вторник, 13 декември 2011 г.

ПОСЛЕДСТВИЯ 12

Този материал се посвещава на хилядите знайни и незнайни труженици на неокомунистическата престъпна мрежа в България.

11.11. 2011
Една година условно за собственичката на „Русалка“


Районният съд в Каварна осъди на една година затвор Евгения Банева, собственичката на комлекса Русалка, но условно – с три години изпитателен срок, както и да заплати за сваления електропровод съм съседната почивна база
До съд се стигна след доста скандалното поведение на семейство Баневи, коментирано по различни поводи. Не стига, че не пускат както е по закон плажуващи в тяхното имение, ами отказали и на жичкаджиите от Е.ОН да влезат и отстранят повреда в трафопоста, който се намирал зад оградата на „Русалка“. От този трафопост се захранва и близката почивна база „Тауклиман“, собственост на варненска фирма. На всичко отгоре Банева наредила на служителите си да резнат жиците към комшийската почивна база, за да не й загрозяват пейзажа. За да отстранят повредите служителите на Е.ОН били принудени да се обърнат за съдействие към полиция и прокуратура.
По-рано през 2009 охраната на комплекса по разпореждане на шефката, пак не пуснала техниците да оправят повреда. По-късно Банева с нотариална покана изискала от Е.ОН да се премахне аварийното захранване за съседната станция в най-кратък срок. После решила да свали на собствена глава електропровода, като сключила договор сама със себе си, защото е шеф и на фирмата възложител и на изпълнителя.
Присъдата на съда е произнесена днес и навярно ще бъде обжалвана. Според коментарите в мрежата, за милионерите досега няма влязла осъдителна присъда, все се намират вратички за тях, както е казал народът: „За кокошка – няма прошка, за

22.11.2011

Бившият кмет на Белослав ще лежи в затвора


Апелативният съд във Варна измени в ефективна присъдата на бившия кмет на Белослав Емил Дичев, съобщиха от съда.
При проверка на присъдата на Емил Дичев, признат за виновен на първаинстанция за престъпление по служба, Апелативният съд във Варна измени наложената му условна присъда от 3 години лишаване от свобода, отложена с 5 години изпитателен срок на: ефективно наказание 3 години лишаване от свобода при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип. Съдът увеличи от 2 на 3 години наложеното наказание на Дичев "лишаване от право да заема отговорна държавна или обществена длъжност".
Увеличена беше наложената глоба спрямо бившия кмет от 5 хил. на 10 хил. лева.
В началото на юни т. г. Варненският окръжен съд (ВОС) призна вината на бившия кмет на Белослав за престъпление по служба и му присъди наказание "лишаване от свобода" за срок от 3 г., чието изпълнение се отлага с 5 г. изпитателен срок.
Тогава ВОС го призна за виновен в това, че като длъжностно лице, което заема отговорен пост в изпълнителната власт, поискал и приел подкуп в големи размери,за да извърши действия по служба, свързани с изпълнение на процедури по Закона за устройство на територията.
Като кмет на община Белослав от 19 декември 2007 до 28 януари 2008 г. поискал от Борислав Борисов, управител на "Брод 1" ООД 50 хил. лева, за да извърши действия по служба, отнасящи се до процедура по ЗУТ, свързана с одобряване на Подробния устройствен план (ПУП) за изграждане на складова база за експедиция, транспорт и съхранение на втечнен газ пропан-бутан в местност "Върбалака" на община Белослав.
Дичев внесъл в Общинския съвет докладна записка с проект за решение за одобряване на ПУП, в който се намира и обекта "Разпределителна база за експедиция, транспорт и съхранение на втечнен газ пропан-бутан".

Именно след тези действия, на 17 декември миналата година той приел от управителя на търговското дружество 5 хил. лева.


10.12.2011

12 години "на топло"


Присъда от 12 години затвор даде Бургаският окръжен съд на предприемача и бивш зам.-шеф на Движението за социален хуманизъм Ивайло Зартов.
Присъда от 12 години затвор даде Бургаският окръжен съд на предприемача и бивш зам.-шеф на Движението за социален хуманизъм Ивайло Зартов. Той бе признат за виновен в безстопанственост и присвояване на над 3 млн. лева, пише “24 часа”.
Според прокуратурата Зартов присвоил пари от българско-руското дружество “Инглиш Вилидж”. Те били отредени за вдигане на вилно селище край Бургас, което така и не бе построено.
Адвокатката на Зартов е категортична, че ще обжалва присъдата.


12.12. 2011

БАГЕРИ И ПОЛИЦИЯ ПРЕВЗЕХА КОМПЛЕКСА НА БАНЕВИ
Започна принудителното премахване на бетонови пръстени на плаж "Каяк"


Багери влязоха във ваканционно селище "Русалка" около 10.30 часа, за да започнат акция по принудително премахване на бетонови пръстени на плаж "Каяк". Съоръженията са изпълнени върху плажната ивица, намираща се в землището на село Свети Никола. Съдействие на служителите на РДНСК оказаха и представители на местната полиция.
Охраната на стопанисвания от олигарха Николай Банев комплекс не допусна журналисти с мотива, че това е частна собственост и такова е разпореждането на собственика. Премахването е разпоредено със заповед от 15 декември м.г. на заместник-началника на Дирекция за национален строителен контрол /ДНСК/, която е обжалвана от извършителя на строежа „Паррус" ЕООД София, но е влязла в сила на 4 май т.г. с определения на Административен съд - Добрич и на Върховен административен съд.

Ръководителят на РДНСК - Североизточен район инж. Галин Баев обясни, че пръстените са изградени през 2009 г., като инспекторите разполагат и със снимка от декември същата година, на която се виждат и кофражите за тяхното изграждане. Осемте бетонови съоръжения са създадени с цел направата на изкуствен плаж, тъй като брегът е по-каменист в района и няма естествена широка плажна ивица.
Баев бе категоричен, че земята, на която е комплексът, е държавен горски фонд. Въпросното съоръжение бе първото, което бе премахнато от община Каварна, но отново монтирано от собствениците на курорта.

12.12.2011

Пет години затвор за депутат от ДПС


Другият подсъдим за престъпления по служба е бившият заместник-кмет на община Дулово Алтан Чаушев, който получи четири години затвор . Софийски градски съд (СГС) осъди на пет години затвор депутата от ДПС Митхат Табаков. Това каза за БГНЕС адвокатът на подсъдимия Българин Българинов.
Защитникът заяви още, че ще обжалва присъдата, защото според него делото е политическо и няма никакви юридически и правни аргументи, на базата, на които клиентът му да е осъден.
Процесът продължи повече от две години.По него Митхат Табаков е обвинен за сключване на неизгодна сделка докато е бил кмет на община Дулово.
Другият подсъдим е бившият заместник-кмет на общината Алтан Чаушев, който получи четири години затвор.Присъдата ще се обжалва пред Софийски апелативен съд.
Според държавното обвинение като кмет на община Дулово през 2009 г., Митхат Табаков е сключил неизгоден договор за изграждане на инфраструктура за питейни и отпадъчни води по проект на Оперативна програма "Околна среда", като не е спазил Закона за обществените поръчки.
Според обвинението общата сума на сключения договор е над 28 млн. лева, а произлязлата щета за общината е на стойност над 11 млн. лева.
Другият обвиняем - Чаушев, е участвал в назначена комисия по Закона за обществените поръчки, като е убеждавал другите членове на комисията да сключат договор с определена фирма.
Табаков е подсъдим и по друго дело, по което обвинителният акт бе внесен на 14 октомври тази година от Софийска градска прокуратура.Депутатът от ДПС е обвинен във вземане на подкуп в особено големи размери. Според обвинението в периода от месец октомври 2004 г. до 19 ноември същата година в Дулово и Силистра Табаков поискал и приел парична сума в размер на 10 000 лева от управителя на "Водоснабдяване и канализация" ООД гр. Силистра Петко Горбанов.
Табаков получил парите по собствената си банкова сметка, за да сключи договор с ВиК ООД гр. Силистра за изпълнение на обществена поръча с предмет "Дълбок сондаж и подмяна на уличната водопроводна мрежа на село Вокил, изследване на мрежата".

Няма коментари:

Публикуване на коментар