събота, 23 септември 2023 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...220

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

23.09.2007

Росен Стефанов - Алф бе застрелян пред дискотека в Перник.

Покушението е извършено малко преди полунощ в събота срещу неделя, когато той спрял лекия си автомобил пред дискотеката и тръгнал към заведението. По първоначална информация срещу 31-годишния наркодилър е стреляно с малокалибрена пушка, предполага се, че е използван снайпер. Куршумът е заседнал над лявата вежда, съобщи директорът на пернишката полиция комисар Димитър Шереметев пред "Фокус". Алф е откаран от хората си в "Пирогов", но умира. По това време групата на Кръвта вече се е разцепила и двете банди воюват помежду си.

Румен Стефанов е наследник на наркобоса Васил Арарски – Райко Кръвта, който бе разстрелян в центъра на Перник на 12 октомври 2005 г. Стефанов е криминално проявен и има излежана в затвора присъда. Една от версиите на разследването е спор при преразпределението на бизнеса с дрога.

Разследването в началото не води до разкриване на убийството. Това става няколко години по-късно благодарение на показанията на небезизвестния Тихомир Георгиев -Тишо Боксьора. Георгиев свидетелства пред съда, че Мартин Станков е отговарял за разпространението на наркотици и ръководенето на наказателните бригади, които са се занимавали с побой над "шанаджиите", свидетелства още Георгиев. Той обясни, че след като е станал охрана на Рашо, също се е включил към бригадите.

Свидетелят посочи, че Станков му е предложил 20 000 евро и доживотна осигуровка във "Фирмата", за да убие Румен Стефанов - Алф от Перник, но той отказал./БЛИЦ
Баретата е арестуван през февруари 2009 г. и са му повдигнати обвинения за ръководител на престъпна група за разпространение на наркотици и за убийството на Алф.

Обвинението за организиране на престъпна група издържа и той е осъден на 8 г., но това за разстрела на перничанина претърпява провал. Баретата е оправдан през 2012 г. на първа инстанция. По делото е разпитана и вдовицата на Румен Стефанов, според която съпругът е имал конфликт с друг перничанин -Николай Христов-Хайо. Хайо е убит 4 месеца след разстрела на Алф.

Оправдателната присъда срещу Баретата не е пречка да бъде обвинен и друг за същото престъпление. Така за едно убийство се водят две дела в различни съдилища, показа проверка на "24 часа".

Въпреки че липсват ключови факти, прокуратурата подробно описва как Рашо дава разпореждания на Мартин Димитров-Маката да организира убийството на Румен Алфа, как му обещава да заеме мястото му в наркоразпространението в Перник. Описани са и действията на Маката по търсене на извършител на убийството и как е предложил това на Тишо Боксьора. Според запознати с делото всичко това е разказ на Боксьора от досъдебното производство, даден под натиск върху него. След това по делото срещу Баретата той се отказа от показанията си, но въпреки това те са използвани и в новото дело за убийството на Румен Стефанов, това срещу Рашо.

23.09.2013

Директорът на отдел "Дребно кредитиране" в "Булбанк"-Бургас Павлинка Йовчева беше застреляна от клиент на банката.

Убийството е извършено около 8 часа сутринта пред зеленчуков магазин в Бургас.

Заподозреният за убийството Любомир Симеонов е бизнесмен, който се е занимавал с билкарство в сунгурларското село Черница. Първоначално той избяга от местопрестъплението и се опита да се укрие, но след това сам се предаде в полицията в Сливен. Мотивът за жестокия публичен разстрел е, че Павлинка Йовчева отказала на Симеонов кредит в колосални размери - 1,5 млн. лв.

Любомир Симеонов се намира в бургаския арест в момента, след като беше докаран вчера в късния следобед от Сливен. Днес изтича мярката му за задържане.

Прокуратурата в Бургас ще повдигне обвинение за убийство на 57-годишния Любомир Симеонов. Тепърва ще се изяснява как той е придобил оръжието, тъй като Стойнев няма такова на негово име, съобщи Нова телевизия.

Преди седмица мъжът е подал сигнал срещу жертвата в Икономическа полиция заради отказания му кредит. Неофициално се говори, че той е бил изнудван от жертвата Павлинка Йовчева, но тази информация не е потвърдена от полицията.

Любомир Симеонов е приел убийството като "кауза", визирайки, че е унищожено най-ценното – неговият бизнес. Той твърди, че разполага с доказателства, които ще опровергаят думите на свидетелите – служители на Павлинка в "Уни Кредит Булбанк" в Бургас. Свързани са отказът да му бъде отпуснат кредит по спечеления от него проект. Симеонов каза, че банката го е изнудвала да подпише договор с конкретна строителна фирма, в противен случай е нямало да му даде искания заем. Неговите опасения били, че това ще доведе до спиране на проекта. През януари, когато бе гледана мярката му за неотклонение, Симеонов каза, че убитата Павлинка Йовчева е била част от организирана престъпна група, занимаваща се с източване на европари и на средства от малкия и средния бизнес. "До тази информация стигнах при моето разследване", добави Симеонов. "Още малко ми трябва, за да ви кажа, че е мафиотско изпълнение", каза той.

Няма коментари:

Публикуване на коментар