вторник, 17 април 2012 г.

НОВИТЕ СОБСТВЕНИЦИ НА БЪЛГАРИЯ 108

Трайчо Трендафилов - Манекена, арестуван на няколко пъти, е един от най-известните чейнчаджии на София

27.03.2006


Трайчо Трендафилов-Манекена - бащата на многострадалната Данайа, първото дете, влязло в къщата на Биг Брадър в света, е бивш представител на групировката СИК в Кюстендил, арестуван на няколко пъти за изнудване. Той влезе в светлината на прожекторите в събота вечерта, когато взе Данайа от къщата на Вип Брадърите за уикенда. Таткото трябва да върне момиченцето днес вечерта, след като прекара с него и кръстницата му почивните дни. Майката на детето-бившата "Мис България" Виолета Здравкова се съгласи да пусне хлапето, въпреки че според собствените й думи то много рядко се виждало с баща си. Името на таткото нашумя през 1999 година, когато бе арестуван по обвинение в изнудване на строителния предприемач Стоян Калчев, който тогава заплаши да се самовзриви с граната в къща в центъра на Кюстендил. След 24-часови уговорки с местните полицаи той бе придуман да се предаде, след като бе изведен извън града. Трайчо Манекена бе обвинен в изнудване и заплашване на Калчев заради дълг от 12 000 долара. След 1989 година Трайчо Трендафилов-Манекена става един от най-известните чейнчаджии в София. Прякорът му идва заради първата му работа-през 60-те той е манекен в "Народна мода" След това преминава в модните къщи "Рила" и "Валентина".
Представители на Агенция за закрила на детето обявиха вчера, че ще търсят среща с Трайчо Трендафилов, преди той да върне Данайа в къщата. Те щели да го убеждават да не разрешава момиченцето да се връща в шоуто. Ако все пак детето отново се засели в къщата, контролните органи от Агенцията за закрила на детето могат да влязат в къщата и да изведат момиченцето, ако съществува реален риск за него, обяви пред Дарик радио Светлана Димитрова от правния отдел на ведомството.
Диана Ботева - бабата на 3-годишната Данайа разкри и истинската причина за участието на дъщеря й и внучката й в риалити шоуто - от една страна бащата на Данайа да се срещне с дъщеря си и той да й обърне внимание.
А от друга, бащата на Виолета Здравкова да я потърси чрез шоуто, защото не са се срещали от 10 години.
Трайчо Трендафилов-Манекена е култова фигура в родния моден, бизнес и… ъндърграунд живот. Белокосят чаровник, чийто прякор идва от първата му професия, е дефилирал пред Тодор Живков и си е пил питието с Васил и Георги Илиеви.

МАНЕКЕНА ЗАБИ ОТВЕРТКА В БУРГАЗЛИЯ

08.07. 2011

Рецидивистът пребил домакина си


Криминалнопроявеният Данчо Манекена, популярен в „Меден рудник” заби отверка в 30-годишен мъж след скандал, разразил се предната вечер.
Пострадалият А.Б . е ранен в ръката. До екшъна се стигнало след като той, заедно със своите приятели Д.Д., С. Т. и Г.Д. се били събрали да се черпят в градинката около блок 466 в комплекса.
Към тях изведнъж се присъединил именно Данчо, когото всички знаели само по прякора му – Манекена. Компанията обаче бързо се скарала с него и той изневиделица извадил отвертката, с която намушкал А.Б.
Хвърлил чехлите, с които бил обут и избягал. По- късно Манекена, заедно с друга компания отишъл в дома на 46-годишен мъж – Р.Т, за да си допият. И там обаче избухнал скандал и гостите пребили Р.Т., като му задигнали и сумата от 170 лв. и плик с документи, сред които трудова книжка, нотариални актове и чертеж на хотел.
Всички участници в екшъна са известни със свои предишни прояви на полицията. /БЛИЦ

Арестуваха Трайчо Трендафилов-Манекена за имотна измама

29.02.2012


Трайчо Трендафилов е арестуван за имотна измама, съобщиха от МВР. Заедно с друг 52-годишен мъж двамата подправили документи, за да се сдобият с парцели в "Манастирски ливади".

В началото на януари служители на "Икономическа полиция" в столичната дирекция получили сигнал от граждани, че собствените им три съседни незастроени имоти в местността "Манастирски ливади-изток" са присвоени от двама души. Пред полицаите тъжителите разказали как при последното им посещение установили, че имотите са заградени с нова ограда и се охраняват от частно лице, което не ги допуснало там.

В хода на проверката се установило, че истинските собственици са обявили имотите си пред общинските власти и плащали редовно данъци за тях, съобщава БТА. Двамата придобили имотите незаконно чрез т.нар. обстоятелствена проверка - при липса на документ за собственост възможността да се да получи констативен нотариален акт за собственост става чрез подаване на декларация до нотариус, заверка от общината и областната управа и потвърждение от трима свидетели. Полицаите установили, че истинските собственици на имота притежават нотариални актове и даже са предприели действия за издаване на документи за бъдещ строеж.

Трендафилов и другият задържан се сдобили с необходимия им нотариален акт с подадена молба до нотариус, като използвали скица с променено съдържание. В Районна администрация "Триадица" служителите попълнили декларацията, в която отразили, че трети лица се легитимират като собственици и отказали да издадат скица, която да послужи пред нотариуса. Служителите издали скица, която да послужи единствено пред Областната управа.
Двамата заличили част от съдържанието на истинския документ, представили го пред нотариуса и успели да го заблудят. Тримата свидетели, които се явили пред длъжностното лице, били техни познати и се включили в измамната схема.

/препечатано със съкращения/

В следващата част от поредицата ще си поговорим за другаря Светослав Божков Божилов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар