сряда, 10 февруари 2010 г.

ПОСЛЕДСТВИЯ 4

Този материал се посвещава на хилядите знайни и незнайни труженици на неокомунистическата престъпна мрежа в България.



01.02.2010

"Кушлев" предяви иск за отнемане на имущество за над 8 млн. лв.

Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност (КУИППД) заведе в Добричкия окръжен съд дело за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност срещу Атанас Атанасов от гр. Добрич, съобщиха от комисията. Цената на иска за отнемане на имущество е на стойност 8 471 629,60 лв. Комисията започна проверка по Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност срещу Атанас Атанасов, след получено уведомление от Областна дирекция на МВР – Добрич, че лицето е осъдено с присъда за извършени престъпления. След направена справка, КУИППД установи, че срещу проверяваното лице има образувани общо две досъдебни производства – едно през 2001 г. и едно през 2004 г. В резултат на извършената проверка по ЗОПДИППД, на 23.04.2009 г. комисията образува производство за установяване на имущество. С решение от юли 2009г. комисията внесе иск в съда за допускане на обезпечителни мерки, който бе уважен. КУИППД установи, че за периода от 1986г. до настоящия момент превишаването на извършените от Атанасов и неговото семейство разходи (за задгранични пътувания, покупки на движимо и недвижимо имущество, издръжка на семейството, данъци, такси и др.) над получените от тях приходи е в размер на 11 010,67 минимални работни заплати за страната. От извършения анализ комисията прави заключение, че проверяваното лице и неговото семейство не разполагат със средства от законни доходи и законоустановени източници, които да позволяват придобиването на притежаваното от тях имущество. В мотивираното си искане до съда КУИППД претендира, да се отнеме в полза на държавата...



04.02.2010

Бивши депутати от ДПС отиват на съд

Бившите депутати на ДПС Гюнай Сефер и Митхат Табаков отиват на съд за документни измами, съобщиха от прокуратурата.
Двамата депутати сами се отказаха от имунитета си през ноември. Месец след това им бе предявено обвинение.
Сефер и Табаков са обвиняеми за документни измами по повод на 2 обществени поръчки за построяване на път от 7,3 км между с. Окорш и пътя Шумен - Силистра. Чрез измамите двамата са присвоили 337 945 лева, а реално изграденият път е едва 1.7 км и не отговаря на проекта.
Двамата ексдепутати може да получат до 20 години затвор. Срещу Табаков, който е кмет на Дулово, има и обвинение в злоупотреба с власт с цел облага, а върви разследване и за получен от него подкуп за друга обществена поръчка.


05.02.2010

Кушлев запорира "Каса Домини" в Рибарица

Запор беше наложен над замъка “Каса Домини” в Рибарица по искане на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност - „Кушлев”. Искането на "Кушлев" беше одобрено от Ловешкия окръжен съд. Хотелът се смята за собственост на Арбен Хавальов, който е сочен за близък на Ахмед Доган. Името на Хавальов обаче не се споменава в заповедта за запор на имуществото. Там присъства името на Юрий Дудински. Срещу него комисията "Кушлев" е внесла иск на стойност 3 337 351,87 лв. “Кушлев” погва Дудински, след като мъжът е бил привлечен като обвиняем по дело за източване на ДДС в периода от 2002-2003 г. Според прокуратурата над 10 млн. лева били източени от държавната хазна. В направения анализ от комисията се констатира, че са налице достатъчно доказателства, от които е видно, че има съществена разлика между декларираните приходи и разходите на Дудински.




09.02.2010



Инспекторатът на МВР даде на прокурор бившия главен секретар на ведомството Валентин Петров.

В декларация за купуване на жилище от 180 квадрата генералът скрил, че притежава други 3 имота. Става въпрос за апартамент в Асеновград, къща в Етрополе и вила край Тетевен. Така Петров успял да купи евтино държавен апартамент от 180 квадрата в най-скъпия столичен квартал "Изток", пише в. „Стандарт”.
Валентин Петров платил за жилището чисто 132 000 лв. в края на ноември 2006 г. За да стане сделката обаче, Валентин Петров си замълчал за имотите, които притежава. Така нарушил чл. 313 от Наказателния кодекс и попълнил декларация с невярно съдържание и го грози го затвор до 3 години и парична глоба. Служители на Инспектората на МВР започват проверката за закупуване на жилища от фонда на вътрешното министерство и държавата в средата на август миналата година. Проверени са около 50 сделки в последните 3 години. "Купуването на жилището от Петров е най-скандалният случай", признават от Инспектората пред "Стандарт".
Генералът, който носи прозвището Лимонадения Джо заради бизнеса на съпругата си с безалкохолни напитки, изтеглил дори кредит от 100 000 лв., за да вземе апартамента, установила проверката. Преди да бъде закупен, имотът бил прехвърлен от фонда на МВР към областната управа в София, както било по закон, който важал 6 месеца през 2006 г. Независим държавен оценител се подписа под документ, че пазарната цена на жилището е едва 108 000 лв. Петров все пак платил още 24 808 лв. за ток, вода, отопление и данъци по прехвърлянето. Така за Петров цената на жилището излязла 5 на сто над данъчната оценка, колкото би платил, ако го купи от фонда на МВР.
Генералът не успял да заобиколи законово най-важното условие - семейството му да не притежава други имоти.




09.02.2010

Запорираха сметките и имотите на Хамстера




Софийският градски съд е наложил запор върху имането на Антон Петров-Хамстера по искане на комисията “Кушлев”. Арестуваният по обвинение за участие в бандата на Наглите няма да има право да се разпорежда с еднофамилна къща, терен със сгради и груб строеж в София, пише в. „Труд”.
Магистратите са му запорирали и пет терена в село Крумово. Освен обезпечителните мерки на недвижимото му имущество Хамстера няма да може да тегли от паричните си авоари, тъй като СГС е наложил запор върху всичките му банкови сметки. Срещу Хамстера тече и разследване за пране на пари.


10.02.2010

Комисията "Кушлев" погна мъж от Петрич за имущество за над 7 млн. лева

Проверката срещу Костадин Хаджииванов започнала още в края на 2008 г.
Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност - известна като Комисията "Кушлев", внесе иск в Софийския градски съд за отнемане в полза на държавата на имущество за малко над 7 млн. и 50 хил. лева, съобщиха от Комисията.
Процесното имущество е на Костадин Хаджииванов от Петрич. Проверката срещу него е започнала след постановена присъда от 9 декември 2008 г. на Окръжния съд на град Аугсбург - ФРГ за укриване на облагаеми доходи. В резултат на извършената проверка е образувано производство за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, срещу проверявания през февруари 2009 година.
Въз основа на събраните доказателства комисията е внесла иск в съда за завеждане на дело за отнемане в полза на държавата имущество, сред което 3 апартамента, други недвижими имоти, автомобили, дялове от дружествени капитали.

Няма коментари:

Публикуване на коментар