сряда, 28 ноември 2012 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...92


Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.Безследно изчезна Методи Методиев - Мето Илиенски /ВИС/

29.11.2003

Мето Илиенски изчезна на 29 ноември 2003 година. Според показанията на съпругата му Яна и охранителите му, след обаждане по телефона той излиза от дома си без мобилен и охрана. Качва се в тъмното ауди, което го чака отпред и никога повече не се връща. Единственият човек, който би могъл да му нареди да излезе привечер сам, без охрана, без да съобщи на никого къде отива, е Георги Илиев, се коментираше през годините. По същия начин на повикване са били Константин Димитров – Косьо Самоковеца, Къро и Таки.

Математикът на ВИС-2 Методи Методиев (Мето Илиенски) е обявен за мъртъв 8 години по-късно – в началото на 2011 година.

През годините се появяват различни версии за мистериозното изчезване на Мето Илиенски. Някои смятат, че босът на ВИС-2 е жив и здрав и е в Бразилия или ЮАР и даже го чакаха да се върне с капитал от 50 милиона долара. Други твърдяха, че е убит , веднага след като аудито потегля.

Методи Илиенски е бил разстрелян лично от шефа на ВИС Георги Илиев. Това сензационно разкритие направи пред „Торнадо” източник, изключително близък до бившия подземен бос и собственик на ВАИ Холдинг.

Причината за разстрела лежи в информацията, получена от Георги Илиев, че Мето Илиенски е истинският поръчител на убийството на неговия кум Румен Маринов – Нарциса.

Спелеолози изследвали непозната пещера на Витоша и се натъкнали на кости от човешки труп. Мигновено сигнализират полицията и стаховитата находка е изпратена за анализ в Института по криминология на МВР.

Според съдебните медици намерените останки са на 35-40 годишен мъж и са в пещерата от около 8-9 години. Черепът и голяма част от костите не са открити, но се предполага, че са разпръснати от хищните животни.

Една от версиите бе лансирана отново във в. "Уикенд" от покойния радиоводещ Боби Цанков месец преди покушението му. Той дори свърза друго място от околностите на Западна Витоша - табелата за входа в Драгичево при бензиностанцията на Шел, като описа своя среща с маскирания Мето Илиенски, на когото предал пакет с 50 000 долара. Подробности за тази версия четете в статията "Боби Цанков и Мето Илиенски си правят срещи край Драгичево" в сайта на село Драгичево.

Тази нова сензация би слажила край на мистерията, ако намерините кости наистина са на Методиев. Въпреки това криминалистите са категорични: не само че костите са на безследно изчезналия мафиотския бос Мето Илиенски, но и че той е ликвидиран много скоро след изчезването си.Криминалистите са уведомили вдовицата на убития мафиот за ужасяващата находка от пещерата, но според в. „Уикенд” тя се е отказала от погребениеНяма коментари:

Публикуване на коментар