четвъртък, 7 март 2013 г.

ГЕРБ ХРОНИКА 37



Цачева наместила мъжа си в "Булгартабак".Въпреки че е архитект по професия, съпругът на парламентарната шефка е назначен като експерт, отговарящ за приватизацията на тютюневия холдинг .


02.06.2010

Мъжът на парламентарната шефка Цецка Цачева е назначен в дирекцията, която управлява собствеността на "Булгартабак", научи ДУМА. Въпреки че е архитект по професия, Румен Данговски вече е експерт в тютюневия холдинг. Той е на тази позиция от 12 октомври 2009 г., като първоначално е бил назначен на изпитателен срок от три месеца. Експертът вече е на постоянен трудов договор. Именно дирекцията, в която той работи, комуникира с Агенцията по приватизация за преминаването в частни ръце на холдинга, а самият Румен Данговски е човекът, който стикова всички дейности.

Архитектът е заел важната позиция в дружеството без конкурс, въпреки че от "Булгартабак" твърдят, че подборът е бил осъществен съгласно процедурата на холдинга за назначаване на работа. Изискванията за заеманата от Данговски длъжност са висше образование, над 3 години трудов стаж, компютърна грамотност, добри комуникативни способности, умения за работа в динамична среда и вземане на бързи решения, творческо и аналитично мислене.

Румен Данговски е работил като архитект, научи ДУМА. Той е проектирал гробищни и църковни паркове.

Засега Цачева не е коментирала назначението на мъжа си. Преди само половин месец обаче тя даде определението си за морал, като заяви, че той има измерения и не трябва да се отива в крайности. Повод за думите й стана назначението на дъщерята на депутата от ГЕРБ Пламен Тачев като съветник към комисията по бюджет и финанси в НС. Въпреки че депутатската щерка подаде оставка веднага след раздухването на скандала, Цачева побърза да я защити: "Госпожицата е с магистърска степен на образование, с перфектно владеене на три чужди езика. Тя е в помощ на председателя на комисията Менда Стоянова". Тогава тя призова да не се отива към пълен популизам само заради роднинските връзки и назначенията.



Цветан Цветанов отоплява 12 000 цигани с краден ток, за да гласуват за ГЕРБ!

14.01.2013

12 хиляди цигани ползват ток на аванта в ромската махала на Самоков и така ГЕРБ си подсигурява гласове за всички избори. Това твърдят жители на града пред журналисти. Според тях властта покровителства кражбите на електричество и по този начин държи в ръцете си електората от махалата. Само малка част от къщите в нея са в регулация, имат нотариални актове и са легални клиенти на ЧЕЗ. Останалите домове, които никнат като гъби, са нелегално свързани към мрежата. Циганите правят това, докато тя е под напрежение. По тази причина няколко души загинали.

В махалата няма електромери. Нелегални кабели са опънати от стълбовете до къщите на циганите, много от тях са с подово отопление, което консумира огромно количество енергия. Местните тарикати дори изобретили алтернативни системи, за да се топлят през зимата, която в Самоков е дълга и студена. За целта те използвали стари пружини за легла. Свързвали ги към мрежата и така се получавала огромна печка с открити реотани.

Изобретението е много опасно, но е изключително ефективно. То загрява бързо къщите, които са направени от всякакви подръчни материали. Естествено, те са без топлоизолации, качествена дограма или каквито и да било подобрения за пестене на енергия. Това и не е необходимо, защото циганите от махалата си живеят като собственици на електроцентрали, без да плащат. Благодарение на това в ромските къщи е топло и уютно. Собствениците им шляпат по джапанки и тениски, а около тях доволни подскачат голи малките им дечица. В махалата осветлението не се гаси денонощно. Обичайна гледка е по 6-7 външни лампи да светят дори на обяд.

Според жителите на града тарторите в махалата са назначили двама дебеловрати млади цигани да събират по 20 лева от всяка къща за ток. После те носели парите в местното енерго. При такава консумация не е възможно едно домакинство, в което има поне по 10 души, да изразходи енергия за 20 лева, възмущават се местните хора. Как се отчита тя и кой плаща? Категорични са, че от цялата схема енергото губи огромни суми, които начислява на сметките на редовните си абонати. Управляващите измислили схема да държат в подчинение електората от махалата. Месеци преди изборите токът им се спирал. След това емисари на вътрешния министър Цветан Цветанов преговаряли с циганските босове. Сделката била – пускаме ви тока, но срещу гаранции, че всичките ви хора ще гласуват за нас, разказват възмутени граждани на Самоков пред журналисти. Те категорично не са съгласни да плащат тока на циганите, а те да определят кой да управлява държавата и града.

Освен далаверите с тока в махалата се върти търговия с пълна сила. На сергии по улиците се продава всичко – от домашни чехли и вафли до бутове от прясно заклани животни. Нито един от мургавите търговци няма касов апарат, свързан с НАП, каквото е задължението на всички в този бизнес. Това също е част от схемите на Цветанов да подсигурява гласове за ГЕРБ, категорични са жителите на Самоков.



Митко Каратиста обслужва Бойко в енергетиката

Шофьорът на Румен Николов-Пашата - Димитър Стефанов днес е на ключов пост в "ЧЕЗ България".

12.02.2013


Премиерът Бойко Борисов е настанил един от най-близките си съратници от ъндърграунда на ключова позиция в енергетиката, която през последните дни се раздира от скандали. Министър-председателят прокарва интересите си в НЕК чрез Димитър Стефанов-Митко Каратиста, който е бивш шофьор на Румен Николов-Пашата.

Както личи от официалните документи, Димитър Стефанов е член на Надзорния съвет на “ЧЕЗ България” ЕАД.

Кой е Митко Каратиста?

Според медийни публикации, преди да заеме важния пост Стефанов е ръководили банда яки момчета, които са рекетирали търговци от кв. „Надежда”.

Проституцията и разпространението на дрога в квартала били до ден-днешен под негов контрол, твърдят от столичен седмичник. Майката на детето му, Татяна Георгиева, става общински съветник от листата на ГЕРБ-София и един от четиримата координатора в София. Кметът на „Връбница” дори е женен за сестрата на Татяна Георгиева. Техният баща пък бил назначен на работа в община „Надежда”! И дума не може да става за конфликт на интереси!

С избирането на Борисов за премиер, Каратиста е непрекъснато в обкръжението му и е негова дясна ръка. Назначен е и за съветник в Народното събрание. Бизнесът му с проституция, наркотици, рекет и изнудване продължава обаче, твърдят негови приближени. Високата му позиция започва да му помага не само на местно ниво, но и в цялата страна.

Независимо от това, Бойко го назначава за член на Надзорния съвет на ЧЕЗ – България, за да защитава интересите на държавата, със заплата от около 35 000 лева на месец!



Шефката на ДКЕВР продавала незаконно цигари

13.02.2013

Новата шефка на ДКЕВР Юлиана Иванова се оказа собственик на електронен магазин, който незаконно продава цигари, установи "Труд". От юли 2012 г. рекламата и продажбата на цигари онлайн е забранена чрез Закона за тютюна и тютюневите изделия.

Иванова притежава фирмата "Имидж код груп", която е собственик на онлайн магазина babbetshop.com. Преди седмица тя е прехвърлила управлението на фирмата. Според нейните обяснения засега той предлага само продукти на "Метро".

В продуктовата листа на сайта има 30 вида цигари, които могат да се поръчат. Журналист на "Труд" се регистрира с фалшив адрес на babbetshop.com и направи заявка за покупка. В отговор получи имейл, потвърждаващ регистрацията. Но до редакционното приключване на броя не пристигна потвърждение на поръчката.

Възможността за онлайн покупка на цигари ясно си личи и от общите условия на сайта. В тях първо се уточнява, че става въпрос за онлайн търговия, добавя се, че се продават и тютюневи изделия, както и че общите условия са обновени на 1 ноември 2012 г. Това е четири месеца след като забраната бе въведена.

На сайта може да си поръчате цигари онлайн на стекове от едни от най-големите компании в бранша - "Филип Морис", "Импириъл" и ДжейТиАй. И трите дружества потвърдиха пред "Труд", че електронната търговия с цигари е незаконна и ни посъветваха да се обърнем към Агенция "Митници". От пресцентъра на агенцията също потвърдиха, че всякаква продажба на цигари онлайн е забранена.

Ведомството обаче нямало достатъчен капацитет, за да следи за всички нарушения. Досега митничарите разкрили два такива сайта - в Русе и Разград, като си поръчвали поне по три стека и хващали нарушителите при получаването им. Вестникът подаде сигнал за сайта в митниците, уведоми и сектор "Компютърни престъпления" в ГДБОП.

"Труд" не успя да се свърже за коментар с Иванова, нито получи отговор на SMS-а си до новата шефка на енергийния регулатор с въпрос дали знае за продажбата на цигари през сайта и как ще коментира това.От "Метро" заявиха, че ще направят проверка, тъй като имат множество партньори. От компанията уточниха, че не знаят за подобна онлайн продажба на цигари.


3 млн. лв. за кметове на ГЕРБ

06.03.2013

Вицепремиерът Симеон Дянков и премиерът в оставка Бойко Борисов развързаха кесиите.
Над 3 млн. лв. даде правителството в оставка на последното си заседание на общините Бургас и Добрич, чиито кметове са избрани от листата на ГЕРБ. За Бургас се дават до 2,9 млн. лева за втория етап на надлеза над товарната жп гара и пътния възел на улиците “Одрин” и “Крайезерна”.
Добрич ще получи до 132 хил. лв. за поставянето на козирка над трибуните на спортно игрище в градския парк “Св. Георги”.
Четири милиона лева пък бяха дадени за довършването на Националния музеен комплекс в София, известен и като “Българският Лувър”.
805 000 лв. отиват за опазване на недвижими културни ценности. Бъдещият музеен комплекс ще свързва няколко стари сгради в София между бул. “Васил Левски” и улиците “Оборище”, “19 февруари” и “Московска”.



1 коментар: