сряда, 10 май 2023 г.

АНТОЛОГИЯ НА НЕОКОМУНИЗМА 82

ЦАЦАРОВ ПРИДОБИЛ ЛУКСОЗНА ВИЛА НА ПОЛОВИН ЦЕНА.

21.05.2019

Главният прокурор Сотир Цацаров се е разписал в серията “Апартаментгейт” с евтините, но луксозни имоти на властта. В края на 2018 г. той и съпругата му придобиват вила в летовището “Св. Константин” в Родопите над гр. Пещера срещу скромната сума от 30 000 евро. Подобна къща в района не може да се намери под 60-70 000 евро, показа проверка на Биволъ. Това е поредната сделка на симулативни цени на семейство Цацарови през годините. Парадоксът е, че главният прокурор трябва да проверява властимащите лица от скандала “Апартаментгейт”, които са извършвали масово такива симулативни сделки, чрез които е ощетен фиска и вероятно са изпрани доходи с неясен произход. Самият него обаче няма КОЙ да провери!

140 кв.м. за 30 000 евро

На 26.11.2018 Сотир и Меглена Цацарови са придобили в Св. Константин еднофамилна вилна сграда с площ по документи 75.000 кв. м. срещу 58 674,9 лв. или еквивалента на 30 000 евро. Разгънатата застроена площ обаче е двойна – 139.75 кв.м. Така вилата, която е съвсем ново строителство, излиза на Цацарови по … 214 евро на кв.м. Данъчната оценка, посочена в нотариалния акт е напълно абсурдната – 22 785,80 лв.

В района никъде не може да се намери вила с подобни параметри на цена по-ниска от 60 – 70 000 евро, показа проверка на Биволъ в няколко агенции за недвижими имоти. Съседна до Цацарови вила, но вече довършена и обзаведена, се продава за 75 000 евро. Във вилата на Цацарови още текат довършителни работи, но определено тя не е купена на груб строеж или, както стана популярно след обясненията на Цецка Цачева – на изкоп. Имотът е придобил Акт. 16 на 12.11.2018, няколко дни преди да го купят Цацарови. Както се вижда във видеоматериала, заснет на место, вилата на Цацарови е последната от поредица нови и спретнати къщурки в обособен квартал, който е изникнал на мястото на бивш пионерски лагер, спред пищната родопска природа.

80 кв. м. построени за 2 седмици?

Изключително странна е поредицата от събития преди сделката с имота. Така на 23.10.2018 е вписано учредено право на строеж от областния управител на Пазарджик за Костадин Владимиров Джаров. Той получава право на пристрояване и надстрояване на пристройка и надстройка с площ от 80 кв.м. към законно построена сграда със същия кадастрален номер като тази, която после е продадена на Цацарови. Срокът на правото е за 5 години.

В домовете на собствениците на Nexo са открити 400 000 000 евро.

16.01.2023

Разследващите са открили Е400 000 000 по време на обиски в домовете на шефове от Nexo. Сумите били под формата на биткойни и разпределени в три устройства като флашки, но с вграден софтуер, заявиха разследващи пред „Телеграф“.

Тепърва ще се установява откъде са средствата и може ли да се докаже произходът им. По разследването за криптобанката са обвинени четирима души, наложени са гаранции от по 1 млн. лв. „Не е невъзможно двама от тях да са в Дубай.

Явно са изчезнали. Няма данни да са напускали страната, но не са тук“, заяви заместник-директорът на Националната следствена служба (НСлС) Ясен Тодоров.

По време на акцията на ДАНС, прокуратурата, следствието и чуждите служби бяха претърсени 15 имота в София, свързани предимно с ръководителите на криптокомпанията, сред които и Антони Тренчев, съосновател на Nexo. В няколко от жилищата били открити малките джаджи, които за незапознатите приличат на флашки, но всъщност се наричат „Леджър“.

Това е миниустройство с памет и софтуер, в което се пазят огромни пароли, или т. нар. ключове. Вече те на свой ред пазят биткойните и следят движението им, обясниха от службите.

В едната джаджа имало данни за 200 млн. евро, във втората за Е180 млн., а в третата за 20 милиона евро. В домовете на кои началници от Nexo обаче са били, от ДАНС не пожелаха да конкретизират, за да не се навреди на следствието. Разследващите екипи, в които има и представители на английските спецслужби, били открити и доста записки, които ще се проверяват внимателно. „И да знам какво е иззето, нямам право да го кажа“, допълни Тодоров. Той уточни, че другите двама от Nexo, които са у нас и са с повдигнати обвинения, имат срок от 10 дни да решат дали ще платят гаранциите си от по 1 млн. лв., или ще ги обжалват.

Депутат от "Възраждане": Кметският син Иван Белишки ме нападна в магазин пред свидетели .

25.01.2023

Стоян Таслаков заяви, че още преди месеци е подавал сигнали за заплахи.

Бях нападнат пред дома ми, прибирайки се от работа, от Иван Белишки, който е син на кмет от ГЕРБ в Панагюрище. Това заяви в ефира на „Здравей, България” депутатът от "Възраждане" Стоян Таслаков.

По думите му Белишки тръгнал срещу него и се опитал да му нанесе удари, които народният представител парирал. „Когато успях да го отблъсна и той беше изненадан от съпротивата ми, извади оръжие от чантичка и го насочи към мен. Успях да избягам и да вляза в близкия магазин. Причаках го там, за да може, ако дойде, да го обезоръжа. Той влезе и пред свидетели стана нещо като спречкване. Успях да го неутрализирам”, разказа Таслаков.

“Пистолетът е законен, газов. По случая има видеозаписи и свидетели, които са разпитани. Тепърва ще докажем, че г-н Таслаков е този, който е инициирал този инцидент”, заяви адвокатът на Белишки - Тервел Раев. Таслаков успял да се скрие в близкия хранителен магазин.

“Много притеснен, влетя през вратата. От вратата влезе и аз го попитах „какво ще обичате?”, естествено, нали, какво ще си купи. А той седеше уплашен, нищо не ми говореше”, разказа наемателката на обекта - Румяна Иванова.

След това в магазина връхлетял и Иван Белишки. Последвали словесни престрелки, а после и физическа саморазправа. По думите на жената, боят бил започнат именно от Белишки. Според Таслаков, в основата на всичко е неговият сигнал отпреди два месеца, в резултат на който е задържан кмета на Стамболийски по подозрения за злоупотреби с евросредства.

“Миналата седмица, на 17-и, същото лице ме срещна случайно на тротоара….имаше заплахи за живота ми, след които подадох втори сигнал в полицията”, разказа още Таслаков.

И така полицията за пореден път задържа Иван Белишки. А защитата на Белишки заподозря ПР акция. “Това вероятно е поредната пиар акция на определена политическа партия, поредната атака срещу семейство Белишки и поредния случай, в който моят доверител е син на баща си, който е кмет, става повод полицията най-безпардонно да нарушава човешки права”, каза Раев.

Адвокатът на Иван Белишки е категоричен - ще търсят правата му и в европейските институции.

ДБ - ПП с водач - партньор на Възраждане от партия от ПФ, близка до Лукойл, в Бургас .

01.03.2023

Досегашният мандатоносител на Продължаваме промяната К. Бачийски отново е кандидат, този път на коалицията на Доброто в Бургас – втория най-голям избирателен район след софийския 23-ти. Напомняме, че неговата партия СЕК, преди да регистрира ПП, е участник в Патриотичния фронт – коалиционен партньор на ГЕРБ в кабинета Борисов 3.

Не е тайна, че организацията е близка до ЛУКойл, което обяснява и неприкритото лобиране на кабинета Петков – Нинова за руската петролна компания, както при управлението на Промяната, така и в опозиция в последния парламент, където депутатите на ПП гласуваха, също като БСП, „въздържал се” и „против” за отнемането на концесията на рафинерията на пристанище Росенец.

По същество портът беше руски анклав в България е ЕС със своя граница и митница, през него минаваше и аферата с петрола от РФ, представян като Брент, за да бъде мамен бг потребителят с гориво на цени над 1 лев върху нормалните в продължение на година, което носеше на монополиста 200 милиона лева свърхпечалба месечно.

Ето какво пише активистката на Доброто Ангелина Летникова в пост, който стана много популярен във ФБ: Нормално е водач на листата на ППДБ в Бургас да е човекът, който участваше в конференция на Възраждане, Който гласува срещу това да се пратят оръжия в Украйна Който организира ,,Парад на хетеросексуалността'' заедно с Възраждане, Който събираше подписи в подписка срещу гей прайда заедно с Бисер Русимов - пироманът на гей флагове. Който участва в някакво националистическо сдружение ОЗБГ.

Който заедно с хората на Възраждане организира мятане на яйца, краставици и димки по хората от прайда в Бургас. Нормално е, защото за Кирил Петков е по-важно, че Бачийски е богат бизнесмен, отколкото какви са му позициите за куиър хората. Нормално е да се изсипят сега под този статус знайни и незнайни ДБ фенове, партийни секретари и комсомолци и да ми кажат: ти си от ГЕРБ, ти си от ПИК, твоят статус сваля проценти, твоят статус е в полза на ГЕРБ, хардкор ДБ феновете да ми пишат лични съобщения да съм се кротнела, нормално е да минат знайни и незнайни партийни зомбирани активисти отдолу и да кажат: преиграваш, какъв е този приятелски огън, какво толкова, не му е сега времето за гей права, ще почакате, съвсем нормално е. И именно защото на никого не му пука за позициите на

Бачийски срещу Бургас Прайд и изобщо срещу прайдовете и ЛГБТИА+ хората като цяло, е съвсем нормално огромна част от ЛГБТИА+ избирателите да се колебаят дали изобщо да гласуват за вас.

Какво прави Бачийски там? Да не би той случайно да е топлата връзка на ПП с Възраждане? Защото ако има такава топла връзка, не е ли редно ние избирателите да знаем за нея? Иначе защо Бачийски стои на една маса с една от депутатките от Възраждане? И защо това видео е още на стената на Възраждане Бургас? Не си научихте урока с Русимов, та сега го повтаряте с Бачийки. Ясно ми е, никой не го интересуват гей правата, затова нека сложим ултра антигей човекът за водач на листа. Барем не беше същия събирал подписка срещу провеждането на прайда, но явно много искам. Хайде, кажете ми, че можело да ми се угоди с листите само ако изборите се били провеждали на територията на САЩ и други дб-промитомозъчни остроумици. Аплауз за вас”.

Разкритията Дубай: 10 апартамента на Велико Желев оценени на над 4,1 милиона долара .

13.03.2023

Строителният „велик и жилав“ бос Велико Желев, който беше арестуван по обвинение за принуда с бой и освободен от прокуратурата срещу гаранция от 20 000 лева, отказа да коментира какво притежава в Дубай. Пред пул от журналисти, заведени на недостроен мост на магистрала „Хемус”, собственикът на „Хидрострой” отговори така на въпрос за дубайските си владения: „За момента нямам хотел в Дубай”. Но още през май 2022 г. имотите на Велико Желев в бляскавото емирство бяха разкрити от международното разследване #DubaiUncovered.

Според данните от 2020 г. в разследването „Разкритията Дубай“, Велико Желев е закупил десет апартамента в Дубай. Най-големият апартамент с площ 268.09 кв.м. е на Serenia Residences, на изкуствения остров под формата на палма Palm Jumeirah и оценен на 1 080 451 долара. Още девет апартамента, описани подробно по-долу, са с площ между 131 кв.м. и 47 кв.м. и са в Liv Residence, в скъпия квартал Dubai Marina. Общата стойност на недвижимите имоти на Желев е над 4,1 милиона долара. Общата площ на 10-те апартамента е 1 034.62 кв.м. Според паспортните данни 10-те апартамента са придобити от Велико Желев преди есента на 2019 г. Няма информация дали към днешна дата инвестициите на Желев в недвижими имоти в Обединените арабски емирства (ОАЕ) са се увеличили. Разбрахме от думите му, че „за момента” няма хотел в Дубай.

„В България бизнес не може да се прави.” „Колкото по-рано избягаме от България да работим другаде, ще бъде добре. Аз специално затова отворих офисите в Дубай, в Саудитска Арабия, Северна Македония и Румъния” заяви в интервю пред бТВ Велико Желев часове след като беше освободен от ареста.

Девет от общо десетте апартамента закупени от Велико Желев в Дубай са в един и същи комплекс Liv Residence, в скъпия квартал Dubai Marina. Деветте апартамента на Велико Желев в Liv Residence както следва: – апартамент с площ 130.75 кв.м. оценен на 517 146.03 долара – апартамент с площ 117.98 кв.м. оценен на 466 637.78 долара – апартамент с площ 96.86 кв.м. оценен на 383 103.38 долара – апартамент с площ 87.47 кв.м. оценен на 345 963.78 долара – апартамент с площ 81.12 кв.м. оценен на 320 848.10 долара – апартамент с площ 80.00 кв.м. оценен на 316 418.22 долара – апартамент с площ 76.31 кв.м. оценен на 301 823.44 долара – апартамент с площ 49.17 кв.м. оценен на 194 478.55 долара – апартамент с площ 46.87 кв.м. оценен на 185 381.52 долара

Адв. Чингарова фалшифицирала изборите в Пловдив в полза на Иван Тотев след заплаха към децата й.

09.05.2023

Местните избори в Пловдив през 2015 година са били фалшифицирани, обяви сензационно в своя профил във Фейсбук адвокат Деница Чингарова, която беше шеф на Общинската избирателна комисия на същия вот.

"Да се знае...Бях принудена със заплаха към децата ми, да фалшифицирам изборите в полза на Иван Тотев,Костадин Димитров и Димитър Колев!.Въпросните същества никога не са печелили избори,защото не го заслужават...!!!", написа Чингарова.

"Изборите спечели Славчо Атанасов, а в "Тракия" Костадин Гаров. За съществото Димитър Колев не искам да говоря, защото се беше оакал предварително и трябваше да го защитавам в Административен съд", пише още Чингарова в отговор на въпрос на Ангел Ангелов дали твърдението е сериозно.

На вота през 2015 г. кандидатът на ГЕРБ Иван Тотев спечели втория си мандат, след като надделя на балотажа срещу Славчо Атанасов само с 1416 гласа повече.

Кандидатът на ГЕРБ в район „Тракия“ Костадин Димитров също надделя на втори тур срещу кандидата на Патриотичния фронт Костадин Гаров.

Няма коментари:

Публикуване на коментар