вторник, 9 февруари 2010 г.

МЪЖ НА ГОДИНАТА 6

26.01.2010

Клиент закла проститутка в Пловдив за 19 лв.

„Страстна тигрица дарява страст и ласки” – тази обява в регионален вестник в Пловдив накарала 28-годишният Младен Сарийски да потърси услугите на 44-годишната проститутка Виктория Кожухарска, украинска гражданка, пребиваваща постоянно в България.
Младен ползвал услугите на жрицата на любовта няколко пъти в квартирата й. Жената му доверила, че има спестявания и вероятно това е накарало мъжът да планира убийството й. На 18 януари съквартирантката на Виктория открива трупа в дома й. Черепът на жената е разбит с чук, а гърлото й е прерязано от ухо до ухо.

27.01.2010

Обгазиха адвокат на Маргините

Все още няма заподозрян за инцидент, станал тази сутрин пред дома на адвокат Мариана Тодорова, каза вътрешният министър Цветан Цветанов. Малко преди шест часа тази сутрин пред дома на Тодорова в столичния квартал "Света Троица" е била запалена гума.
Адвокатката потърсила помощ в "Пирогов", тъй като е била обгазена. Тя не е получавала заплахи досега. Тодорова е един от защитниците по делото срещу братята Красимир и Николай Маринови и още няколко човека, обвинени за подготовката на три убийства, както и на сина на Стоил Славов - Георги Славов (Жоро Главата).
Тодорова се явява и по редица наказателни дела като защитник на други лица, сочени от МВР за криминално проявени.
аботи се по всички възможни хипотези, надявам се скоро да има развитие по този случай, каза още министърът.
В последните години някои лица, извършващи престъпна дейност, се измъкваха от закона. Получаваха се конфликти, понякога приключващи с фатален край. Затова и е основателно желанието на някои задържани да останат в ареста, защото искат да останат живи и здрави, коментира Цветанов.


31.01.2010

Човек на Гриша Ганчев е убит

В средата на миналата седмица край водохранилището в западното преградие на град Ловеч, е намерен мъртъв в колата си 25-годишният Петър Павлов.
Според първоначалния оглед смъртта на младия мъж е резултат от огнестрелна рана в дясното слепоочие.
До дясната ръка на Павлов е намерен пистолет "Макаров" с поставен пълнител с три бойни патрона. На пода на колата са намерени още три бойни патрона - девет милиметрови. В джоба на дънките му е намерен друг пълнител с осем стоппатрона.
Версията за самоубийство е категорично отхвърлена - по всичко си личи, че смъртта е настъпила насилствено.
Най-странното в случая е, че Петър Павлов е работел в една от фирмите на Гриша Ганчев. Работата му била изключително отговорна - той боравел с големи суми пари всеки ден, събирал оборотите на няколко заведения и магазини и ги отчитал в един от офисите на "Литекс". Предполага се, че той е проявил алчност и е "искал да опита от чуждия мед", което довело до убийството му.

02.02.2010

Опитаха да подпалят офиса на "Скат"

Опит за палеж на централния офис на телевизия "Скат" в Бургас беше извършен тази нощ.
Малко преди 2 часа по офиса е хвърлен Коктейл "Молотов". Бутилката не е успяла да строши стъклата, тъй като те са противоударни. Обгоряла е фасадата и външните щори. Служителите, които са били нощна смяна са потушили огъня, коментира за bTV шефът на телевизията Валери Симеонов.
Мотиви има много, ние сме малко скандална телевизия, каза още той. "Тук на местно равнище ние непрекъснато критикуваме "Лукойл” заради обгазяването на Бургас, непрекъснато сме във война с престъпния контингент на града", допълни директорът.
Това няма да промени нищо, ще продължим да си работим, както смятаме, че трябва да работим, беше категоричен Симеонов.

03.02.2010

Подпалиха офиса на "Бороспорт" в Боровец

Неизвестни подпалиха офиса на "Бороспорт" в Боровец. Огънят пламна дни след като общинският съветник от "Атака" Юрий Галев се сби с охраната на лифта, защото не пускат сина му без карта. Днес пътищата към Самоков и Боровец бяха блокирани от жандармерия. Репортаж на Генка Шикерова.
Огънят е задействал охранителната система на сградата малко след 4 часа тази сутрин. Пристигналият патрул е подал веднага сигнал в пожарната. В следствие бързата намеса на пожарната, са предотвратени по-големи щети. Така че единствените последствия са обгорелите дървени обшивки
Причина за по-малките щети е фактът, че къщичката е изградена от труднозапалими материали. Пламъците са тръгнали отвън.

08.02.2010

Полицай е убит, а друг ранен при инцидент в село Енина

Служителите на реда били повикани на сигнал за прострелян човек.38-годишният полицай Бончо Чернев беше убит тази вечер в казанлъшкото село Енина. Неговият колега Николай Николов е ранен в ръката и е приет в болница, без опасност за живота. Извършителят, нападнал служителите на реда с нож, е задържан. Говорителят на старозагорската полиция Йонка Георгиева съобщи повече подробности.
Тази вечер в районното полицейско управление на Казанлък е получен сигнал, че мъж в селото се самонаранил в ръката. Към мястото на инцидента е изпратен полицейски патрул. При влизане в къщата полицаите били пресрещнати от 58-годишен мъж, който ги нападнал с нож, намушкал в лявото бедро единия от полицаите. 15 минути по-късно служителят на реда починал в автомобил на "Бърза помощ". При опита на втория полицай да отнеме ножа той също бил ранен в областта на лявата китка.


В заключение предлагам за мъж на годината през месец 02 февруари да бъде избран другарят Цветан Цветано – о – о – о в !

Няма коментари:

Публикуване на коментар