вторник, 14 март 2023 г.

ЪНДЪРГРАУНД 45

Версия на службите: Къро е приютил издирвания за убийство чрез Интерпол Иво Масларов .

25.05.2020

Соченият за наркобос Красимир Каменов-Къро е приютил в ЮАР издирваният за убийство под дърво и камък чрез Интерпол доведен син на Емилия Масларова - Иво Масларов. Това е една от работните версии на спецслужбите, научи Фрог от вътрешни източници.

Припомняме ви, че според прокуратурата именно Масларов е поръчал екзекуцията на Станка Марангозова, разстреляна на 10 октомври м. г. Малко известен факт е, че Къро и Масларов се познават от близо 30-години. Станали особено близки след като двамата били част от групировката ВИС-2. След разпада й, те продължили да действат по „съвместни проекти“, свързани с престъпления, твърдят ченгета. Има подозрения, че Красимир Каменов има сериозен принос в ликвидирането на Марангозова. В този период Къро, който иначе от дълги години живее в ЮАР, си е бил в България. Любопитното е, че се завърна в средата на миналата година, но малко преди прокуратурата да съобщи за разкритията около убийството на жената, отново духна за ЮАР.

Не се изключва вероятността Къро да е очаквал да бъде задържан и да е напуснал страната, за да избегне правосъдие. Източниците ни са категорични, че след като кацнал на родна земя, Къро започнал да прилаха схеми, чрез които да източва общински фирми, за да си подсигури луксозен живот по време на престоя си тук. Освен това се заел с изнудване на много хора. Искал на всяка цена да си гарантира солидни доходи. Тези факти, обаче били забелязани от службите. Твърди се, че дори бил на контрол. Припомняме ви, че на 10 март от държавното обвинение пуснаха записи, направени от бившите съдружници на Божков – братята Цветомир и Боян Найденови- Цеките. На един от записите се чува как Черепа им казва, че Къро отишъл при него и го питал „Защо не ме остави да омаам Цеките?”.

Сериозни подозрения има и за това, че групата на Къро има пръст в самоубийството на мъжа до журналистката Диана Найденова- строителният предприемач Борис Йорданов, който си тегли куршума в луксозното си возила в началото на 2009 г., след като банка му отказва кредит. Твърди се, че той е бил жестоко притиснат от бандата по метода, приложен и спрямо на Станка, като не е намерил друг изход, за да се отърве от престъпниците. Преди около пет години името на Къро нашумя покрай международно разследване за контрабанда на цигари от Турция и бившите съветски републики. Според секретна информация, той действал с партньори, които имали заводи за производство на тютюневи изделия в Молдова, Грузия и Армения. За да върви безпрепятствено далаверата, за корупция се отчитали на камион между 30 000 и 50 000 евро.

Красимир Каменов е собственик на дружеството „Ауто мобайл“. То е наследник на приватизираната през 90-те години от хора на ВИС-2 общинска компания „Паркинги и гаражи”. В папките на службите Къро фигурира като финансиста на най-мощната група за трафик на кокаин, действала у нас в края на миналия век. Нещо повече, именно пред него парите от престъпната дейност се изпирали. Твърди се, че именно по този начин той е придобил „ Ауто мобайл“.

Весо Телото стана наркобос №1 в София, ченгета го пазят срещу 20 бона на месец.

25.05.2020

Ако имате усещането, че живеете в средата на 90-те години на миналия век, сте на прав път – организираната престъпност се реорганизира и ударно си връща загубените позиции.

Пример за това са страховитите главорези от Бандата на чуковете, която в момента се оказа №1 по обороти в търговията с наркотици, издаде пред „Уикенд” топ източник от спецслужбите.

Информатор от ъндърграунда потвърди, че люлинската Банда на чуковете е успяла да вземе големия пай от разпространението на дрога в столицата. Поредният възход на „Чуковете” се свързва с името на един от старите играчи в бандата – 35-годишният Веселин Ермалаев, по прякор Весо Телото. Ултрасът е оглавил разбойническата бригада, след като тарторът й Любомир Симеонов се отдръпна от престъпния свят.

Бившият бодигард на Таки Любо Чука е спортист, ММА боец, треньор и собственик на бутик за дрехи. От 2009 г., когато беше обвинен за участие в наркогрупата, той не се е замесвал в престъпления. Така изгряла звездата на люлинския гангстер Весо Телото, обясни източникът на „Уикенд”.

В момента Телото и аверите му са залели София с наркотици – основно кокаин и амфетамини. Улични дилъри признали, че „белото” било с много ниско качество, защото алхимиците на Весо Телото разреждали наркотика с химикали, за да вдигнат количеството. „Търговците на дребно”, подчинени на Веселин Ермалаев, продавали отровата си във всички популярни дискотеки – основно в Студентски град и копторите в центъра на София.

Лично новият бос на Бандата на чуковете се разплаща с охранителите в дискотеките, за да пускат вътре само негови дилъри. Униформеният източник на „Уикенд” твърди още, че Весо Телото е прикоткал в структурата си дори непълнолетни ученици, които да пласират смесената до неузнаваемост кока на феновете на лесното щастие.

Заради новата мащабна крими търговия Веселин Ермалаев обект на разработка в отдел „Вътрешна сигурност” в МВР. Причина са приказките му, че топ ченге от върховете на ГДБОП лично е спуснало чадър над престъпната му дейност срещу „комисионна” от 20 000 лева на месец.

Война във Вършец! Ради Дългия преби Стефан Културиста, той му отмъсти с мутренска бригада .

15.09.2020

Дългогодишната вражда между врачанските мутри Стефан Иванов-Стефан Културиста и Радослав Русинов-Ради Дългия подпали Вършец, научи агенция BulNews. Информацията беше потвърдена от областната дирекция на полицията в Монтана. Единствено медията ни се сдоби със сензационно видео от нанесения побой.

В събота Ради Дългия отишъл в местната дискотека „Найттаун“, за да изясни за пореден път взаимоотношенията си със своя опонент. Още при влизането обаче той бил нападнат отзад от Стефан Културиста. Започнал бой, при който Ради Дългия пребил жестоко агресора.

Два дни по-късно Стефан Културиста събрал още 3 мутри и нападнали пред заложна къща в града Ради Дългия. Свидетели на уличния бой подали сигнал на тел. 112 и на мястото пристигнала полиция. Там униформените заварили в тежко състояние 42-годишния Ради Дългия с видими следи от удари по лицето и тялото.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група, извършен е оглед, като пострадалият е насочен за освидетелстване при съдебен лекар в МБАЛ "Д-р Стамен Илиев" в Монтана. Той отказал настаняване в болнично заведение.

Пред разследващите Ради Дългия посочил като извършители на побоя 47-годишния Стефан И., 38-годишния жител на Вършец Благовест Х., 36-годишния Николай С. от София и 31-годишния Димитър Л. от Монтана. От четиримата са снети обяснения и са задържани в полицейския арест за срок до 24 часа. Скандалното е, че Благовест Х. е бил кандидат за кмет на Вършец, собственик е на дискотеката, а в момента е и общински съветник от "Воля". Николай С. пък притежава конкурентна верига заложни къщи. Димитър Л. е служител в негов обект в Монтана. От видеото личи, че местният политик е сред най-свирепите при нанасянето на ударите по падналия на земята мъж.

Ради Дългия и Стефан Културиста са популярни в Северозапада със своите дела. През юли 2013 година пак Стефан беше главен герой в масов бой във врачанския бар „Карамел“. Тогава заедно със Соката, Цофъра, Акулата и Крокодила нападнаха друга компания и ядоха здрав пердах.

През юни 2016 г. във Вършец взривиха лекия автомобил „Мерцедес“, с който пътуваше Ради Дългия. Чист късмет спаси врачанина от гибел, а извършителят не бе открит.

Една година по-късно Ради Дългия и Стефан Културиста бяха зрелищно задържани при акция на ГДБОП. По неофициална информация в полицията имало множество сигнали, че групата се занимава с лихварство, изнудване и разпространение на наркотици.

Очевидно смъртната вражда между двамата няма да премине и затова органите на реда и прокуратурата трябва спешно да предприемат мерки по успокояване на обстановката в курортното градче. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 131, ал. 1, т. 12 от НК.

Тита – мутренска певица! С баща мафиот, гадже хулиган и зет с мръсни пари .

05.03.2023

Христина или Тита, както е псевдонимът й, се прави на божа кравичка с това мило личице, но истината е, че живее в престъпен свят. Около нея са само хора, лежали по затворите, което не говори добре за певицата.

Преди няколко години се оказа, че бащата на Тита Милен Пенчев върти далавери в НОИ. В ролята си на директор там той е отпускал пенсии с фалшиви документи срещу заплащане. Делото срещу него върви и до днес.

В любовта певицата също е сякаш на ръба на закона. ММА боецът Недко Недков, който топлеше леглото й месеци наред, е осъждан и е лежал на топло, а причината е зверски побой. Най-обигран в далаверите обаче изглежда зетят на Тита Валентин Христов. Той е съпруг на сестра й Десислава.

Вальо е арестуван заради схеми с трафик на бежанци. Той е бивш митничар. След като през 2015 г. напуска „Гранична полиция“, остава близък с началника си Антон Мирков, който се предполага, че му е помагал за прекарването на бежанците през Малко Търново.

От този трафик Валентин Христов станал истински богаташ. Печалбите му били толкова големи, че не се налагало да работи нищо. Той се занимавал с уреждането на подкупите на граничарите.

За да ги прикрие, той е отворил малка бензиностанция, която представя като източник на доходите си. И там обаче се замеси в скандал, тъй като е обвинен в контрабанда на гориво. Интересно как Тита, която се прави на добричка и миличка, има такива хора около себе си. Това говори, че се преструва на нещо, което не е.

Христофорос Аманатидис -Таки събра хората си в Гърция .

12.03.2023

Христофорос Никос Аманатидис, познат повече като Таки, събра най-верните си хора на раздумка в Гърция, научи ексклузивно Narod.bg. Според откъслечните сведения Таки, който от години живее в Дубай, и приятелите му още от събота са в луксозен хотел край Солун. Не е ясен поводът за срещата, предполага се, че става дума за бизнес оперативка, за която, обаче, е предпочетена Гърция, макар че Таки няма никакъв проблем да се прибере в България, тъй като е чист пред правосъдието още от април 2015 г., когато обвиненията срещу него бяха свалени, както и снимката му от сайта на Интерпол.

Христофорос Аманатидис беше разследван и издирван чрез Интерпол от българските власти за ръководене на въоръжена престъпна група за разпространение на наркотици и грабежи, но се укри в Дубай.

През 2012 г. властите в ОАЕ отказаха да го екстрадират по искане на тогавашния главен прокурор Борис Велчев. Три години по-късно делото срещу него беше прекратено поради липса на доказателства, а бюлетината за издирване на Таки бе свалена от сайта на международната полицейска организация. В момента бизнесменът няма никакви проблеми с българската Темида.

Христофорос Никос Аманатидис. Роден е в София на 21 октомври 1975 година. Таки има една сестра – Афродита Боримирова, родена през 1972 година, както и брат, който е встрани от медийните прожектори.

През 1993 г. сестра му се омъжва за футболиста Даниел Боримиров и получава неговата фамилия. Двамата се запознават в ресторанта на баща й Никос Аманатидис в София. От брака си двамата имат две деца – Алекс и Джулия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар