събота, 12 януари 2019 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...138




Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.



Почина застреляният в центъра на София данъчен шеф Ивайло Стаменов Цветков

12.01.2018

Простреляният началник на отдел "Фискален контрол" в НАП Ивайло Стаменов Цветков е починал днес във ВМА, съобщи "Труд". Тепърва ще се назначава аутопсия, експертизи, уточни говорителят на Софийската градска прокуратура Зорница Таскова.
Открит е джипът, от който вероятно е стреляно по данъчния
Борисов увери НАП: Ще им го върнем за стрелбата!
Покушението срещу данъчния – изстрел срещу държавата!
Стрелбата срещу данъчния шеф заради ДДС схема с месо?
Простреляният данъчен бере душа във ВМА. От килърите – ни вест!
Простреляният мъж в София – шеф на отдел в НАП
43-годишният мъж е издъхнал тази сутрин, въпреки усилията на лекарите да го спасят.
Той беше прострелян на 18 декември около 08:40 ч. на ул. "Дунав" до оградата на Фармацевтичния факултет в центъра на София.
Стаменов се е спускал бавно със своя автомобил БМВ Х5 по нанадолнището от площад "Св. Александър Невски" към бул. "Дондуков", където е централата на Националната агенция по приходите (НАП). Внезапно, откъм една от паркираните коли, към която наближило БМВ-то, проехтели три изстрела. Единият от куршумите пробил предното стъкло на джипа, а другите два - страничното. Нападателите избягали с автомобила си.
Той веднага бе приет във Военномедицинска академия в критично състояние и бе опериран два пъти, като му бяха прелети десетки сакове с кръв и плазма. Той имаше поражения в десния бял дроб и големите кръвоносни съдове в областта.
Стрелбата срещу данъчния шеф предизвика острата реакция на премиера Бойко Борисов, който заяви, че когато стрелят по данъчен, стрелят по самата държава и "ако ги оставим безнаказани, утре ще посегнат и на друг". Той обеща бързи ответни мерки, но до момента нападателите не са открити и задържани.
Впоследствие бе съобщено, че е открит джипът, от който вероятно е стреляно по 43-годишния данъчен служител. Превозното средство било намерено в столичния квартал "Хаджи Димитър".
Стаменов е бивш служител на МВР, а от няколко години работел в НАП като шеф на отдел "Фискален контрол". Следял движението на акцизни стоки - цигари и алкохол.



Няма коментари:

Публикуване на коментар