четвъртък, 26 ноември 2009 г.

ПРИКАЗКА ЗА КАБИНЕТА 2

30.10.2009

Николай Младенов – военен министър


Н. Младенов, племенник на др. Петър Младенов /Пешо Танкиста/, е командирован в СДС от семейството на потомствени сталинисти. Там го пое гаражната принцеса Надето Михайлова. Стана говорител. После напусна СДС и цъфна в ГЕРБ. Чака място в ЕП. Честити 20 години преход!

На вниманието на Контролната комисия на ПП ГЕРБ

Копие: Министър-председателя на Република България

Уважаеми Дами и Господа,

Във връзка със загрижеността около бъдещето на ДАНС, в електронните медии се водят задълбочени дискусии. Предоставям на вашето внимание коментара в АФЕРА,БГ
http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=7577&Itemid=9,
с молба да проверите случая и да отговорите ИСТНА ЛИ Е ТОВА??

Следва текстът на коментара.

Почитаеми г-н Ников,

Благодаря Ви за загрижеността, но Вашите съвети са затрогващо наивни.
Какво да пиша на министъра на отбраната? Че си няма хабер от армия ли? Че той го знае и без мен. Че се чуди как да подхване "риформата" и го разхождат като мечка из панаир? Че какъвто си беше Зеленчук в СДС, такъв си остана и в ГЕРБ?
Н. Младенов, племенник на др. Петър Младенов /Пешо Танкиста/, е командирован в СДС от семейството на потомствени сталинисти. Там го пое гаражната принцеса Надето Михайлова. Стана говорител. После напусна СДС и цъфна в ГЕРБ. Чака място в ЕП.

Честити 20 години преход!

Никола Ников



24.11.2009

Сергей Игнатов – министър на образованието

Новият министър произхожда от род на номенкратурни кадри на БКП. Неговите дядо и баба Игнат Николов и Цеца Игнатова са активни борци срещу фашизма и капитализма и още по-активни сторители на комунизма във Видинския край, заемали са различни държавни и партийни постове.
Баща му - Симеон Игнатов- е първи секретар на ДКМС, след което е бил изтеглен в Сф от члена на БКП Ал.Лилов, където го издигат до секретар на ЦК на ДКМС.
Заради ИДЕОЛОГИЧЕСКАТА МУ УСТОЙЧИВОСТ след това е назначен за ген.директор на "Балкантон". Политическите амбиции на Мони Игнатов избухват през 1991, когато скоро преименуваната БСП го издига за свой кандидат за кмет на Видин. Изборът на народа обаче не е в негова полза.
Майката на Сергей Игнатов- Мара Тодорова- е ремсова и комсомолска активистка. Стоматолог, назначена е за директор на Стоматологичния център в града, а после уредена в Сф, където става преподавател в Стоматологичния институт.
Братът на Сергей Игнатов- Володя Игнатов- е бил първи секретар на ОбК на ДКМС във Видин. След това е бил началник на видинското Шесто управление на ДС.


25.11.2009

Трима от кабинета ”Борисов” били агенти на ДС

Проверени са 47 лица. Други 8 не подлежат на проверка, съобщиха от Комисията. Установена е, че досиета имат трима от членовета на правителството.
За единия от тях вече е известно - министърът без портфейл Божидар Димитров. Той е бил секретен сътрудник и агент в Първо главно управление и Втро главно управление на ДС с псевдонимите - Кардам, Тервел и Телериг.
Освен него обаче, в списъка са и Красимир Костов - заместник-министър на външните работи, и Павлин Димитров - заместник-министър на вътрешните работи. Костов е бил секретен сътрудник с псевдоним - Норис и е работил за ПГУ. Вербуван е през април 1984 г. и е снет от отчет през 1991 г
Димитров пък е бил щатен сътрудни в СОУ на МВР-ДС. През 1987 г. е изпратен на тримесечен курс за ръководни кадри във ВКШ- КГБ-СССР.
"И за Павлин Димитров, и за Красимир Костов знам, че те не са били агенти, а офицери от службите.Има разлика между агент и служители и това го знаем всички от много години”, коментира премиерът Бойко Борисов.
Той защити и Божидар Димитров, когато по време на съставяне на кабинета около назначаването му имаше напрежение. Дори от Синята коалиция бяха против той да стане министър, но в крайна сметка бе направен компромис.



27.11.2009


Министри милионери

Това сочат данните от декларацията му пред Сметната палата по закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности.
Миналата година вицепремиерът Цветан Цветанов и съпругата му са придобили два апартамента с гаражи на обща стойност над 250 000 лева.
При премиера Бойко Борисов няма промяна в имущественото състояние в сравнение с периода, когато беше кмет на София.
Симеон Дянков изплаща ипотечен кредит в размер на 729 000 лева и има банкови влогове в размер на 280 000 лева. Разполага с акции в пет американски компании на обща стойност 90 000 лева. Той има и 49% участие за близо 108 000 лева в екопроект Априлци/Ловеч/. В интервю за DarikFinance.bg министър Дянков каза, че не инвестира у нас, защото така било по-чисто, а и всичките му активи били в САЩ.
Икономическият министър Трайчо Трайков притежава акции в 13 родни предприятия, като най-много средства – 37 000 лева са в Еврохолд. На негово име са и два банкови влога с общ размер от около 100 000 лева. Той изплаща ипотечен кредит в размер на 115 000 лева и лизингов такъв в размер на близо 25 000 лева.
От 2007 досега строителният министър Росен Плевнелиев и съпругата му Юлиана са придобили 5 къщи с двор на обща стойност над 3 милиона лева.
През 2009 година съпругата на земеделския министър Мирослав Найденов, Нина е закупила клиника с право на строеж във Враца на стойност 136 000 лева.
Здравният министър Божидар Нанев и съпругата му Инна са декларирали налични парични средства в размер на 480 000 лева.
През 2008 година Вежди Рашидов и съпругата му Снежа са закупили две МПС-та – „Мерцедес“ за 150 000 лева и джип БМВ Х3 за 74 000 лева. Рашидов има лични банкови влогове за над милион и половина лева.
Спортният министър Свилен Нейков има два банкови влога в размер на над 400 000 лева.

СПЕТЕ СПОКОЙНО ДЕЦА !

Очаквайте продължението на приказката ...

Няма коментари:

Публикуване на коментар