сряда, 11 юли 2012 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...76


Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.


Гард на Демби се взриви в кола.Адската машина била за конкурент, Димитър Вучев сам докладва на полицията.


12.07.2005

Бомба се взриви в "Ауди" на пътя към Долна баня след гр. Костенец и вдигна полицията на крак. Адската машина гръмна в скута на един от гардовете на сочения от МВР за наркобос Димитър Вучев-Демби малко след 14 ч вчера. Името на Димитър Вучев-Демби се свързва с няколко тежки криминални престъпления и наркотрафик. Според полицията той е сред наследниците в бизнеса на убитите Антон Милтенов-Клюна и Константин Димитров-Самоковеца.



Охраната на Вучев - Иван Иванов, Георги Нацев, Христо Кънчев и Пламен Дойчинов, пътувала към София с лек автомобил "Ауди А6". След тях се движела колата на Демби. На 2 км след Долна баня адската машина, която била в скута на Иван Иванов, избухнала. Той и Георги Нацев, който шофирал колата, са пострадали най-тежко. Веднага след взрива Димитър Вучев и един от аверите му хукнали към РПУ-Ихтиман да съобщят за инцидента. МВР съобщи, че най-вероятно бомбата е била за конкурент. Районът в радиус от 5 км веднага бе отцепен от десетки полицаи. На мястото бяха изпратени и 2 кучета, които да проверят дали наоколо има още бомби. Четиримата ранени гардове първо бяха откарани до болницата в Ихтиман. Двамата от пострадалите са настанени във Военно Медицинска академия, а третият е приет в "Пирогов" с опасност за живота, където по-късно умира. До "Ауди"-то в друга кола пътували босът Димитър Byчев-Демби, лидерът на най-бруталната наказателна бригада на Самоковеца Мартин, повече известен като Рашо, както и Георги Нацев, който пък е подсъдим за стрелбата с "Калашников"срещу Варсаион преди 3 години. Починалият Иван Иванов се е возел на предната дясна седалка. Според първоначалната информация бомбата е била у него.

До късно снощи лекарите се бореха за живота на Иван Иванов, Пламен Дойчинов и Христо Кънчев, които са приети във ВМА, съобщи пред "Стандарт" шефът на болницата ген. Стоян Тонев. Иванов е с над 30 осколки в тялото и главата, а Дойчинов - в белите дробове. С тежка контузна рана на коля-ното е и Кънчев, допълни ген. Тонев. С опасност за живота в "Пирогов" бе приет и Георги Нацев, когото по-късно лекарите оперираха, съобщи шефът на института доц Спас Спасков.





Няма коментари:

Публикуване на коментар