четвъртък, 24 март 2022 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...197

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

Станаха ясни подробности за убийството, което разтърси Стара Загора на 24 март 2021 г. Продължава разледването на убийството в офис на фирма за бързи кредити в Стара Загора. Вчера в късния следобед мъж беше застрелян с пистолет в присъствието на свидетели.

36-годишният Станимир Иванов-Стамбето е убит с един изстрел от собственика на фирмата за бързи кредити след избухнал скандал между двамата заради финансови проблеми.

Стрелецът е изчакал пристигането на полицията и е предал оръжието. По информация на NOVA, става дума за неуредени финансови отношения между двамата.

Убитият е с няколко криминални регистрации, излежавал е и присъда.

„Иззети са веществени доказателства. Най-вероятно е възникнало скарване вътре в помещението. Убитият е работил за кредитната компания. Тепърва ще се установява дали жертвата е дължал пари на извършителя”, обяви комисар Валентин Георгиев, началник отдел „Разследване” на ОД МВР Стара Загора.

И двете лица са имали разрешение за притежание на оръжие. По време на стрелбата в офиса не е имало други хора. Задържаният не е криминално проявен. Той е арестуван за 24 часа.

„Днес предстои привличането му към наказателна отговорност. На този етап не е дал показания. Образувано е досъдебно производство. За подобно престъпление законът предвижда затвор от 10 до 20 години. Работи се по няколко основни версии за убийството. Една от тях е именно възникнал скандал заради финансови проблеми. У убития е намерен нож, за който обаче няма данни да е използван по време на кавгата”, коментира окръжният прокурор Дичо Атанасов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар