петък, 18 март 2022 г.

ГЕРБ ХРОНИКА 69

Сниман ли е зам.-шефът на КПКОНПИ на яхтата на олигарх от „Котараците”?

25.11.2021

Антон Томов Славчев, зам.-директор на КПКОНПИ, с цветущия прякор Тони Терасата, е поредната гербаджийска калинка, която трябва да бъде проверена и при установяване на връзки с престъпното обкръжение на Бойко Борисов – изритана и предадена на правосъдието, разкри Narod.bg. От спецслужбите разкриха, че има изключително деликатна информация, която касае навикът на Тони Терасата да почива на луксозната яхта на един от олигарсите на Бойко от кръга „Котараците”, разкри източникът на Narod.bg.

Информацията, с която разполагаме, си кара да попитаме има ли снимки на Антон Славчев, докато се припича с уиски в ръка на яхтата на един от важните „котараци” на Баце, забъркан в серия компрометирани обществени поръчки, проведени за пълнене на чекмеджетата на гербопитеците. Според неофициални кадри яхтеното ваканцуване на скъпата лодка е ставало всяко лято на нашето Черноморие. Във визитката на Антон Славчев четем, че е завършил Висшето военно транспортно училище „Тодор Каблешков“ в София и Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий“ със специалност право.

Има дългогодишен стаж в системата на МВР. В периода 2008 г. до 2018 г. е служител на Държавна агенция „Национална сигурност“. От месец април 2018 г. е избран от Народното събрание на Република България за Заместник-председател на Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Прякорите Тони Терасата и Тони Балкони му лепна народът след разкритието, че заместникът на Сотир Цацаров е собственик на огромна тераса с квадратура 244 кв. м и на апартамент с обикновени размери – 63 кв. м, но с необикновена цена – 18 639 лв., или 151.27 евро за квадрат. Имотите са закупени през 2010-2011 г. в чисто нова сграда в столичния кв. „Хиподрума“.

Понеже малко хора са запознати с имената на „експертите” в КПКОНПИ, ето го състава на комисията:

Сотир Стефанов Цацаров, председател Антон Томов Славчев, заместник-председател Антоанета Георгиева-Цонкова, член на КомисиятаПламен Любенов Йоцов, член на Комисията Силвия Русанова Къдрева, член на Комисият

Ето ги кражбите на ГЕРБ в конкретни числа – 16,9 МИЛИАРДА (вижте грабежа перо по перо).

02.12.2021

Кражбите на ГЕРБ за последните 4 години достигат колосалните 16,9 МИЛИАРДА лева, част от които видяхме на снимките от спалнята на Бойко Борисов и неговото претъпкано с пачки по 500 евро чекмедже! Сметката направи пред Narod.bg юрист, постарал се да изчисли грабежа само по официалните данни, изнесени от двете служебни правителства на Румен Радев.

Ето какво написа нашият източник, числата са главозамайващи:

Само за изминалите няколко месеца бяха разкрити следните кражби на управляващите от ГЕРБ, разбира се, става дума за присвояването на шайката около Бойко само за последните няколко години:

946 000 000 лева раздадени на свои хора чрез ББР (Българската банка за развитие);

630 000 000 раздадени за ремонт на язовири;

1 500 000 000 лева раздадени авансово за строеж на магистрали; 430 000 000 лева за ремонт на свлачища и срутища, давани на око;

10 000 000 000 лева отписани от НАП (два-три милиарда на година от 2017 до 2020 година);

3 400 000 000 лева дадени на 7 техни фирми.

Тоталът е следният:

946 000 000

630 000 000

1 500 000 000

430 000 000

10 000 000 000

3 400 000 000

ОБЩО: 16 906 000 000 (16 милиарда и деветстотин и шест милиона)

Помните ли раздаването на куфарчета след 1989 година от комунистите към отбрани „финансисти”, сред които и първопроходците от СИК и ВИС? Онова раздаване ряпа да яде пред сегашното раздаване от ГЕРБ.

Това са нашите пари. Парите, които ние събирахме стотинка по стотинка с нашите данъци в хазната на държавата, за да живеем по-достойно и в по-стабилна държава.

Това са парите, с които не можахме да спасим живота на много български деца. Парите, с които можехме да увеличим пенсиите на нашите родители.

Това са парите, с които можехме да закупим хеликоптери за спасителни акции. Това са парите, с които можехме да подпомогнем българското животновъдство и земеделие и да ядем българско производство.

Но, това са и парите, с които бяха купени предишни избори.

Десетки милиони наляти от "Автомагистрали" към кухи фирми за АМ "Хемус". Обвиняемият си отивa вкъщи . Съдът остави рефера Борислав Колев под домашен арест .

09.12.2021

"Касае се за добре обмислена схема, част от която е и Борислав Колев, като крайната цел на схемата според събраните доказателства е данъчни измами."

С тези думи съдия Вера Чочкова от Софийски градски съд (СГС) днес разгледа случая на съдията по футбол в зала Борислав Колев, който е обвинен, че чрез 52 трансакции от подставени лица е изтеглил над 53 млн. лв за строителството на Лот 5 от автомагистрала "Хемус". На стана ясен най-простият въпрос - къде в крайна сметка са отишли тези пари. Самият Колев не коментира, а адвокатът му Христо Ботев - каза: "Кък къде? При мен - при адвоката му!"

Той твърди, че просто става въпрос за разплащане на ръка към работници по обектите.

Извън шегите, забележителна е обаче схемата, по която се е "строила" магистралата, описана днес лично от съдията. "Водно строителство" Благовград има 5 договора с държавната "Автомагистрали" - която получваше поръчките (инхаус), като два от договорите са за доставка на механизация именно по участък 5 от злощастната магистрала.

На 22 май в резултат на рамков договор на държаната фирма, тя превежда аванс от 84 млн. лв. на "Водно строитество" ЕАД.

След това "Водно строителство" сключва с "Булстрой груп" договор и са преведни част от милионите. От 2017 г насам "Водно строителство" изобщо не е разполагало с нужния капацитет за изпънение на обществените поръчки и позвала услугите на дружеството "Булстрой".

Което пък на свой ред има договори с още 5 малки фирми. И те бил крайните изпълнители на Лот 5.

Тези дружества получвали големи суми пари по банковите си сметки. И именно те са на лица, с които реферът Колев е поддържал тесни контакти. Част от тях били регистрирани през 2019 и 2020 г. с активното участие на Колев, който "убеждавал пълномощниците на тези дружества да изготвят документи и да бъдат представители на тези дружества".

След това Колев е имал пълномощни, с които може да тегли от банкови клонове средствата с източник - държавта. Според адвокат Христо Ботев обаче - добро или лошо, плащането на такива работници по обектите често в тази държва става на ръка. Колев е набирал и работниците за споменатите фирми, каза той.

Въпреки това съдът ясно подчерта, че фирмите, за които днес стана въпрос, явно не са имали никаква възможност да изпълняват строителните дейности, а дори на дати, в които уж са работили на обкта, някои от трудещите се били в чужбина.

Въпреки това СГС се произнесе, че Колев не представлява висока обществена опасност и няма опасност да се укрие. Тъй като има и три малки деца, той бе пуснат под домашен арест - едвонременно, за да е на рапзположение на разследващите. Друго любопитно, кото стана ясно днес, е че са разпитани 40 свидетели, някои от които вече и пред съдия (това е резработка, започната изцяло от ГДБОП, без прокуатурата, б.р.). Един от тях твърдял, че е давал и пари на Методи Бачев - покойният шеф на някога строителния гигант "Агромах", чиито бизнес рязко тръгна надолу след позорящо изказване за експремиера Бойко Борисов.

Адвокат Христо Ботев отбеляза, че според показанията на свидетеля, той е носил пари на Бачев, след като той вече е бил умрял през миналата година.

Убийците в с. Антон купували гласове за ГЕРБ – братята Петрови пазени от прокурори и кмет .

10.02.2022

Маститият получател на пачки от Държавен фонд „Земеделие” Дончо Петров и брат му Красимир бяха арестувани за зверското убийство на 28-годишния пастир Иван Доганов в пирдопското с. Антон.

Кървавото престъпление от неделя предизвика нужната реакция и МВР предприе спецакция, предизвикана от множеството сигнали и оплаквания спрямо двамата бабаити от жители на селото.

Източник на Promiana.eu разкри ексклузивно, че двамата се изживявали като местните дерибеи под чадъра на прокуратурата и кмета Андрей Симов и от години купували гласове за Бойко Борисов и ГЕРБ, затова се чувствали недосегаеми, а сигналите за престъпленията им били замитани под килима. Униформени вече влязоха и в кметството в село Антон, за да разпитат селския управник по подозрения, че държавни институции са покровителствали задържаните братя.

За жестокото престъпление, извършено на 6 февруари, са задържани 43-годишният Дончо Петров – крупен земеделец и арендатор в региона, и брат му Красимир. Иван работел за Дончо. Тялото на младия мъж е открито в неделя вечерта на улица в село Антон с множество следи от насилие. Аутопсията показала, че пастирът е починал от вътрешен кръвоизлив.

По повод разпространени в медийното пространство оплаквания на граждани за упражняван спрямо тях тормоз чрез системни закани и заплахи от двамата братя от с. Антон и твърденията за осъществен „чадър“ над тях от страна на държавни институции, са предприети детайлни проверки на постъпилите сигнали и жалби и анализ на извършените действия по тях.

Пускат Бойко Борисов от ареста – стотици членове на ГЕРБ го очакват пред 7 РПУ.

18.03.2022

По неофициална информация, в момента тече разпит на Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и пиарът на ГЕРБ Севдалина Арнаудова.

Пред сградата на ГДНП са се събрали членове и симпатизанти на ГЕРБ, които скандират "оставка" и възгласи срещу вътрешния министър Бойко Рашков, съобщава БНТ.

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е разследван за изнудване на бизнесмена Васил Божков.

Той беше задържан снощи и прекара нощта и деня в ареста на столичното 7 РПУ. Вътрешният министър Бойко Рашков отказа да коментира задържането.

Прокуратурата опроверга първоначалното съобщение на МВР, че разследването срещу Борисов, Горанов и Севдалина Арнаудова е заради европейски проекти. От Софийската градска прокуратура обявиха, че са получили документи от Главна дирекция "Националната полиция" и разследването е разпределено на прокурор Мария Нейчева.

От ареста излязоха и бившият финансов министър Владислав Горанов, както и пиарката на Борисов – Севдалина Арнаудова. Арнаудова също заяви, че към нея няма предявени никакви обвинения, а разпитът се е провел малко преди освобождаването им.

Няма коментари:

Публикуване на коментар