сряда, 31 май 2023 г.

ЪНДЪРГРАУНД 46

Какво се случва с някогашните съратници на Маджо – братята Маргини?

18.03.2023

Семейните дела на някогашните съратници на Маджо – Красимир и Николай Маринови – братя Маргини вървят добре. След като натрупаха горчив опит от делата срещу тях, вече ползват подставени лица в бизнеса си. Сред подставените лица е и брат им Димитър Маринов – Макарона и синът му Мартин. Именно Мартин купи хотел „Виктория Палас“ в Слънчев бряг от арестувания Ветко Арабаджиев чрез регистрираната от него фирма „С. Б. Роял Хотелс“ с капитал от едва 10 хил. лв.

За целта фирмата уж взема заем от друга фирма, а след сделката, Мартин разширява бизнеса си с още два хотела – „Златна Перла“ и „Синя Перла“, отново на Слънчака. Запознати издават, че по всичко личи, че на дъното на тази икономическа паяжина са чичовците на Мартин – братята Маргини. Макарона пък върти успешен хазартен бизнес из цялата страна. Покрай него обаче бе осветен като агент на ДС, където се е подвизавал като агент Теодоси във военното контраразузнаване. Вербуван е през 1987 г., когато е в казармата.

Сестрата на Маргините – Мариана, която от години живее в Пловдив, също има участие в компаниите им. Те въртят магазини в Италия, Франция и Великобритания като напоследък измежду оригиналите, все по-често пробутват ментета от турски фабрики, с които са в близки отношения. Според мълвата, те дори имат собствена фабрика в Турция, където оригиналите се копират едно към едно

Как Тони Парфюма се оказа наемател на къща, свързана с Мила Георгиева от „Килърите“.

20.03.2023

Дадената в четвъртък от ръководството на прокуратурата пресконференция несъмнено разбуни духовете. Десетки статии, коментари и позиции заливат информационните сайтове вече четвърти ден. И докато за момента всичко се фокусира около заговора на известни имена от ъндърграунда - олигарси, политици и дори журналисти, срещу главния прокурор и висши полицаи, то допълнителен анализ на изнесеното повдига все повече въпроси. Междувременно, в интервю от събота за БГНЕС главният прокурор Иван Гешев посочи, че изглежда това е само началото и тепърва може да сме свидетели на нови разкрития.

Интересен детайл е например къде прокуратурата е открила част от веществените доказателства, които представи в четвъртък. Те са иззети от къща, която е обитавал един от двамата обвиняеми по делото – Тони Иванов, известен още като Тони Парфюма. В редица публикации от средата на 2022 г. името му се свързва със съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Асен Василев.

Към момента Иванов се оказва, че е напуснал страната, а от прокуратурата обявиха, че скоро няма да може да пребивава в страна от Европейския съюз, тъй като срещу него ще бъде издадена Европейска заповед за арест. Може да се окаже, че Тони Иванов скоро може да потърси убежище там, където се укрива и основният участник в разпространените записи – Красимир Каменов – Къро – в Дубай или Южна Африка.

Тони Парфюма е обитавал под наем къща в столичния квартал „Бояна“, чиято собственост изобщо не е случайна. Къщата е на майката на добре известната Мила Георгиева, добила популярност при разкриването на една от групите за поръчкови убийства „Килърите“. Георгиева е обект на разследване в Румъния, заедно с Иван Танев – Универсалния.

Дълги години двамата се разследват за отклоняване на средства от социално слаби като се смята, че част от парите – 26 млн. евро, са изпрани чрез покупка на имоти и у нас. Самата Мила Георгиева бе обект на разследване и от българската прокуратура преди около седем години. Първоначално задържането й се свързва с група за убийства, но по-късно обвиненията срещу нея са оттеглени и остават само тези за участие в група за разпространение на наркотици. Причината – голяма част от свидетелите се отказват от първоначалните си показания.

Как и защо варненецът Тони Иванов наема именно къщата на майката на небеизвестната Мила Георгиева, не е ясно. Една от причините може да е свързана с общо познанство и на двамата с Красимир Каменов.

Оказва се, обаче, че, докато живее под наем в „Бояна“, Тони Парфюма проявява интерес към имот в подножието на Витоша. Източници разкриват, че Тони Иванов се е опитвал да придобие имот от самотно живеещ възрастен мъж в престижен квартал над Околовръстното шосе, като дори се е представял за близък до бившите управляващи. Не е изключено, именно в тази връзка Иванов да се окаже обект на още едно разследване.

Дали прокуратурата е обявила всички доказателства, събрани по разследването срещу Тони Иванов и съучастника му – Дилиян Георгиев, който вече десет дни е в ареста. Този въпрос придоби изключителна актуалност от събота, когато в интервю обвинител №1 Иван Гешев заяви, че „филмът може да стане сериал“. Думите на главния прокурор бяха по повод казаното от служебния вътрешен министър Иван Демерджиев, който в петък побърза да се разграничи от разкритията на прокуратурата като обяви, че „Гешев не може да е жертва“ и няма да участва в „този филм“.

„Ако използвам неговата стилистика, наистина може да стане сериал, най-малкото защото колегите представиха една малка част от запис с дължина час и половина, която според тях е най-интересната. Но съм сигурен, че има доста по-интересни части“, заяви Гешев в интервю в събота.

В четвъртък на пресконференцията на прокуратурата, на която бе оповестен заговор срещу висши магистрати и служители на МВР между престъпници, бизнесмени, политици и журналисти, обаче, стана ясно, че голяма част от материалите по разследването са засекретени. Това би могло да означава, че тепърва държавното обвинение готви изненади, особено, ако и във въпросните материали се окажат имената на политици или на лица от властта.

Тони Парфюма избягал с жената на скандалния Пепи Еврото

28.04.2023 г.

Скандалният Тони Иванов, известен като Тони Парфюма, чието задържане прокуратурата поиска като част от криминалната структура на Красимир Каменов-Къро, е избягал в Испания заедно с Любена Петрова, прословутата бивша съпруга на Пепи Еврото. Това съобщава сензационно Lupa.bg от свои брилянтни източници.

Тони Парфюма, който се сочи като особено близък до бившия финансов министър и идеен мотор на „Продължаваме промяната“ Асен Василев, започнал страстна връзка с красивата Любена преди няколко месеца, малко след като тя била напъдена от бившия следовател Петьо Петров. Ако се вярва на слуховете, Петрова е успяла да забегне с доста сериозна сума пари след развода си. Според някои, става дума за над 2 милиона евро, както и 4 изключително скъпи златни часовника. Един от тях в момента красял ръката на Тони Парфюма.

Скандалната мутреса Любена Петрова, придобила популярност покрай сагата „Осемте джуджета“, лъсна и като порнозвезда. Оказа се, че тя е участничка в десетки порноклипове, на които дарява с орални ласки непознати мъже. Впоследствие се появиха и видеа, в които има класически секс отново с анонимни партньори. Клиповете се появиха в редица порносайтове и малко след това Любена се разведе със съпруга си Петьо Петров. В свое оправдание героинята обяснила, че била под влияние на наркотици. Публична тайна е, че тя редовно шмърка кокаин. Не е ясно как развратницата се е озавала в леглото на Тони Иванов – Парфюма – най-вероятно по общата им страст то „белото“, но според запознати те имат отношения от края на миналата година. Любена в момента е заедно с афериста в Испания. Припомняме, че той бе задържан в Марбея на 25 март по искане на родните власти, но испанците са го пуснали.

В началото на април главният прокурор Иван Гешев съобщи за организирана престъпна група за търговия с влияние с цел дискредитиране и отстраняване на висши магистрати и полицейски служители, в която участник е и Тони Иванов-Парфюма, който се укрил в Испания, но е бил заловен от местните власти. Въпреки това съдът в Мадрид отказва да предаде Иванов на българските власти, заради „невъзможността за своевременен съдебен контрол у нас върху издадените от прокурор европейски заповеди за арест“.

„Тони явно е завъртял в схемите си и Любена Петрова. Ще й открадне всичките пари, които е измъкнала след развода – той обикновено така постъпва“, коментират в подземния свят.

Зам.-шеф на парламента в имотни сделки с мафиоти на Таки

18.05.2023

Росица Кирова е купила апартамент от Марин Магарето и го е продала на Боби Белята. Преди нея там е живял Иво Масларов. И тримата са обвинени за тежки престъпления, а Белята беше мафиотски застрелян. Квартирата на Кирова е в сграда, обитавана от Таки и Къро, в която са регистрирани много техни фирми.

Зам.-председателката на парламента Росица Кирова влезе в политиката като представител на ИТН на Слави Трифонов, но бързо пристана на ГЕРБ, след като се повози в джипката на Борисов. Тя стана известна и със съдружието си с косовския наркобос Исмет Османи – Цури. Това не попречи Кирова да бъде избрана на висшия пост с гласовете на партии, които официално говорят за превзета от мафията държава.

В най-силните години на Христофорос Аманатидис – Таки, като криминален авторитет, днешният депутат от ГЕРБ и зам. председател на Парламента Росица Кирова от ГЕРБ е била негова съседка. От 2004 г. до 2010 г. Кирова е притежавала апартамент в “Колумбийското посолство”. Така е позната кооперацията, в която живеят Къро и Таки на столичния булевард “Александър Пушкин” № 84 в Бояна.

Преди няколко години Красимир Каменов – Къро се изнася от “Ал. Пушкин” 84, но това не пречи на топ защитения свидетел на прокуратурата – Ивайло Серафимов да твърди, че Каменов е ръководил престъпни схеми оттам, дори когато не притежавал жилище в сградата.

Всъщност, адресът на бул. “Пушкин” 84 не е непознат за медиите. Той се споменава в публикации, посветени на няколко убийства. Безследно изчезналия Методи Златанов Методиев – Мето Илиенски също е живял на адреса на бул. “Ал. Пушкин”. На 29 ноември 2003 г. Методиев е качва в лимузина Ауди и тръгва от въпросния адрес и посока Бояна, за да не се завърне никога. От “Магарето” за Росица и от Росица за “Белята”

В тази наситена с криминални случки жилищна сграда, на 14.09.2004 г. Росица Кирова придобива апартамент от Марин Тодоров Костов, известен като Марин Магарето и подсъдим за рекет и изнудване. Последният е свързано лице с Иван Петлешков през “Респект МС” ЕООД. Към днешна дата Петлешков пък е сочен за дясната ръка на Таки за Пловдив и региона. Освен това, Петлешков е бивш служител на регионалното звено за борба с организираната престъпност (РЗ БОП) в Пловдив и анонимен свидетел по делото за рекет над Пеевски и Доган.

Марин Костов, който е свързан и с многобройни фирми на групировката ТИМ, придобива имота от ЦКБ два месеца преди да го прехвърли на Кирова. От записите в Имотния регистър не се вижда на каква сума са сделките.

Не е ясно как апартаментът от 105.8 кв.м. е попаднал в патримониума на банката на ТИМ, но в същия апартамент на бул. “Ал. Пушкин” 84, етаж 1 ап. 1. няколко години по-рано е регистриран Иво Масларов, който сега е в ареста с обвинение за убийството на Станка Марангозова. По партидата се вижда, че за този имот има учредена ипотека в ДСК Банк от 01.12.2004, като задължено лице, наред с Кирова е Константин Любенов Върбанов, който освен неин брат е сочен за един от най-близките приятели на Таки. Ипотеката е заличена 2008 г. На 18.05.2010 Кирова прехвърля имота на “Б енд Б тийм” ЕООД – компания в която участие има покойния Борис Борисов – Боби Белята, заедно със съпругата си. Цената на сделката е 142 319 лв. След продажбата на жилището в “Колумбийското посолство”, Кирова се сдобива с друг имот на ул. “Костенски водопад”.

Белята беше разстрелян през 2015 г., като тиражираните в пресата твърдения са, че убийството му е заради пропаднала нарко пратка. Приживе Белята беше подсъдим като част от нарко организацията на Таки. Делото наскоро приключи в АСНС (вече закрит) и в момента е висящо във ВКС. Във фирмата “СРБ – 97” ООД. Борис Борисов – Боби Белята е директен съдружник с Христофорос Аманатидис – Таки. На същия адрес на столичния булевард “Александър Пушкин” № 84 са регистрирани редица фирми, които се свързват косвено или пряко с Таки. Наш репортер посети адреса и видя, че около него има сериозна физическа охрана. Имотът има будки за охранители за всяка от двете сгради и е опасан с многобройни камери. И в момента на този адрес са регистрирани няколко фирми, чийто собственик се явява Христофорос Аманатидис – Таки:

“Евро Ойл Груп” ООД, в която съдружници на Таки са братя Галеви.

“Еврофинанс Фактор” ЕООД на Таки, пълномощно за адв. Виктор Рашев.

“Интертур” ЕООД на Таки, пълномощно в Дубай за адв. Йорданка Рашева.

“ОУШЪНСКЕЙП” ЕООД на жената на Таки – Боряна Стефанова Шехтова е на адреса.

“Новита Холдинг Груп” ЕАД, управител до 2006 г. е бил Емил Хърсев, а едноличен собственик до 2010 г. е сейшелска офшорка.

“Евро Билдинг Груп” ООД и “Новита Транс” ЕООД са собственост на “Новита Холдинг Груп”. Весо Дебелия и Радо Слънцето (от “Досиетата Пандора” и “Разкритията Дубай”) са свързани с “Новита”.

Сдружение “Спортен клуб Витоша спорт 2015”, представлявано от бившия футболист, национал Даниел Боримиров, женен за сестрата на Таки – Афродита Нико Боримирова.

“Софтранс Бетон” АД – заличена, била е собственост на Таки, после на Радо Слънцето.

“Портекс Лимитид- клон България” КЧТ на сейшелска офшорка е на адреса.

“Б енд Б тийм” ЕООД на Боби Белята, била също на адреса “Ал. Пушкин” № 84, в момента адрес за комуникация с НАП. Това е фирмата закупила имота от Росица Кирова.

Изнесените данни от открити източници потвърждават недвусмислено, че Кирова и нейния брат са тясно свързани с отломките на ВИС-2 и най-вече със сочения за лидер на нарко организация Христофорос Аманатидис – Таки. Тези връзки се проследяват и извън България. Както разкри BIRD, Константин Върбанов и Христофорос Аманатидис – Таки протичат в разследване за финансиране на тероризъм и пране на пари на Сейшелите. Двамата са пътували дотам няколко пъти заедно и поотделно, а копия от паспортите са открити в компютъра на Мукеш Валабджи, когото сейшелските власти обвиняват в присвояване на 50 милиона долара, изпирането им в недвижими имоти и придобиването на цял арсенал бойни оръжия. С част от тези пари е построен и луксозният комплекс “Еделвайс”, в който семейството на зам.-главния прокурор Сарафов е закупило имоти за близо 800 хиляди лева.

Арестуваха знаков бизнесмен преди пресконференция за „Осемте джуджета“.

31.05.2023

Служители на Главната дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) задържаха в сряда пред Българската телеграфна агенция (БТА) бившия боксьор Кристиян Христов, съобщи БТА. Това се случи непосредствено преди той да даде пресконференция в залата на агенцията на тема: „Осемте джуджета“ отвътре и порочните методи за овладяване на съдебната система“. Христов е сравнително непознат за широката публика, но името му стана известно след публикуването на разследването „Осемте джуджета“ на неправителствената организация „Антикорупционен фонд“ (АКФ) през лятото на 2020 г.

Става въпрос за твърденията на асансьорния производител Илия Златанов, че е станал жертва на схема за присвояване на бизнес и имущество, осъществена от бившия ръководител на столичното следствие Петьо Петров-Еврото със съдействието на бившия ръководител на Специализираната прокуратура Димитър Франтишек Петров и други обвинители.

Задържаният в сряда Христов е човекът, на когото Златанов твърди, че е прехвърлил свои дружествени дялове от групата си от фирми „Изамет“, защото е бил изнудван, че в противен случай синът му Явор Златанов няма да получи животоспасяващо лечение. В онзи момент Златанов-младши се е намирал в ареста с остра бъбречна недостатъчност. В тази връзка бащата и синът разказаха пред АКФ, че са били принудени да прехвърлят на Христов различни свои активи под натиска на Петьо Петров и бившата му съпруга Любена Павлова. Няколко часа преди ареста на Христов Антикорупционния фонд публикува първата част от свое интервю с Павлова, в което тя потвърждава, че Петров е бил инициатор на корупционни схеми с участието на прокурори. По думите ѝ бившият ѝ мъж е искал и правил различни услуги на обвинители във връзка с хода на конкретни дела. Павлова спомена за плащане на пари, даване на апартаменти и коли, оказване на съдействие за кариерно израстване, както и за заплахи с компромати.

Като основен „помощник“ на Петров в реализирането на корупционните схеми, тя посочи директора на националното следствие и заместник на главния прокурор Борислав Сарафов. Спомена и името на бившия градски прокурор на София Емилия Русинова. Павлова твърди, че не е виждала Иван Гешев в бившия ресторант „Осемте джуджета“, използван от Петров като офис. Самият Христов твърди обратното. Малко след неговия арест разследващият сайт BIRD публикува във Фейсбук стенограма от негово интервю пред медията, направено малко преди задържането му.

В него бившият боксьор твърди, че Гешев е бил сред най-честите посетители при Еврото, а съпругата му била близка приятелка на Петьо Петров и Любена Павлова, като двете деляли офис зад Съдебната палата. По думите на Христов, цитирани от BIRD, Гешев бил по-близък с Павлова, отколкото с бившия ѝ мъж.

„Любена беше близката приятелка не Гешев, те пиеха и пушеха пури много след като Петьо Еврото се беше напил и прибрал у дома”, казва арестуваният бивш боксьор.

Христов казва още, че се страхува за живота си, и потвърждава, че няколко години е работил за Петров и Павлова, които са го принуждавали да прави „какви ли не неща, които не са морално окей, не са законни и т.н.“.

„Едно от тях е прехвърлянето на дружествените дялове от „Изамет“ на мое име. Бях принуден от Любена Петрова, която всъщност беше шефката, а Петьо Петров е човек, когото виждах много рядко - той предпочиташе да хапне, пийне и да си легне. Любена беше доста дейна и ми даваше насоки какво трябва да се случва“, твърди Христов малко преди ареста си в сряда.

Няма коментари:

Публикуване на коментар