неделя, 4 юли 2010 г.

ГОЦЕ СРЕЩУ БОЦЕ 15

05.06.2010

Първанов си води кампанията, ядосва се Борисов

Президентът Георги Първанов провежда своята предизборна кампания чрез посещенията си в страната, обяви премиерът Бойко Борисов при посещението си в радомирското Старо село.
“Не виждам защо се бавят с проекта, а и по начина, по който Румен Петков и Курумбашев питат, ясно се показва кои са му хората в партията“, коментира още министър – председателят и допълни:.
"Когато аз бях кмет всички знаеха за проекта ГЕРБ, както и с кои хора ще бъдем и с кои няма да бъдем в коалиция".
По думите му, фактът, че президентът Първанов реализира свои инициативи навсякъде в страната, отговаря на въпросите за неговия политически проект.

27.06.2010

Румен Овчаров: Управлението на ГЕРБ е катастрофа

Изводът от управлението на ГЕРБ за една година е очевиден - то е катастрофа. Това каза в доклада си пред Единадесетата конференция на Софийската градска организация на БСП нейният председател Румен Овчаров. Той допълни, че за пръв път през последните 20 години толкова бързо и категорично се налага такъв извод.
Овчаров посочи, че с управлението си ГЕРБ налага полицейщина, гони чуждестранните инвеститори, води неуспешна политика в образованието, здравеопазването. Няма и реална антикризисна програма, посочи той.
Председателят на софийската организация на левицата заяви, че въпреки слабото управление на ГЕРБ, БСП не успява да привлече обществена подкрепа. Изборите за кмет на Габрово потвърдили кризата в партията.

29.06.2010

Премиерът Бойко Борисов: Цената на газа скача заради Румен Овчаров

Цената на газа скача заради Румен Овчаров, заяви вчера премиерът Бойко Борисов. Според него анексът към споразумението за доставка на руски газ, подписано по времето на Румен Овчаров преди изтичане на предишния договор, е направено умишлено, за да се вдигне цената на газа сега. Борисов добави, че правителството в момента върви след събитията, защото няма друг шанс. Те са толкова нагли, толкова безогледни, разпали се премиерът по повод твърденията на бившите управляващи от БСП, че заемът от 500 милиона лева, взет от НЕК за АЕЦ „Белене" и ВЕЦ „Цанков камък", не е държавен заем. „А кой плаща? Нали в НЕК парите влизат от електромерите и данъците на хората", възмути се Борисов. Според него
всички ще усетим плащането на заема с електромерите си защото ще го платим с цената на тока.Премиерът цитира лидера на СДС Мартин Димитров, който каза, че хората трябва да си сложат на стените портретите на Овчаров, на Станишев и на Първанов, които предоговориха с Русия нови по-високи цени на газа, при положение че имаше действащ договор за доставка за години напред.Време е да се предприеме акция „Инкасатор" срещу енергийната мафия.

29.06.2010

Станишев вади списък с лобистки закони Рязко спадат чуждите инвестиции, недоволства БСП

Лидерът на БСП Сергей Станишев се закани да извади списък с лобистки закони на ГЕРБ. Като пример той посочи Закона за движение по пътищата, който ще се гледа тази седмица в пленарна зала. "Тук има условия за корупция. Търговете за линии досега се провеждаха в общините, а според новия закон те трябва да се провеждат в Министерство на транспорта Така ще се облагодетелстват близки до управляващите фирми", каза Станишев.
В момента БСП разглежда и Закона за обществените поръчки за лобистки поправки, както и Закона за лова. По думите на Станишев ГЕРБ облагодетелства едрите арендатори. Собствениците на земи са принудени да ги продават първо на арендаторите си, което според червените означава насилствено окрупняване.

04.07.2010

Първанов: Има остър дефицит на стратегическо мислене в политиката

София България не е само страна на ниските данъци, но и на ниско платения труд. Това заяви президентът Георги Първанов на дискусия, посветена на проблемите на заетостта, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС. Държавният глава изтъкна необходимостта от все по-висока квалификация и посочи, че е налице все по-голяма условност между свободното и работното време. Първанов посочи още, че се засилва мобилността на работната сила в регионален и глобен аспект. Той обвърза проблемите в заетостта със структурата в икономиката. Първанов е категоричен, че е необходим нов модел на българската икономика. Той подчерта, че структурата на заетостта в страната се е променила, като инженерните професии са почти изчезнали и е нараснал дела на заетост в туризма и услугите. Първанов посочи още, че става въпрос за евтина ръка, повече труд и по-ниска производителност. Той смята, че страната ни е изправена пред промяна на модела на заетостта - от модел на ишлемето с ниска добавена стойност към модел на високи енергоспестяващи технологии, създаващи висока добавена стойност. Първанов посочи, че има плах спад на безработицата у нас, но трябва да се търсят причините за това и дали този спад няма сезонен ефект. Държавният глава разкритикува българските институции, че гледат на българската стратегия 2020 като на поредното „домашно", зададено от европейските институции.

Няма коментари:

Публикуване на коментар