДС Божидар Димитров да води листа?
Пет организации изпратиха послание до РЗС, ЕНП и ГЕРБ.
Преди малко повече от месец десет политически партии подписаха „Декларация за чист парламент“. Две от тях вече я нарушиха. Партия РЗС на Яне Янев и партия ЕНП на Мария Капон включиха в общата си листа за парламентарните избори Красимир Каракачанов - бивш сътрудник на комунистическите тайни служби, известен още с псевдонима си Иван. Това е нагла демонстрация на безпринципност, лицемерие и фалш.
Това се посочва в специално обръщение до лидерите на РЗС, ЕНП и ГЕРБ, подписано от организациите: Гражданска инициатива "Справедливост", Асоциация на свободното слово Анна Политковская, Коалиция за честно управление, Център за подпомагане на хора, преживели изтезание – АСЕТ, Движение "Граждани срещу ДС".
В обръщението пише още:
Впрочем същото се отнася и до партия ГЕРБ. Вярно е, че хората на Борисов дори не подписаха Декларацията, но същите тези хора размахват като свое знаме „европейските ценности“. Е, г-н Борисов, що за европейска ценност е да сложиш за мажоритарен кандидат и водач на листа доносника на ДС Божидар Димитров? Откога Държавна сигурност е гарант за европейското развитие на България?
Във финалната част на посланието си гражданските организации се обръщат към Янев, Капон и Борисов:
Вие сте сред най-яростните критици на сегашната управляваща клика и всячески се стремите да се покажете като нейна алтернатива. Е, не сте! Можете да станете депутати и дори управляващи, но няма да бъдете добри депутати и управляващи, защото нищо, което не е почтено, не е добро.



Няма коментари:

Публикуване на коментар