събота, 19 февруари 2011 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...35

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

20.02.2008

Девет куршума за Николай Христов-Хайо



Девет куршума са били изстреляни с пистолет снощи около 19.50 ч. срещу 28-годишния Николай Христов-Хайо, съобщиха от полицията.
Днес ще се извърши втори оглед пред хотел "Струма" в Перник, където снощи малко преди 20.00 часа бе убит показно 28-годишният автоджамбазин и наркопласьор.
Според Димитър Шереметиев, директор на ОДП - Перник, Хайо е спрял колата, за да разговаря с трима свои познати. В този момент покрай тях е минала лека кола, от която е стреляно срещу него. Около 21.00 часа полицията откри край Перник опожарен автомобил, за който се предполага, че е използван от убиеца.
Николай Христов - Хайо е известен автокрадец. Той има регистрации за търговията с дрога, касоразбиване и друга престъпна дейност. Все още не е ясно кои са убийците му. Работи се по множество версии, не се изключва и убийството да е следствие от покушението на 11 февруари срещу Васил Станков - баща на убития Васил Арарски -Райко Кръвта.
През 2005 година пред хотел "Струма", бе застрелян Васил Арарски, известен като Райко Кръвта. Той бе сочен за един от най-големите наркоразпространители в региона. Преди седмица за втори път стреляха по баща му, който в момента се намира в болница в тежко състояние и е на командно дишане.
През септември миналата година пък стреляха по наркодилъра Румен Стефанов - Алф пред дискотека "Че Гевара" в пернишкия квартал "Мошино". "През последните две години убийствата у нас намаляват и то чувствително. Това е в резултат на много по-стройна организация въобще в работата на службите", заяви снощи вътрешният министър Румен Петков.
Относно разчистването на сметки в Перник и убийството на Николай Христов-Хайо Петков каза, че това продължава повече от десетилетие и утре очаква от Главния секретар на МВР решение в две посоки.
"Първо намеса на дирекцията на полицията и то от тази вечер и второ - много прецизен преглед и оценка на работата на част от ръководния състав на дирекцията, защото това нещо не може да продължава", каза още вътрешният министър Румен Петков.
Според него в Перник става въпрос за "противоборството на два клана". Очевидно в Перник някой не си върши работата, каза още министърът на вътрешните работи. Хайо бе арестуван и през 12 януари 2004 година. Той бе закопчаван заради убийството на известния в Югозападна България 28-годишен криминално проявен Ангел Стефанов-Гяволето, който беше разстрелян с 13 куршума в дупнишкия кв. "Бистрица".
Тогава основната версия бе, че Гяволето е убит, защото предал на полицията бандата на известния автоджамбазин от Перник Васил Борчев-Борчо. Полицията задържа Николай Христов-Хайо, Валентин Кирилов-Пуйката и Ивайло Иванов с откраднато "Ауди А6" край Симитли.

Няма коментари:

Публикуване на коментар