неделя, 5 април 2009 г.

СМЯХ В ЗАЛАТА

Предизборната надпревара за чaстичните кметски избори в София започна със супер – виц. Той беше “изстрелян” от кандидата за кмет на БСП Татяна Дончева и звучеше така : “Спирам корупциятя в общината.”.....!?!?!?
Когато боравим с различни понятия е добре, преди това, да докажем на себе си и на другите, че разбираме смисъла им.

ЩО Е КОРУПЦИЯ И ИМА ЛИ ТЯ ПОЧВА У НАС ?

В България понятието “КОРУПЦИЯ” е синоним на понятията “ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНОСТ “ и “НЕОКОМУНИЗЪМ”. И двете понятия са тясно свързани с партията, която издига другарката Дончева за кандидат.

1. Защо понятието “КОРУПЦИЯ” е синоним на понятието “ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНОСТ ”? Това е така на всякъде по света. От съществуването на корупция са заинтересовани лица и фирми, които по определени причини “съществуват нерегламентирано”. Те решават проблеми и осъществяват дейността си в разрез със закона, без да съблюдават никакви правила и норми на поведение. За да се развива престъпната им дейност успешно са нужни политици, държавни служители и чиновници, които да си “затварят очите “ и да оформят документи с неверно съдържание, ощетяващи държавата и всички нас. Това разбира се се прави от тях срещу определено заплащане и опредалани услуги, осигурени им от мафиотите.
Какво е особенното у нас? Особенното е структурата на нашата организирана престъпност. Това са свързани в мрежа фирми и групировки, създадени от бившите комунисти с парите на бившата БКП. “Работещите” в тези фирми и групировки бивши милиционери, партийни и комсомолски секретари, бивши и настоящи спортисти и спортни деятели увеличиха неимоверно активите си ограбвайки всичко, което можеше да се открадне от държавата и хората на България. Това се извършва и в момента по всевъзможни начини.

2. Защо понятието “КОРУПЦИЯ” у нас е синоним на понятието “НЕОКОМУНИЗЪМ”? Отговора на този въпрос не се крие само в “анатомията” на родната ни организирана престъпност. Ние все още носим на плещите си непосилното бреме на държавници и чиновници, продукт на тоталитарния режим. Бивши комунисти работят навсякъде – в държавните и общински администрации, в банките, в здравните заведения, в спортните дружества и организации, в средствата за масова информация и т.н. Тяхното мислене и поведение е деформирано до такава степен, че прави невъзможно участието им в Евроинтеграционните процеси осъществяващи се у нас. Това са персони сляпо изпълняващи партийните поръчки на политическата сила която ги е създала и се грижи за тях. Симбиозата им с техните идеологически съмишленици от престъпната “неокомунистическа” мрежа е насочена към възпрепиятстването на всичко положително, което се случва и се прави у нас през последните петнадесет години. Те не само, че не притежават необходимите качества за да работят съгласно изискванията на Европейския съюз, но дори нямат и понятие какви са тези изисквания. А и не ги интересува.
В други условия, думите на другарката Дончева биха предизвикали искрен смях, защото казаното от нея означава, че гущерът няма да изяде опашката , а главата си. Но на фона на споменатото до тук, спокойно можем да кажем, че това е поредната доза фрапиращ комунистически цинизъм изплют в лицето ни. А това може да породи само горчиви сълзи.....и още нещо.

МИЛИ ХОРА, МИСЛЕТЕ КОГАТО ГЛАСУВАТЕ!




Ангел Йорданов


1. “ Вестникът”, бр.121, година ІІІ, 14 – 20 октомври 2005 г.
2. “ Про & Анти”, бр.42 , 21 - 27 октомври 2005 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар