сряда, 16 февруари 2022 г.

ЖИВИТЕ МЪРТВИ ...37

„ Не чакайте Страшния съд.Той заседава всеки ден. „ Албер Камю

Радосвет Крумов Радев е български журналист и бизнесмен, собственик и изпълнителен директор на Дарик радио. Основател на най-големия приватизационен фонд „Доверие“ и на приватизационен фонд „Албена инвест“.

Роден е на 21 юли 1960 година в София. Завършва Юридическия факултет на Софийския държавен университет, специализира маркетинг и мениджмънт в САЩ. Работи последователно в Софийски градски съд и в Програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио. През 1988 година става агент на Шесто управление на Държавна сигурност, като досието му е унищожено в самото начало на 1990 година.

През 1992 година създава „Дарик Радио“. Член е на Български бизнес клуб „Възраждане“ – затворен елитарен кръг от едри бизнесмени, притежаващи най-значимите предприятия в България и влияещи активно върху политическия живот в страната в началото на новото хилядолетие. Председател е на Съвета на директорите на „Геология и геофизика“ АД, „Дарик имоти България“ АД и „Доверие-Капитал“ АД. Член е на Съвета на директорите на „Доверие-Брико“ АД и на КК „Албена“ АД. Член е на Надзорния съвет на „Медика“ АД и на „Доверие – Обединен холдинг“ АД, както и на УС на „Елит“ АД – Павликени.

Председател е на Съюза на българските национални електронни медии. и е член на УС на Националния борд по туризъм и на Фондация „Буров“

От 1990 година Радосвет Радев е член на Управителния съвет на Българската стопанска камара и заместник-председател на камарата на обществени начала. На 19 юни 2018 година Управителният съвет на БСК го избира за изпълнителен председател, а на 5 декември 2018 година е избран за председател на Управителния съвет.

През 2018 година Радев е и ротационен председател на Асоциацията на организациите на българските работодатели, обединяваща национално представителните работодателски организации АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ.

Радев е женен и има четири деца.

Умира внезапно на 6 август 2021 година в София пред сградата на радио „Дарик“.

Стотици се събраха за да почетат паметта на Радосвет Радев - създателя на "Дарик Радио", който почина внезапно на 61 години. Колеги, приятели, общественици и политици отидоха в столичния храм "Св. София", за да кажат последно сбогом на журналиста.

Пространството пред църквата се изпълни с опечалени, сред които бяха президентът Румен Радев, програмният директор на "Дарик Радио" Константин Вълков, столичният кмет Йорданка Фандъкова, известният фотограф Иво Хаджимишев, Константин Каменаров, Арман Бабикян и Николай Хаджигенов, Ричард Алибегов, Ники Кънчев, както и колегите от "Дарик Радио".

Няма коментари:

Публикуване на коментар