четвъртък, 30 юни 2016 г.

ЪНДЪРГРАУНД 36



Кибертероризъм: Банкери нападат издателя на 19’ в нета .
19.09.2010
Президентът, премиерът, вицепремиерите, шефовете на БНБ и на Асоциацията на банките тази сутрин получихаследното писмо, свързано с много обсъжданата тези дни тема за кибертероризма и кибертормоза:
“В сайта на 19min.bg получихме поредица от обидни и заплашителни коментари, които най-вероятно са изпратени от собственици на банки.
На  16.09.2010 г. е изпратен следният “анонимен” коментар, пряко адресиран към издателя на в. 19 минути: “Боре...Боре...тъпо, кривогледо, долно педерастче...а кога те шибах друга песен пееше...”.
Той е написан по повод статия, разказваща за фирмите на Петя Славова, която апропо е публикувана вече в други средства за масова информация преди години. Независимо от това, коментарът не е насочен към автора Анелия Бъклова или към друг вестник, а именно към моя и към мен лично. Поради това и заради името на сървъра Yunion-Grup AD се обръщам към Вас. Очевидно е кой е авторът и каква е причината за тази отявлена форма на кибер тероризъм, директно адресирана към мен. Изпратена от нейно име тази информация приемам като лично насочена срещу моето добро име, репутация и достойнство клевета. Така тя се квалифицира и по законите в нашата страна.
Не мога да си обясня с какво съм предизвикал подобни обиди от страна на Юнион Груп.
По този повод ми се иска да подчертая и друг от поредицата коментари по мой адрес. Той пък е под интервю на Цветан Начев в сайта 19min.bg. Коментарът гласи: “Ех...Боре...Боре пак си давал дупе...щом и ти си тръгнал защитник на агенти и педерастчета да ставаш...Цецко начевия си го знаем...Педеруга и комунистическа подлога.” Коментарът е изпратен от системата на Telecom Italia Mobile на 27 август следобед. Тогава г-жа Петя Славова е в Италия, а приблизително по същото време и по тази тема разговаря с обща нейна и моя позната и изговаря горе-долу същите думи по мой адрес, които и прочитаме на сайта.
Длъжен съм да информирам за всичко това, както властите в България, така Асоциацията на банките у нас и, разбира се, Българската народна банка.
Още повече, Инвестбанк според последната информация на Министерството на финансите държи 54 млн. депозити на държавни фирми и заема 4-о място, непропорционално на активите й, които я поставят далеч извън челната десетка на кредитните институции в нашата страна. Също така банката оперира с парите на държавни и общински администрации. Обидното отношение към данъкоплатците едва ли е добра благодарност за доверието на правителството, което по този начин помага на банките”.
Борис Ангелов
 
За дългове: Продадоха за 323 000 лева къща на държавен шеф
17.05.2016  
Луксозната къща на бившия директор на благоевградския ОД „Земеделие“ Георги Качев в кв. „Баларбаши“ бе продадена за 322 933 лв. на софиянеца Антонио Богданов. Именно по негово искане заради висящ дълг имотът бе изнесен на публична продан от частния съдебен изпълнител Шукри Дервиш, съобщи Струма.бг.
Софиянецът от кв. „Драгалевци“ дал паричен заем от 75 000 евро на Георги Качев със запис на заповед и след като не бил погасен, е образувано изпълнително дело. Къщата е поставена под възбрана през октомври 2015 г.
Тя е построена през 2010 г. върху парцел от 409 кв.м и представлява еднофамилна триетажна къща със застроена площ от 122,7 кв.м. Макар че е изградена до ниво груб строеж, два от етажите са обитаеми и обзаведени, има и частен СОТ. В хода на изпълнителното дело е присъединен по право и ипотекарният кредитор „Райфайзенбанк” ЕАД.
Припомняме, че къщата, която е придобита по време на брака на Георги Качев с адвокат Илиана Керина, бе присъдена на нея и 3-те им деца - 11-годишна дъщеря и 6-годишни близнаци, момиче и момче, при развода им.
Съдът официално предостави ползването на имота на майката и децата, а бащата е осъден да плаща издръжка - по 150 лв. на голямата дъщеря и по 120 лв. на всеки от близнаците. Докато траеше бракоразводният процес, къщата бе необитаема, тъй като и двамата съпрузи се изнесоха да живеят при родителите си.
На 29-и януари тази година лекият автомобил „Мерцедес“ на Георги Качев бе запален, инцидентът стана часове след като бе уволнен.
 
Цветелина Бориславова: Бойко полетя, когато Симеон му предложи да е главен секретар .
01.06.2016
 Борисов подтикнал банкерката да направят фирма и да работят за себе си, имал дарба да е политик - много бърза реакция и това му помага, разказва бившата му приятелка
Банкерката Цветелина Бориславова, бивша приятелка на премиера Бойко Борисов, разказа за връзката си с Борисов и за бизнеса си пред в. "Галерия".
„Борисов ме подкрепи да започна да се занимавам с бизнес. Когато се запознахме, аз работех във фирма и отговарях за региона. Имах контакти в Турция, Гърция и Русия. Именно той ме подтикна за направим фирма и да работим за себе си. После се свързах с много предприятия в текстилния бизнес и им осигурихме пазари в Испания. След това направихме фирмата ИПОН, като аз й дадох името. Бойко се захвана и я разви“, разказва Бориславова.
Банкерката споделя, че никога не е очаквала Борисов да стане политик. „Бойко обича да в центъра на вниманието, но има дарба да е политик. Има много бърза реакция и това му помага“, уверена е Цветелина. В текстилния бизнес обаче настоящият премиер не се чувствал комфортно.
„Той беше охрана на Симеон Сакскобургготски. Изведнъж, когато стана царят премиер, Бойко остана сам. Договорът му свърши, защото НСО пое охраната на царя. Беше му много тежко. Никога не ми се е оплаквал, но аз го познавам. Много ми беше мъчно за него. И когато Симеон му предложи да стане главен секретар, просто той полетя, толкова беше щастлив. Беше някакъв вид признание. Бяхме в един ресторант. Бойко обаче тогава каза, че ще приеме поста само, ако това не ми пречи, защото аз бях вече в Сибанк."
"Аз му казах, че няма да пречи, макар да знаех, че ще пречи, защото знам много добре как медиите ще посрещнат новината. Така и стана...", спомня си Бориславова.
"След срещата отидохме с него на едно езеро, за да помислим. Ловяхме сомове.
 
ОПГ свързана с “Килърите” и ПИБ, пере пари от трафик на наркотици . Акцията е след сигнал от DEA, българските власти покриват мафиотската група .
03.6.2016
 „Килърите“ на Мила Георгиева организирали мащабен трафик на цигари и наркотици, и кражби от еврофондове. Помагат им бивши и настоящи служители на ДАНС. „Инвестициите“ в престъпния бизнес и изпирането на парите от престъпната дейност ставали с кредити и кешови плащания от ПИБ.
На 30 май 2016 г. прокуратурата разпространи прессъобщение, че на 28.05 са арестувани О. Попов и П. Йорданова с над 100 кг. амфетамини. На следващия ден им е повдигнато обвинение по чл.354а от НК за държане на наркотични вещества с цел разпространение. В текста има едно важно уточнение:
“„По предварителна информация в схемата е участвало и трето лице, но в хода на разследването е установено, че не се касае за организирана престъпност, а престъплението е извършено от Йорданова и Попов в съучастие.“
 
Разликата по НК е „само“ в наказанието, което е от пет до петнадесет години за действие в организирана престъпна група. Тоест, ако прокурорът беше наредил да бъде задържано и загадъчното трето лице, тримата щяха да бъдат съдени от Специализирания съд по алинея втора от същия член: особено голямо количество наркотици и в ОПГ. Сега двамата съучастници рискуват най-много от три до дванадесет години. А третият не рискува нищо. Налице е поредният показен пример за „чадъросване“ на криминални лица и покриване на престъпна дейност от страна на българската прокуратура.
Още на следващия ден медиите от кръга на Делян Пеевски се включиха с „оперативна“ информация. Не е тайна, че бившият краткосрочен шеф на ДАНС има в Агенцията и в прокуратурата свои доверени хора, които редовно захранват неговите медии с контролирани течове. „Решихме да ги атакуваме точно след като бяха купили рекордното количество от 101 кг амфетамини“, обяснили за „Телеграф“ антимафиоти. В подадената информация няма нито дума по основните въпроси: Откъде идва този наркотик? С какви пари е купен? В България ли е произведен или е от чужбина? За кого е предназначен? Кое е мистериозното лице, което не е задържано?
Вместо това е съобщено, че двамата арестувани нямали интимни отношения, и също така, едва ли не като извинение, че ГДБОП е действала по сигнал на американската служба за борба с наркотиците DEA.
В случая интимните отношения на Олег Попов не са без значение, защото той е съпруг на Деница Николова, служител на ГДБОП и дъщеря на Наташа Александрова Николова, която е бивша шефка на 6 РПУ – София. В съобщението на прокуратурата се казва още, че Попов е обвинен за участие в Организирана престъпна група по друго дело, което се наблюдава от Специализираната прокуратура. Пропуска се обаче неприятният факт, че Попов не е стоял в ареста след задържането му, а е освободен в същия ден благодарение на неговата тъща. Задържането дори не е отразено по делото. което е известно като „Килърите“ и е срещу Мила Георгиева, нейният син и Олег Попов за поръчкови убийства, рекет и изнудване.
С две думи налице е ясна симбиоза между тежката организирана престъпност и лица облечени с власт, като вторите се стараят да прикрият деянията и да смекчат наказанията на първите. Нещата обаче са много по-зловещи, отколкото изглеждат и разплитането на този случай може, а и би трябвало да доведе до дългоочакваната дълбока чистка на ДАНС и на прокуратурата от корумпирани елементи, работещи за сметка на организираната престъпност.
Оперативният доклад за дейността на ОПГ
Биволъ разполага отдавна с оперативна информация за разследването срещу тази престъпна група, което се следи и от чужди служби. Акцията на ГДБОП наистина е по сигнал на DEA. От години обаче служителите, ангажирани с разследването се притискат да бездействат, а разкритията на спецовете не намират умишлено реализация. Извършените проверки от Биволъ по събраната оперативна информация, единствено потвърждават данните в доклада. Последната акция на ГДБОП, проведена заради оказаното външно внимание към групата, също валидира данните, които са обхванати в разработката. Представяме я във вида, в който я притежаваме, подплатена с извършените от нас допълнителни проверки и разкрития.
Изрично уточняваме, че тази публикацията би трябвало да се третира от Прокуратурата, като добросъвестно подаден сигнал по придобита информация за извършването на престъпления от общ характер, който да бъдат надлежно и обективно проверен след самосезиране от съответните органи.
Мила Георгиева е доведената дъщеря на бившия шеф на ГУ “Митници” в златните времена на мутренската контрабанда – Христо Кулишев. Известна е също като тартор на две ОПГ „Универсалните“ и „Килърите“. От няколко години тя е разследвана и за цигарена контрабанда по оста Солун – София.
Вътрешните източници разкриват зловеща схема за покриване на широкомащабна престъпна дейност, свързана с висша корупция и пране на пари:
Кипърските цигари „Ракел“
Миналата година в България пристига молба за правна помощ от чужда прокуратура. Чак през март 2016 тя стига до СО на СГП, където е заведена с номер П-136/2016. В молбата се искат различни документи. Сред тях са и документите, които са станали основание за издаване на референтно банково писмо от ПИБ на лицето Иван Христов Карацанов.
Иван Христов Карацанов е малоимотен българин, който при нормални обстоятелства е невъзможно да стане приносител на референтно банково писмо за милиони евро. Ролята му е на подставено лице на Мила Георгиева. Той е също така управител на фирмата „Ракел България“, която е собственост на панамската офшорка J-MAX. За съжаление панамските документи не разкриват нищо за нейния реален собственик.
“RAQUEL” e небезизвестната и много модерна на българския черен пазар марка цигари на фабриката “EXPLOSAL LTD” , която се намира в безмитната зона на град Ларнака, Кипър.
От 2009 година Мила Георгиева работи с двама кипърци Христофорос Торнаритис (Christoforos Tornaritis) и Захариас Запитис (Zacharias Zapitis), които са собственици на фабриката. Имената им често се срещат в медиите във връзка с разследвания за контрабанда (виж тук и тук).
Те доставят цигарите до тайни складове около Атина и Солун, откъдето хората на Георгиева ги качват на камиони с тапа от тоалетна хартия и ги прекарват през Кулата. Установено е, че човекът на Георгиева в Солун е Красимир Петров, собственик на фирма „Перин“ – тази фирма официално се занимава с търговия, но има достатъчно данни, че това е само параван за контрабандата на цигари. Красимир Петров е установен и като човекът организирал товаренето на цигарите, складовете, документи и т.н.
Но защо са му референтни писма от банка на собственика на „Ракел България“ Карацанов? „Ракел България“  е регистрирана, защото в даден момент Мила Георгиева е имала намерения да стане официален дистрибутор на „Ракел“, а това не може да стане без пари с официален произход. Плановете за бял бизнес пропадат, но контрабандата с цигарите процъфтява.
Отговорник за трасето на контрабандните цигари през Кулата е бил Борислав Манджуков, който беше застрелян в София на 24 март 2014. Разследващите имат оперативна информация, че Манджуков е застрелян от човек на Роди Черния по заповед на Мила Георгиева, заради заловен контрабанден камион цигари, за който на Манджуков са платени 100 000 евро.
След разстрела на Манджуков, Георгиева е загубила позициите си на Кулата и минава в нов бизнес, с нов съдружник. Именно тогава се появява Олег Попов.
Трафик на Хероин с групата на „Турците“
Олег Николов Попов е от Велинград, собственик на АГРО-ОЛЕГ ПОПОВ ЕТ. Основният му бизнес е локализиран не като земеделски, а източване на ДДС и трафик на наркотици. Той е бил арестуван заедно с Георгиева през януари месец 2015 год. при акцията „Килърите“. Oще същия ден обаче е пуснат, защото тъщата му Наташа Николова е бивш началник на 6-то РПУ София! Освободен е без дори ареста му да бъде отбелязан по делото.
Мила и Олег са засечени да организират логистиката и транспорта на количества хероин от Турция за Гърция.
Според графика на движението им в началото на 2014 година Георгиева и Попов са пътували до Ларнака, за да се срещнат с производителя на цигари Тормаритис, а на следващия ден с ливански контрабандист на име Натали, който е и митнически агент, представител на няколко корейски марки цигари и работещ с арабин на име „Доктора“.
И на двете места Мила Георгиева е удрила на камък, тъй като след провала с Манджуков никой вече е нямал доверие в нея. На другия ден Георгиева и Попов са кацнали в Солун където се срещат с групата на „Турците“, оглавявана от турски гражданин на име Осман.
Осман и неговите съучастници са снабдявали Георгиева с цигари произведени от Тормаритис през 2010-2012. Заради обвинения в контрабанда Осман напуска Истанбул и се премества в Солун. За база на групата му служи хотел “Електра Палас”.
Засечката е, че Мила Георгиева и Олег Попов са се срещнали с тях в подземният етаж на кафето срещу хотела. Там са се разбрали да работят заедно по трафик на хероин. Направени са два успешни вноса на малки количества, но на 14.04.2014 става голям провал в град Александропулос.
При удара на гръцките служби са заловени 6-ма българи и наркотика, който е прекаран с лодка. Операцията е широко отразена в гръцките медии вкл. със снимков материал на заловената дрога, коли, валута и телефони.
 
Депутатче от ДПС, близко до бандата на Ценко Чоков, с имоти за милиони. 29-годишният Айхан Етем живее в сарай, има тераса с помещения за отдих.
30.06.2016
 29-годишният депутат Айхан Етем от ДПС рязко се е замогнал през 2015 година, показва декларацията му пред Сметната палата. Етем е иизбран от листата на движението във Враца и е близък приятел на местните дерибеи от фамилията Касъмови, задържани заедно с Ценко Чоков за рекет, побои, заплахи и лихварство, пише вестник „Галерия“.
Апартамент от 208 квадрата в престижен столичен квартал си е купил Айхан Етем, който трета година е в Народното събрание. Като цена е посочил 230 000 лева, но според експерти по недвижими имоти жилището струва поне два пъти повече по реални пазарни цени. По-интересната част от декларацията на Айхан Етем е „тераса с помещение за отдих“ в същата сграда, където е и апартаментът му. Кътчето в минисарая е от 276 квадрата- по-голяма дори от 6-стайния му нов апартамент. Цената на терасата за отдих е декларирана за малко над 50 000 лева!!!
Както подобава на новозабогаташ, Айхан Етем си е купил и 3 гаража в баровската кооперация в полите на Витошо за 30 000 лева. Той идва на работа в Народното събрание с джип БМВ Х7, който официално се води на негов приятел-бизнесмен, пише вестникът. Депутатчето има още една луксозна кола на свое име, а третият гараж вероятно е за бъдещата му съпруга, защото той бил ерген.
Така само за 2015 година закупените от младия депутат недвижимости надхвърлят 310 000 лева, и то по данъчна оценка, което е много под реалната.
Айхан Етем е от Кърджали, но изританият от ДПС бивш председател Лютви Местан направи и невъзможното да го вкара в Народното събрание. Местан пробутва протежетото си чрез врачанската листа. Етем е един от най-близките приятели на Касъм Касъмов от бандата на Ценко Чоков, на баща му Мехти и чичо му Сали – известни спонсори на партията. Касъмов гордо парадира с общи снимки на партийни форуми. Двамата често споделят и богатите софри в Галиче, на които е гулял и кметът Ценко Чоков. Последният продължава да търка наровете в ареста, за разлика от Касъмов, който беше освободен без мярка за неотклонение. Според последните информации ДПС ще се разграничи от Чоков и ще направи всичко възможно да спаси Касъмов, който е председател на структурата в Бяла Слатина и общински съветник.

Няма коментари:

Публикуване на коментар