неделя, 8 април 2012 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...63

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

Киро Японеца беше прострелян в главата в центъра на столицата

09.04.2005


След направените през нощта две операции на Кирил Киров-Японеца, при които са били извадени повечето от парчетата от куршума, попаднал в главата му, в момента състоянието на Киров е много по-добро отколкото при приемането му в болницата. Всички жизнени показатели са стабилни. Това каза за БТА ген. Стоян Тонев, началник на Военномедицинска академия, където Киров лежи в момента.
Киров е още в кома, на два пъти е идвал в съзнание, но все още е на командно дишане.В неделя около 10.30 часа ще има разширен преглед, при който анестезиолози, кардиолози, неврохирурзи и лекари от различни специалности ще преценят какво да бъде поведението спрямо пациента, каза ген. Тонев. По думите му в момента показателите за състоянието на Киров са вече много по-оптимистични отколкото при постъпването му в болницата.
Кирил Киров - Японеца беше прострелян в главата в събота в 17 часа и 10 минути на бул. "Васил Левски", срещу бирария "Ботуша".
Кирил Киров участва в множество фирми, но за него се твърди още, че е един от големите наркотрафиканти. Името му фигурира и в доклада на МВР за организираната престъпност, изготвен за президента и министър-председателя.
Образувано е следствено дело срещу неизвестен извършител във връзка със стрелбата срещу бизнесмена Кирил Киров-Японеца. Това каза пред журналисти главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов след съвещание в сградата на Столичната дирекция на вътрешните работи в неделя.
Генерал Борисов коментира, че убиецът, стрелял срещу Киров в събота, няма сходен почерк с този на стрелялия срещу Японеца през 2003 г. За предишния атентат полицията има задържан, посочи генералът. МВР разполага с оперативни доказателства, че той е един от стрелците - гилзата на изстреляния патрон, уточни генералът.
Срещу Киров в събота е стреляно от автомобил или бус, с малокалибрено оръжие, най-вероятно пушка тип "Флобер", която не оставя гилзи, коментира главният секретар на МВР. По думите му няма свидетели, които могат да разпознаят колата. Борисов изрази надежда, че Кирил Киров ще се възстанови, за да може да съдейства на полицията при разследване на случая. Около 10 свидетели, част от които очевидци, са били разпитани във връзка с вчерашния инцидент. В отговор на въпрос как ще коментира отказа на гражданите, присъствали на инцидента, да съдействат на служителите на МВР, генерал Борисов каза, че полицията има записи на случаи на натиск върху анонимни свидетели. Той допълни, че натискът върху свидетелите се упражнява от адвокатите на престъпните лица. Включително в килиите се дават телефони на задържаните, каза ген. Борисов. Той коментира отново, че с последните промени в Закона за защита на класифицираната информация адвокатите получиха право на достъп до секретна информация. Според ген. Бойко Борисов това вече дава изключително добри резултати в полза на престъпността.
Лично аз съм образувал следствено дело за пране на пари срещу Кирил Киров, каза прокурор Кокинов пред журналисти. Делото се намира в Националната следствена служба /НСлС/. Кокинов допълни, че на Киров все още не е повдигнато обвинение. По делото се работи активно, каза още той.
В НСлС има заведени дела, по които МВР очаква да бъдат повдигнати обвинения и това, че те се бавят с месеци, не е по вина на полицията, коментира ген. Борисов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар