четвъртък, 25 юни 2015 г.

ГЕРБ ХРОНИКА 48


Скандално! „Калинката“ на ГЕРБ, прибрала 2 млн. евро за сайт, се оказа проститутка
 
13.06.2015
 
„Калинката“ на ГЕРБ Ваня Тучева, която прибра 2 млн. евро от Програмата за развитие на селските райони за сайт, се оказа проститутка. "Бенефициентът" на огромната сума е т.нар. Асоциация за използване на информационните технологии от земеделските производители в България (АИИТЗПБ), създадена през 2010 г., а чудото на техниката за 2 млн. евро - сайтът it-farmer.bg. Само един клик на it-farmer.bg показва, че "интелигентната и презентационна платформа" (по описанието на инж. Тучева) всъщност не е сайт, а нещо средно между преразказ по картинка и презентация тип Power Point, татуирана с българския герб и знамето на ЕС.
Скандалната новина съобщи бившият вътрешен министър Богомил Бонев във „Фейсбук“. Тучева е предлагала „пълна програма“ срещу 60 лв.
 
Бивш комунист е кандидат на ГЕРБ за кмет на Сливен
 Счетоводителят на „Мелинвест холдинг“ Стефан Радев бе представен вчера от областния лидер на ГЕРБ и министър на земеделието  Десислава Танева като кандидат за кмет на Сливен. Сливенската организация на ГЕРБ номинира за кмет безпартийния експерт-счетоводител от „Мелинвест холдинг“ Стефан Радев (43 г.), съобщи общинският лидер Здравко Костадинов. Да не забравяме, че от 1997 година до юли 2009 г. Десислава Танева бе изпълнителен директор на „МЕЛ ИНВЕСТ ХОЛДИНГ“ АД и дъщерни дружества.Т.е. бивш подчинен на министър Танева ще се кандидатира за кмет на Сливен …Финансистът Радев бе представен от областния лидер Десислава Танева, министър на земеделието и храните. Костадинов не скри, че кандидатът им е бивш член на БСП и не е подавал молба за членство в ГЕРБ.
Такива ми ти работи … „Десни“ комунисти ли са ГЕРБ или просто кадрите и вождът им са такива ?!
Кметът на Ботевград насила разпитан в прокуратурата
Георги Георгиев заяви в коментар, че прокурорската преписка срещу него е свързана с "клевети и лъжи на шепа общински съветници от града"
22.06.2015
Кметът на Ботевград беше отведен тази сутрин от дома си от полицаи за разпит в Софийската окръжна прокуратура, който продължи няколко часа.
Към 8 ч. син бус със служители на реда от София, придружавани и от представители на местното полицейско управление, спрели пред кооперацията, в която живее Георги Георгиев, и го извели пред смаяните погледи на съседите, съобщи Нова ТВ.
Георгиев не е задържан от прокуратурата и не е с постановена мярка за неотклонение "задържане под стража", уточниха по-късно от прокуратурата.
Според съобщението тя извършва проверка срещу градоначалника за длъжностни престъпления, свързани с провеждане на обществени поръчки и сключени договори за наем. Проверката е започнала след сигнал на Сметната палата.
След неколкократно редовно призоваване на Георгиев и категоричния му отказ без основателна причина да се яви за снемане на обяснения, прокуратурата е разпоредила на органите на МВР да го доведат принудително.
Кметът на Ботевград заяви днес в коментар, че прокурорската преписка срещу него е свързана с
"клевети и лъжи на шепа общински съветници от града"
Георгиев отрече да е извършвал злоупотреби с европейски средства за строителство на пътища и добави, че общинските имоти, които също са обект на проверка, са били отдавани законно.
По думите му сигналът срещу него не е от Сметната палата, а е от няколко общински съветници.
Според кмета причина за това са предстоящите местни избори и страховете на "някои", че той отново ще се кандидатира за поста.
Кметът на Ботевград се оправда, че не се е явявал няколко пъти да бъде разпитан в прокуратурата, тъй като е бил на лечение, а адвокатът му е депозирал болнични листи.
Георги Георгиев, който е трети мандат кмет, последния път избран от ГЕРБ,
напусна партията на 12 май т.г. Той бе подал заявлението си само ден след като Бойко Борисов обяви, че ГЕРБ няма да го подкрепи на предстоящите местни избори.
Тогава от партията посочиха, че са налице сигнали за нередности и текат проверки за дейността на Георгиев като кмет, както и че няма да разпъват политически чадър върху него.
За първите си два мандата кметът на Ботевград е бил излъчен от БСП и от НДСВ.
Сметната палата констатира редица нарушения в управлението на Общината, сред които липса на отчетност, корупция, конфликт на интереси.
Георги Георгиев е и баща на Даниел Георгиев, станал известен като депутата, който само за ден премина няколко пъти от ГЕРБ към формацията на Николай Бареков и обратно.
Миналата година разследване на репортера Марин Николов разкри схема, в която Даниел Георгиев десетки пъти е купувал имоти на Община Ботевград на безценица, но не лично, а през други лица. По тази схема той е станал собстеник на голям брой терени от по 100 до 200 кв.м.
 
Цветан Цветанов получава по 5 000 лева на месец от неизвестни фирми
24.06.2015
Това твърди в днешният си брой вестник „Галерия“, който е направил собствено проучване на декларираните доходи от страна на бившият вътрешен министър. Изданието е направило справка на постъпленията, които са влезли в сметките на Цветанов при първото управление на ГЕРБ през 2012 и сега. От тях ясно личи, че доходите му са се покачили двойно и тройно при вторият кабинет Борисов.
През 2013 година приходите, които е декларирал вътрешният министър се равняват на 20 779 лева, а през изминалата 2014 е декларирал почти тройно по-голяма сума – 59 618 лева. При направената разбивка по месеци става ясно, че шефът на парламентарната група на ГЕРБ получава по 5 бона, които са извън заплатата, която взима като народен представител.
Цветанов не е посочил откъде идват тези пари, а според добре информираните източници на вестника става дума за фирма, на която бившият вътрешен министър е „консултант“. При направеното разследване е установено още, че депутатът е взимал пари с неясен произход още от 2008 година, много преди да стане министър.
 
МИЛИОНИ КУПУВАТ ИЗБОРИТЕ ВЪВ ВАРНА. „ГАРАЖА НА БОРИСОВ“ И „СОФИЙСКИ БРИГАДИРИ“ СИ БЪРКАТ В
25.06.2015
Милиони купуват изборите във Варна. Командированите „софийски бригадири“ си бъркат в носа.
Забравете социологическите проучвания и рейтингите, когато става дума за изборите в „морската столица“. Милиони купуват изборите във Варна. Командированите „софийски бригадири“ си бъркат в носа. Разположението на силите сред съперниците сочи фаворит и люта битка за второто място, което да даде шанс на претендентите за втори тур, а там – КАКВОТО ПАЧКА ПОКАЖЕ. Фаворитът от своя страна ще се напъне на първия тур, за да отреже мераците на конкуренцията и мачът да приключи бързо-бързо. Сложно упражнение. Ако не бъдат напазарувани политически лидери и цели партии, разбира се.
Схемите за манипулиране на изборите са известни – врътки по Процедурата, които започват от подготвянето на списъците и свършват с „Чувалгейт“. Някои от претендентите вече писнаха, че ще искат международни наблюдатели. Така стигаме до друга основна схема – разкешването. Дебели пачки ще осеят предизборните писти. „Половината от избирателите във Варна ще бъдат купени. Поне половината. Почтеният вот ще е останалата част – в най-добрия случай. Този път няма да се търгува само вота на циганите. Ще се кеши и на продажни българи.“, отсече прекрасно осведомен изборджия.
„Бойко“ провокира апетита на играчовците, когато миналата седмица даде заявка, че във Варна тепърва ще се наливат мангизи. От една страна внушението е – „Няма да ви пусна до кацата с мед, нали си знаете.“. Обаче от друга внушава – „Наши хора ще оберат каймака, разбира се, но и за останалите на Софрата ще има трохи.“. Сбутването на трохарите край Софрата вече е факт. Преговорите се водят в София. Обаче не в „онзи гараж“ в Банкя. Посредниците на Цв.Цв. вече завъртяха сондиращите рандевута с основните партийни играчи от „морската столица“.
Намазани партийни гешефтари въртят срещи със „спонсори“ в Бургас и Русе. Апропо. Руските „контрольори“ канят влияещите фактори от Варна на дискретни рандевута в Русе още от времето на модератори на Терена като Игор Г. и като Владимир К. Не че руснаците се месят пряко в изборите, о, не – обаче след знакови „консултации“ в определени медии излизат „журналистически разследвания“ за манипулиране на изборите от неудобни кандидати. Руските „контрольори“ по обичая си се правят на „конспиратори“ и въртят „тайни срещи“. Американците са безпардонни – тестват претенденти направо в Амбасадата. „Бойко“ вероятно от тях е научил пиниза с „минаването през гаража“…
Преди да стартира разкешването за избиратели, ще се редне бюджетът за купуване на журналюги, разбира се. Все още не им е ред. Сега се плаща на партийни „лидери“. Диплят се компромати – от разколебана сексуална ориентация, пардон, до едва прикривани алкохолни и наркотични зависимости. Главният инструмент за манипулиране на изборите ще бъдат, разбира се, мангизите – ще се наливат пари, за да се лапнат пари прим от Раздавачката през следващия финансов цикъл.
www.bgsniper.com
Бележка на АФЕРА: Във Варна ОТ ГОДИНИ ФАЛШИФИЦИРАНЕТО НА ИЗБОРИТЕ ВЪРВИ ПО СХЕМАТА: КУПУВАНЕ НА ЦЕЛИ ИЗБИРАТЕЛНИ СЕКЦИИ, ПОДМЯНА НА ПРОТОКОЛИТЕ, ПОДМЯНА НА ЧУВАЛИТЕ С БЮЛЕТИНИ, ЗАЩОТО НИКОЙ НЕ БРОИ ПОСМЪРТНО РЪЧНО В БЪЛГАРИЯ ПРИ ОБЖАЛВАНЕ, И КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ.
Не милиони, СТОТИЦИ МИЛИОНИ, СЕ КЕШЯТ ПО ИЗБОРИТЕ. ПАРИ ОТ АМФЕТАМИНИ, КОНТРАБАНДА, ОТ КОРУПЦИЯ, ОТ КОМИСИОННИ, ОТ РУШВЕТИ, ОТКРАДНИ ЕВРО ПАРИ ОТ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ И РЕМОНТИ.
ЦАЦАРОВ, МВР И ДАНС СА В ИГРАТА, ЗАЩОТО ТОЛЕРИРАТ ПРОЦЕСА, МЪЛЧАЛИВО ОПЪВАЙКИ ЧАДЪР.
НЕ СЕ ЧУДЕТЕ ПОСЛЕ ЗАЩО ВЪВ ВАРНА ПЕЧЕЛИ ГЕРБ, ДОРИ КОГАТО ТРИ МЕСЕЦА ПО-РАНО 70 000 С КАМЪНИ СА ИЗГОНИЛИ БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ ОТ ВЛАСТ!
 

Скандалният строеж в Лозенец е на председателя на ГЕРБ в Царево

 
Продължаващият през лятото строеж в Лозенец е на председателя на ГЕРБ в Царево Ангел Цигуларов и на общинския съветник от същата партия Георги Атанасов. 

                                
Първи за незаконното строителство алармира Атанас Русев от гражданско движение „Да запазим Корал“. След репортаж на Нова телевизия, който показа, че строителството в Лозенец продължава и през летния сезон, въпреки че по закон строежите по морето са забранени от 15 май до 1 октомври, кметът на община Царево глоби нарушителите с 2000 лв.
Фирмите-възложители на въпросния обект, който включва 14 вилни къщи са две - "Саут инвест груп" ООД и "Куин Пропъртис" ООД. Следователно двете фирми са глобени с по 1000 лв.

"Биволъ" твърди, че глобата от 1000 лв. се прилага за частни лица, а не за юридически лица, за които са предвидени десетократно по-големи глоби за същите нарушения. Законът за устройството на Черноморското крайбрежие предвижда глоби в размер от 1000 до 50 000 лв в зависимост от нарушението.
Налагайки минималната глоба, предвидена за частни лица, Лапчев ощетява държавата и облагодетелства Цигуларов и Атанасов, които са собственици на "Куин Пропъртис".

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар