вторник, 14 януари 2014 г.

СГРОМОЛЯСВАНЕ В ЧЕРВЕНО … 5




Mножественото делене на неокомунистическата престъпна мрежа , онагледено най – ясно от създаването на различни партии и движения , разбира се не може да бъде спряно в период на пълен провал на неокомунистическата доктрина на прехода . В основата на тази трагикомедия стои стремежът за „феодална“ подялба на България и липсата на единомислие за разпределение на ограбеното и откраднатото през годините. А кървавата и непосилна цена за пълния провал и пълния резил на кукловодите на българския преход се плаща от нормалните обикновени хора в тази пародия на държава.
 
„България без цензура" вече е партия .
307 души подкрепиха с членство движението на бившия журналист Николай Бареков
 
21.12.2013
На церемония във Велико Търново формацията избра председател, инициативен комитет и прие учредителна декларация на партията, която все още няма име. Първият конгрес на партията ще е през януари в София.
„Това, което аз обещах на нашите съмишленици, е, че през 2015 г. ще управляваме България. Мисля, че това е една сериозна новина. Искаме да започнем големите реформи, затова държим да се представим много силно на европейските избори, след което да поискаме и предсрочни”, коментира Николай Бареков, председател на инициативния комитет на „България без цензура".
 

АБВ начело с Калфин на евроизборите .Информацията, че формацията на президента Първанов ще участва със собствена листа за предстоящите избори за Европейски парламент, беше неофициално потвърдена

12.01.2014
Нидал Алгафари е първият приближен до АБВ, който категорично заяви, че формацията ще се яви със своя листа на евроизборите през месец май и Ивайло Калфин ще се кандидатира за вота от името на инициативата. В интервю за БНР тази сутрин ПР експертът уточни, че не е член на АБВ и коментира отстрани, но е поканен и ще работи с Калфин за евроизборите.  
Според него има политически формации и личности и от ляво и от центъра, които ще подкрепят листата. Георги Първанов в момента ще заложи с авторитета си на лидер в БСП в най-трудните години, когато успя да я измъкне от кризите, ще заложи и на това, че няма загубени избори, каза още той.
Спекулациите по темата започнаха след среща на АБВ в четвъртък. Експрезидентът възроди формата си АБВ и на първа тайна сбирка с червени кметове, Румен Петков и други свои привърженици от БСП, обяви алтернативна евролиста, съобщи в. "24 часа" в края на седмицата. Вестникът информира за "тайна" среща, на която са присъствали Георги Първанов, Ивайло Калфин, проф. Борислав Борисов, Румен Петков и други членове на БСП.
Освен публично разпространената позиция, че АБВ осъжда неясната реакция на БСП и ДПС спрямо поведението на Волен Сидеров, според вестника е било решено да се участва на евроизборите със собствена листа, водена от Калфин.
Пред "24 часа" Първанов обаче не е потвърдил: "Към днешна дата се занимавам с това, което знаете. Ако има новини в тази посока, ще ви информирам. АБВ е гражданска инициатива, която има за цел да произвежда политически позиции и го правим."
Приближени до експрезидента директно са отрекли такъв сценарий. "Категорично нямаме намерение да напускаме БСП по свое желание, нито да я цепим", е казал един от тях, цитиран от вестника.
"Нямам намерение да напускам БСП", каза днес в предаването "На светло с Люба Кулезич" на Нова ТВ Румен Петков. Той беше категоричен, че има сериозни различия с ръководството на БСП, но това не е от скоро и не е повод за напускане. 
По думите му, ако БСП иска да постигне силен резултат на предстоящите европейски избори, е важно да покаже премерени действия и диалогичност.
"Въпросът е дали искаме една силна левица или просто става дума за някаква самоцелна битка на Сергей срещу Бойко. Няма никакво съмнение, че основният опонент и за мен, и за Георги Първанов, и за Ивайло Калфин е Бойко Борисов."
Засега Ивайло Калфин отказва да коментира евентуалното си участие в предстоящите евроизбори. За него това, че името му не се спряга сред водачите на листи в БСП, е най-малкият проблем. Дали Ивайло Калфин ще бъде евродепуат не е толкова важно за хората, каза той.
На въпрос дали ще има ли такава листа и той ли ще я води, евродепутатът нито отрече, нито потвърди: "Когато има какво да бъде обявено, то ще бъде направено", каза евродепутатът.
Според устава на БСП всеки, който участва в алтернативна листа или е член на друга партия или организация със статут на партия, бива изключен. АБВ не е партия, затова очакванията са алтернативната лява листа да бъде подкрепена от формацията на Татяна Дончева и от българските лейбъристи Обединен блок на труда (ОБТ).
"Ние сме в процес на регистрация и докато тя не е факт, този въпрос не може да бъде на дневен ред", лаконична бе Дончева вчера. Тя нееднократно е заявявала амбицията си да участва във властта чрез своето движение 21, вкл. и на предстоящите евроизбори. Според нея обаче Първанов и Петков няма да напуснат БСП.
"Политическото решение за бъдещите действия и позиции на ОБТ ще се вземе на предстоящия ни конгрес, но принципната ни позиция е, че има крайна необходимост от създаването на широк лявоцентристки или социалдемократически формат", коментира Екатерина Атанасова, която е временно изпълняващ длъжността председател на ОБТ до конгреса. Тя обясни, че не става въпрос за създаването на алтернатива на БСП, а за запълването на една празна ниша.
Новината за евентуалното участие на АБВ в евроизборите предизвика множество коментари в медиите както на членове на БСП, така и на политици от други партии.
Очаква се "второто начало“ на АБВ да бъде направено във вторник, на 14 януари. Тогава би трябвало да бъдат официално обявени намеренията на формацията. 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар