понеделник, 2 ноември 2009 г.

ГОЦЕ СРЕЩУ БОЦЕ 4

09.07.2009

Готвят арест за Доган

Ахмед Доган може съвсем скоро да бъде привикан на разпит, дори арестуван, твърдят хора от ГЕРБ пред 168 часа.
ГЕРБ започва масирани проверки на всички придобивки на водещите фигури от ДПС и лично на Ахмед Доган. Очаква се в най-скоро време Сокола да бъде привикан в ДАНС или МВР. Лидерът на ГЕРБ и бъдещ премиер Бойко Борисов смята, че дори да бъде задържан само за 72 часа, хората ясно ще разберат намеренията им.
Сокола ще трябва да дава обяснения пред правоприлагащите органи за обръчите от фирми и партии, както и за съмненията за купуване на гласове и сделки на свързани с него хора и фирми. Сред тях за приватизационните сделки, сараите в Бояна, яхтите и моторниците по морето. Лидерът на ГЕРБ подчерта: “Това, което го искахме, вече го имаме. Време е да започнем прочистването на оборите”, заяви лидерът на ГЕРБ заяви в нощта на изборите пред тесен кръг.
Генерала дал инструкция първите разследвания да са за ДПС и лично лидера на партията. От герберите се иска да започнат да разследват всички обръчи от фирми около движението. Те искат да научат чии са тези яхти, кой плаща сметките в партиите и как точно са забогатели тези хора, също какви проекти за всички близки до ДПС фирми. В това число и лидерът на партията, който няма доходи, не получава заплата от парламента, където не благоволява да се яви, а демонстрира изключително висок жизнен стандарт.

15.09.2009

Първанов коментира критиките на на финансовия министър Дянков за плоския данък
„Аз самият съм готов да споря с този академичен колектив по някои от въпросите, не намирам, че високомерието е добрият тон, каза президентът
Някой път ще коментирам политическия език, който се използва на този етап. Симеон Дянков има възможността да отстои своите виждания в дебата, който предстои. Аз самият съм готов да споря с този академичен колектив по някои от въпросите, така, както съм го правил, но да споря академично, да споря цивилизовано. Не намирам, че високомерието е добрият тон. Но, не искам да наливам масло в огъня", заяви Георги Първанов. Той обяви, че ще изкаже вижданията си по антикризисния доклад в петък.





23.09 .2009

Първанов бесен, че Борисов взе на Гергов Пловдивския панаир
Когато ти вземат препълнената паница, от която си се хранил с години е неприятно. „Неприятно е и друго-когато не можеш да помогнеш на човек, на когото си дълбоко задължен“, това долу-горе бе отговорът на Бойко Борисов по повод острите обвинения на президента Първанов за грешките в управлението на правителството. След трагедията в Охрид, отношенията между държавния глава и Борисов се изостриха. Стигна се дотам, че като недоволен началник Първанката оплю сегашното правителство от собствения си сайт, обвинявайки го в куп непростими грешки. Премиерът обаче реагира сдържано, но определено даде да се разбере кои са реалните точки на горещия конфликт. Според всички експерти, в тези свои думи Борисов визира, че Първанов е бесен заради скандала с Георги Гергов и отнемането на Пловдивския панаир от ръцете му, убедени са повечето специалисти политолози. Според тях Първанов ще продължи да настъпва, докато успее да спаси бизнеса на един от основните си спонсори.

31.10.2009


Борисов: Станишев и Орешарски са поставили в риск банковата ни система

Информацията, която излезе от БНБ, че фискалният резерв не е пипан, е лъжа, каза премиерът.
Ръководството на Българската народна банка е излъгало, че предишното правителство не е депозирало част от фискалния резерв в търговски банки. Това заяви премиерът Бойко Борисов, ден след като от БНБ отрекоха твърденията за подобна операция. Борисов беше категоричен, че риск за банковата система няма.
"Фискалния резерв стои в БНБ, близо 8 милиарда, наличен. Прибрал съм си парите от всички вересии на Станишев и абсолютно е гарантирано благосъстоянието и влоговете на всички хора и няма да допуснем сътресение", каза Борисов.
Премиерът заяви, че по-рано експремиерът Сергей Станишев и бившия финансов министър Пламен Орешарски са поставили на риск банковата система на страната. И подчерта, че информацията, която излезе от БНБ, че фискът не е пипан е лъжа.
"Аз говорих с г-н Искров и съм го предупредил по тази тема повече да не говорят, защото решенията и договорите на МС и на Орешарски са на бюрото ми. И ако още веднъж някой се обади ще ги извадя, с риск да съборя държавата. Ако те не спрат да лъжат да и да се обясняват -те са ми на бюрото, аз мога да чета", каза Борисов,




28.10. 2009

Станишев обяви за "приятелски кръг на котараците" Те строят паркинги в столицата, уточни експремиерът
Експремиерът Сергей Станишев мина в нападение и след разпита в Градската прокуратура за т. нар. доклад на ДАНС обяви на пресконференция в соццентралата, че в момента съществува нов приятелски кръг. Той обаче изненадващо го нарече "на котараците".
Станишев посъветва журналистите: Защо не си направите експеримент да се обадите на министъра на вътрешните работи или на председателя на ДАНС за „приятелския кръг на котараците”, за който половин София знае - свързан със строителство за паркинги на метро, а и с други аспекти – езерото Ариана. Фирми на котараците, мишоците и т.н. не коментирам, ако има данни да ги даде на прокурорите, контрира Бойко Борисов по-късно в Министерския съвет. Аз досега не съм обявил едно празно обвинение срещу Станишев, закова премиерът.

Няма коментари:

Публикуване на коментар