четвъртък, 9 юли 2015 г.

ФУТБОЛ , ЧЕРЕП И ДУХОВА МУЗИКА 11




Футболисти от "А" група задържани за "черно тото"

Полицейската акция е започнала на 9 декември

10.12.2014

Девет души са задържани за срок от 24 часа след операция на полицията за противодействия на "черното тото" у нас, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Сред тях са водещи футболисти от "А" група – 

защитникът на националния отбор и втори капитан на ЦСКА Александър Тунчев, голмайсторът на "Локомотив" (Пловдив) и на "Черно море" Кирил Котев, информира "Гонг".

От Главна дирекция "Криминална полиция" уточняват, че са намерени и иззети вещи и документи, съотносими към предмета на доказване на престъпната дейност на група, занимавала се с манипулиране на спортни събития.

Полицейската акция е започнала на 9 декември.

Тя е проведена едновременно в шест града в страната, като са разпитани множество свидетели.

По-рано днес бяха повикани, за да дадат обяснения, играчите на Локомотив (София Йордан) Тодоров и Иво Иванов. Вчера пък е разпитан стражът на Локомотив (Пловдив) Йордан Господинов, съобщи "Гонг".

Разследването се води под ръководството и контрола на Специализираната прокуратура. 

От полицията допълват, че утре ще бъде дадена повече информация по случая, работата по който продължава.

 

САГАТА ЦСКА

 21.05.2014  Край на сагата! ЦСКА спаси лиценза за УЕФА!Ивайло Манджуков покри задължения за 1,5 млн. Лева.

 

Лицензът на ЦСКА за турнирите е спасен от бизнесмена Ивайло Манджуков, съобщава "Стандарт".


Както Livesport.bg ви информира, акционерът беше приготвил 1,5 млн. лева, за да направи публичното предлагане успешно. Шефовете обаче прецениха, че по-добре парите да бъдат дадени за належащи разходи.
Така запис на заповед за 1,5 млн лева е бил внесен в БФС. Той гарантира плащанията, които ЦСКА трябва да направи по разсрочени вече дела.
Така "червените" няма да имат проблем да играят в Европа, каквато опасност съществуваше. 

 

11.06.2015  Нов обрат в сагата "ЦСКА"! Божков и Гриша Ганчев не се отказват от план "А" - двамата искат "армейците" в "А" група и Европа въпреки забраната на УЕФА. Юристите на босовете търсят вратички.

 

Васил Божков и Гриша Ганчев не са се отказали от своя план за възраждане на ЦСКА, чиято цел е новият червен клуб да играе още тази година и в "А" група, и в Европа.

Босът на "Нове холдинг" възнамерява да купи Литекс и заедно с благодетеля на "оранжевите" Гриша Ганчев да управляват нов ЦСКА, играещ директно в Европа и "А" група с лиценза на ловчанлии.

Както ПИК първи съобщи, от УЕФА са против подобни действия, тъй като те нарушават определени правилници (виж в Още по темата)

Наетите от Васил Божков юристи обаче имат друго мнение, позовавайки се отново на правилници на БФС, ФИФА, УЕФА, а и на българското законодателство, според които цялата тази трансформация е напълно законна и не би трябвало да последват санкции за когото и да било.

Макар ситуацията с възраждането на червения клуб да се мени всеки ден, към този момент е ясно, че Васил Божков и Гриша Ганчев няма да се откажат от своя план.

За целта те ще разчитат на вратички в правилниците, а и на помощ от Изпълкома на БФС, чрез когото, според юристите на двамата бизнесмени, сделката може да придобие изряден вид и да се убеди УЕФА, че няма причина новият клуб да не бъде допуснат в "А" група и Европа.

 

19.06.2015 Сагата продължава: Божков и Ганчев на финална среща днес за ЦСКА


Крупните бизнесмени ще бистрят бъдещето на армейците
.

Крупните бизнесмени ще имат финална среща днес, след като босът на "Нове холдинг" се завърне от чужбина. На нея ще доуточнят детайлите, за да дадат общ брифинг.

Очаква се той да се състои в понеделник. На него ще бъде обявено, че Васил Божков е придобил мажоритарен пакет акции на "Литекс" и мести клуба от Ловеч в София.

Така новият отбор ще загуби право за сезон да рита в Европа, но това е най-малкият дявол за "армейската" общност.

"Когато нещата бъдат финализирани и имаме окончателна яснота и документи, ще го обявим пред медиите. Не искаме да звучим празнословни, такава е практиката ни", отсякоха от пресофиса на Божков.



20.06.2015  Край на сагата: ЦСКА започва от „А” окръжна с Васил Божков

 ЦСКА започва от "А" окръжна група с подкрепата на Васил Божков.
Това стана ясно днес, след срещата между бизнесмена и привърженици на тима.

ЦСКА ще играе при аматьорите, тъй като феновете ще направят нов клуб, който ще бъде финансиран от Васил Божков и още няколко акционери. Така ще се избегнат плащанията по десетките милиони дългове на „червените”.

Вместо това ще се инвестира в базата, като целта е до три години ”армейците” да разпологат с едни от най-модерните спортни съоръжения.

Бюджетът на клуба ще е 3 млн. лева на година, а при влизане в "А" група ще бъде увеличен двойно. Самият Божков ще подкрепя клуба, докато "армейците" се върнат там, където им е мястото.

Новоучреденият клуб, който най-вероятно ще бъде регистриран в понеделник, ще получи стадион "Българска армия", както и базите на Панчарево, а идната седмица ще бъде представен и щаба на новия отбор.

04.07.2015 Гриша Ганчев поема ЦСКА другата седмица


"Някои хора бяха в чужбина, за това се забавихме", каза Тодоров
Гриша Ганчев ще поеме властта в ЦСКА официално от другата седмица. Това обяви все още настоящият изпълнителен директор на "червените" Александър Тодоров.

Прехвърлянето на акциите трябваше да стане преди няколко дни, но се отложи, защото хора, обвързани с процеса, са били в чужбина, поясни още той.
"Драма няма, всичко е наред. Не е имало "засечки" на сделката, каквито писания се появиха. Някои от хората, които са обвързани с процеса по прехвърляне на акциите, не бяха в България, така че нямаше как да се осъществи такова нещо. Вероятно през следващата седмица прехвърлянето вече ще е факт и ЦСКА ще има нови собственици", каза Тодоров пред "Тема Спорт", след което каза, че ще напусне клуба.
"Вече се нуждая от почивка. Следващото ръководство ще избере такъв. Трябва да се изберат нови членове на Управителния съвет и един от тях ще стане и изпълнителен директор. Вероятно ще остана в ЦСКА до края на месеца", каза още Тодоров.

 

Новите собственици на "Локомотив" (София) взели акциите за 1 лев

 

09.07.2015

 

Новите собственици на "Локомотив" (София) са Кирил Льосков и Петър Касев. Те присъстваха на общото събрание на клуба и обявиха, че са взели 78% от акциите за 1 лев.

Двамата са партньори в компанията "ЛК Моторс", която е регистрирана в Ловеч. Касев обясни, че е прехвърлил своя дял на Льосков, който ще е мажоритарен собственик. "Аз ще съм съветник и говорител", каза Касев и допълни, че се познават с досегашния собственик Николай Гигов от 30 години.
Той обясни, че предстои много работа и че задълженията трябва да бъдат изчистени до септември. На въпрос с какъв бизнес се занимават, Касев отговори: "Забравете тези неща. С всичко се занимаваме."

"Ние сме едни обикновени хора, искаме да помогнем. Няма да оставим "Локомотив" да падне на земята. Идеята е да работим до 2020 г. минимум. Феновете няма да се притесняват. Можете да им кажете да не се притесняват", добави Касев.

"То си е наш проблем как ще обезпечим, щом можем да платим милион и 300 хиляди. Ще го има "Локомотив". Следващия път ще сме с шалчета и шапки, новите шалчета и шапки", каза той.

По думите му програмата и финансирането на "Локомотив" ще бъдат представени до седмица. "Ще играем там, където са ни изпратили (във В група). Целта е да веднага да влезем в Б група."


 


Няма коментари:

Публикуване на коментар