понеделник, 21 януари 2019 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...139




Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.


Взрив, натъпкан с арматурно желязо, разкъса на излизане от дискотека „Фенси“ двама от приближените на Кела - Димо Колев и Добрин Кафеджиев.

22.01.2001

Нарковойна е основната версия за кървавата касапница, търсят връзка с бомбата в софийския "Амбасадор"
Двама СИК-аджии загинаха на място вчера при поредния атентат срещу бургаския бос на бившата силова групировка Пламен Дишков-Кела, недалеч от центъра на морския град. Кървавият атентат бе извършен малко след полунощ пред "Фенеси Латино бар" на бул. "Стефан Стамболов" 43.

Загиналите са Добрин Кафеджиев-Кафето и Димо Колев-Чирпана. Те издъхнали в болницата. Каефджиев бил без документи в себе си, казаха от полицията. Кела се е отървал само с натрошена подбедрица и временно оглушаване. Опериран е и няма опасност за живота му.

В журналите на "Спешна помощ" е записано, че смъртта на двамата загинали е настъпила от получени множество травми - цялостно нараняване на органите и тялото и загуба на кръв.

Пламен Кела е претърпял същата нощ сложна операция на крака, съобщи шефът на реанимация д-р Матев. Състоянието му не е сериозно, той е контактен и е разпитан от полицията. Осколките от взрива са разкъсали артерия в тялото на Чирпана и той е издъхнал от загуба на кръв. Кафеджиев е можел да бъде спасен, но съратниците му не са успели да овладеят кръвоизлива, докато са го карали към болницата.

Около час след взрива в реанимация нахлу голяма група приятели на Кела, които влязоха в пререкание с охраняващите полицаи.

"Как не знаете кой го е направил. Много добре знаете", викаха СИК-аджиите. Те се усмириха едва, когато в болницата се появи началникът на Второ РПУ Георги Желев - единственият полицейски шеф забелязан тази нощ.

Гърмът пред латиноклуба, собственост на Румен Караджов, шеф на фирма "Милениум", бе толкова силен, че се чу в целия град. Пострадали са почти всички автомобили на паркинга пред бара, натрошени са стъклата на блоковете наоколо.

"Събудих се от шума, помислих че "Нефтохим" е гръмнал, обясняваше жена, която дошла от близкия блок, за да види какво става. Когато дойдох чух някои да вика - има трупове, после се появиха едри момчета и започнаха да влачат две тела по асфалта. Оплискаха всичко в кръв." Почти веднага полиция е отцепила целия район.

"Фенеси Латино бар" се намира на 2-ия етаж в постройката, служила някога и за халета на завода за моливи "Хемус". Над него е бар "Плейбой". В зданието офиси имат застрахователна компания "Юпитер", охранителна фирма "3S", както и "Първа частна милиция". Нейният шеф Георги Николов-Мечката бе убит през 1995 г. и сега тя се оглавява от Найден Милков, общински съветник и местен лидер на Б.З.Н.С. на Яне Янев. От няколко дни Милков е в Пампорово. "Нямам нищо общо с дискотеката. Моят мерцедес е на паркинга и също е пострадал", обясни Милков пред в."Сега".

Буквално минути след взрива пред заведението е настанала суматоха, разказаха очевидци. Гърли от еротичния бар наскачали с писъци и побягнали в различни посоки, за да се спасяват.

Във фаталната нощ Кела, Кафеджиев и Чирпана вероятно са били следени от атентатора и негови агенти. Официалното полицейско съобщение гласи, че тримата са се натъкнали на дистанционно задействана самоделна бомба, поставена на стълбищната площадка пред бара. Чирпана, който е съученик на Кела, държеше доскоро ресторант "Бургаски вечери", недалеч от стадион "Черноморец", а сега стопанисва ресторант "Фрегата". За Кафеджиев в подземния свят се говори, че е бил дясна ръка на местния бос Венцислав Чамурджиев, но за това няма официално потвърждение.

"През Бургас минава пътя на наркотика и това е причина за можество престъпления", коментира миналата седмица на пресконференция шефът на РДВР Георги Пенев. Той е от няколко дни в болницата с остро възпаление на сливиците. Излязъл е от там вчера сутринта след взрива, съобщиха от РДВР-Бургас.

По случая е образувано дело срещу неизвестен извършител, каза окръжният прокурор на Бургас Емил Христов.

В реанимацията на болницата Кела бе под двойна охрана от полицаи и десетина доверени негови хора. Вчера сутринта той е бил изведен тайно от болницата и скрит. Операцията била проведена с участието на полицаи и е за да се гарантира, че ще остане жив. Полицаите вчера започнаха издирване на черна хонда. Според предварителна информация с нея са били атентаторите, които са задействали бомбата.


Няма коментари:

Публикуване на коментар