сряда, 4 май 2011 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...50

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

04.05.2005

Убиха шеф на петролна фирма в София



При нападение с нож в столичния квартал Овча купел е смъртоносно ранен 41-годишният Явор Иванов Марков – управител на фирма за петролни продукти, съобщиха от МВР.


Престъплението е станало във вход на жилищна кооперация на ул. “Народно хоро”, а сигналът за инцидента е получен към 20 часа в дежурната на Шесто РПУ. На 3 май около 20 часа, пред жилището си в бл. 35 в ж.к.”Овча купел”, 41-годишният шеф на компания за търговия с петролни продукти беше нападнат и намушкан с ножове, вследствие на което почина. Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) продължава издирването на Иван Радославов Славов, на 27 г., Димо Георгиев Русатев, на 29 г. и Стефан Любчев Трифонов, на 21 г., заподозрени за убийството на бизнесмена Явор Марков, съобщиха от пресцентъра на МВР. В хода на разследването досега е установено, че тримата гравитират около известна варненска групировка. Основната работна версия на криминалистите е за конфликт на бизнес интереси между тази групировка и убития. Има данни, че заподозрените се движат с лек автомобил – масленозелен “Форт Ескорт” В 0124 СХ. Няколко дни преди убийството са забелязани в ж.к.”Овча купел” с тъмночервен “Опел Вектра”, с който са избягали от местопроизшествието след инцидента.
СДВР моли гражданите, които могат да помогнат на разследването с информация за местонахождението на издирваните лица, да се обадят на тел.166 или 9820558. Анонимността им е гарантирана.
Както “Фокус” съобщи, от 9 май главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов призовава двама издирвани за убийство - Димитър Росатев и Иван Славов да се предадат доброволно. При посещението си във Варна той заявил, че издирването на обвинените в убийство е в напреднала фаза, но те самите още не са заловени. "Умолявам Иван Славов и Димо Росатев по-най бързия начин да се явят за разпит, заедно с адвокатите си", казал генералът във Варна. Двамата са заподозрени за убийството на петролния бос Явор Марков, който беше заклан на 3 май в столичния кв. "Овча купел". Полицията вече е задържала други двама, които са доставили автомобила за убийството. Борисов обяснил, че Славов и Росатев се издирват, за да им бъдат взети ДНК-проби, с които да се провери дали са съпричастни към тежкото престъпление. Ген. Борисов за втори път се обръща към бандити и ги зове да се явят доброволно в ареста. Преди дни с открито обръщение той накара издирвания шеф на Държавния резерв Йовчо Йовчев да се предаде на следствието, заедно с адвокатите си, както и стана по-късно.


Пристигналите на място оперативно-следствена група и екип на Спешна медицинска помощ констатирали смъртта на мъжа. При първоначалния оглед са установени пет прободни рани в областта на гърдите и корема.

Снети са показания от свидетели, според които неизвестните нападатели са избягали с тъмночервен “Опел Вектра”. Колата е обявена за издирване.

На името на Явор Марков фигурурат фирмите "Естел Ойл България" АД и Делта Интернешънъл трейдинг. "Естел Ойл България" АД е собственост на лихтенщайнското дружество "Естел Истаблишмънт" и "Марк интернешънъл холдинг". В тази фирма ("Естел Ойл България" АД) убитият е бил изпълнителен директор. Делта Интернешънъл Трейдинг е също собственост на "Естел Истаблишмънт" и "Марк интернешънъл холдинг".


Делта
"Най-вероятно бизнес интереси са в основата на извършеното снощи в столичния квартал Овча купел убийство", заяви пред журналисти министърът на вътрешните работи Георги Петканов.

Той допълни, че убитият снощи Явор Марков никога не е попадал в полезрението на полицията. "В този час се разпитват близките на петролния бизнесмен и от това ще стане ясно дали преди е имало заплахи към него", коментира министърът.

Няма коментари:

Публикуване на коментар