неделя, 29 юли 2012 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...78


Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.


Убиха Бореца пред дома на родителите му


29.07.2008

34-годишният Тотьо Тотев, известен в Казанлък като Тотьо Бореца, е бил прострелян в областта на главата и гърдите, става ясно от първоначалния оглед на изпратения на място полицейски екип на Районното полицейско управление в Казанлък, който е дошъл до тялото на мъжа след подаване на сигнала.

В 07.45 часа в РПУ-Казанлък е получено съобщение от гражданин, че е забелязал мъж да лежи между паркирани автомобили пред жилищна сграда на улица "Вардар". Изпратеният на място полицейски екип е открил трупа на 34-годишен казанлъчанин с огнестрелни рани в областта на главата и гърдите.

„Не знаем защо убиха Бореца. Нямаме обяснение за случилото се. „ -
така коментираха убийството на 36-годишния Тотьо Тотев - Бореца в Казанлък негови приятели, цитирани от Дарик.
Тялото на убития мъж бе открито на ул. „Свобода” 11 в южната част на града с две огнестрелни рани - в гърдите и в главата. Бореца е намерен пред жилищния блок, където живеят родителите му, но според съседи самият той не е живеел там. Жителка на блока, поддържала приятелски отношения със съпругата му Сиса, твърди че семейството е водело нормален живот и никой не ги е заплашвал. Имат дъщеря – Симона, на 4 г.
Официално Тотьо Бореца е въртял бизнес с опаковането на вишни и череши. В града се говори, че е бил близък на кръга на Златко Баретата, с когото се познавали от спортното училище в Стара Загора. Неофициално
Бореца е спряган за сутеньор и наркодилър.
Тялото на 36-годишния мъж бе транспортирано в катедра "Съдебна медицина" от мястото на произшествието преди обед. Районът е отцепен. Продължават следствените действия.
Убитият в Казанлък Тотю Бореца е тартор на група за мокри поръчки в района и има присъда за хулиганство, твърдят разследващите.Освен това бил близък на Златомир Иванов, известен като Златко Баретата и участвал в трафика на наркотици и проституция.
Официално бизнесът му е свързан с опаковането на вишни и череши.
По непотвърдени данни, възможно е покушението да е извършено от така наречената "черешова мафия".





Няма коментари:

Публикуване на коментар