неделя, 26 април 2009 г.

ГЕРБ ХРОНИКА 2

Ортаци на ГЕРБ прибирали милиони от обществени поръчки

Дата: 30-03-2009

Фирми, близки до ГЕРБ, са прибрали милиони левове от обществени поръчки на столичната община, твърди "Телеграф". Поръчките били само за свои - хора на Бойко слагали и водомери в столицата.
През юли миналата година дружеството "Инжстрой София" ЕАД е спечелило апетититен конкурс за преасфалтиране и ремонт на бордюри в столични градини и паркове. После е сключило договор с кметството и е прибрало повече от 1,082 млн. лв., за да подмени част от настилката в градинките "Св.Седмочисленици", "Буката", "Св.Никола", "100 години София", "Майчин дом"-Изток, Запад, "ГУСВ", както и Борисовата градина. През 2007 г. фирмата, която според регистрите на ДАКСИ е собственост на австрийското дружество "Бау холдинг Бетайли-Гунгс акциенгезешафт", е дарила на партията на столичния кмет ГЕРБ 5800 лв. Това пък се виждало на сайта на Сметната палата. Управлението от българска страна се представлява от Пенко Балабанов и Димитър Иванов. Друга фирма - "Евроинженеринг" ООД, е прибрала в края на миналата година почти 115 хил. лв. за изграждане на водомерни съоръжения. Неин собственик пък е общинският съветник на ГЕРБ в Костинброд Георги Йорданов.



50 милиона гепиха от трезора, един от собствениците му ортак на Васил Божков

Дата: 04-04-2009

Един от собствениците на трезора Валери Димитров е съдружник с известния бизнесмен Васил Божков, както и с хора от нашумялата в близкото минало охранителна фирма "777", показа проверка във фирмените регистри, пише „24 часа”.
Пари и бижута и ценни книжа за близо 50 милиона лева са отмъкнали бандитите при обира на обществен трезор в София в четвъртък вечерта.
Сред дарителите на ГЕРБ има фирми, индиректно свързани с бившия хазартен, а сега пътен бос Васил Божков. 10 000 лв. е дарила фирма "Бромет". 10% от нея са собственост на "Ита-Холд", свързана чрез "Мостстрой" с фирма "Пътища-София" на Божков. "Пътища-София" е една от трите фирми, спечелили конкурса за текущите ремонти на улици в София за срок от 3 години.





И ГЕРБ си имала касичка





Дата: 04-04-2009

Фирма "Чистота Искър" играе ролята на касичка на партия ГЕРБ и чрез нея се отдават обществени поръчки на подизпълнители, които винаги са "свои хора", официално твърди пред „Монитор” общинският съветник в София Жельо Бойчев.
Схемата е следната - фирмата получава поръчка да върши определена дейност срещу сериозно заплащане, без дори да разполага с необходимата техника или машини. Впоследствие без обществена поръчка тя намира подизпълнители по своя преценка и им възлага съответната дейност. Бойчев даде два примера. Първият е с извозването на балите до Силистра, за което "Чистота Искър" е получила от Столична община над 6,5 милиона лева дори без да има камиони да натовари боклука. Впоследствие без обществена поръчка фирмата си е назначила подизпълнител по своя преценка. Вторият пример пък е за спечелването на поръчки да чисти няколко столични района след прекратяването на договора с "Новера", без да има необходимата техника - контейнери или камиони.








Депутат от ГЕРБ на съд, биел щерка си.
Дъщерята на Лъчезар Иванов се жалва на US посланика


Депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов отива на съд за побой.
През март 19-годишната дъщеря на избраника Мариела е завела жалба за домашно насилие срещу баща си. Софийският районен съд образувал дело по иска и през май избраникът на Бойко Борисов ще се изправи пред Темида, за да отговаря за тормоза над момичето. Това научи "Монитор" от пострадалата.
Съпругата на Лъчезар Иванов - Диана Долапчиева: „Кръгът на мъжа ми би минал през трупове за втори мандат!
Две седмици след инцидента бях в командировка в Брюксел. На връщане в самолета пътувах с г-н Борисов и тогава го помолих да намери време да проведем разговор. Г-н Борисов каза добре и до този момент този разговор не се е състоял. От двамата лидери на ГЕРБ аз срещнах единствено само високомерие.
Спрямо мен съпругът ми е упражнявал насилие и преди това. Такава тежка и още по-тежка форма. Спрямо Мариела по такъв жесток начин е за първи път.”



Ексантимафиот №1 Емил Михайлов – кадър на ДСК, надява се бате Бойко да го върне на бял кон

Дата: 22-04-2009 20:23

Бившият шеф на БОП – Варна Емил Михайлов, който бе разкаран от службата заедно с целия си „вип” сектор със заповед на вътрешния министър Михаил Миков, вече е приютен на работа в ДСК-Варна, научи afera.bg Михайлов бе ченгето, на когото afera.bg извади диагноза от психодиспансер и попита МВР как е минавал психоподбор през всичките си години на”топ” антимафиот.
Емил Михайлов е започнал работа в ДСК – Варна, след като бе разкаран от БОП – Варна след проверка на Инспектората на МВР, заедно с целия си екип, който пък бе разквартирован по районните управления.
Според наши достоверни източници, ексантимафиотът №1 Михайлов със затаен дъх чакал бате Бойко да спечели изборите и да го върне на бял кон в ОДП – Варна.



Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар