сряда, 11 март 2015 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...107


Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

Гард на Братя Галеви убит заради забранена любов


12.03.2014

Бившият бодигард на Братя Галеви Николай Радев-Отвертката (27 г.), който е знакова криминална фигура в Дупница, издъхна при кървава свада в заведение във вторник вечерта.

За убийството са задържани известният в града стоматолог Владимир Карастоянов (68 г.) и синовете му - анестезиологът Николай Карастоянов (46 г.) и Иван Карастоянов (39 г.), кръчмар. Отвертката се скарал люто с тях и някой, изглежда, го наръгал в корема. А после го хвърлил през прозореца.


"По случая се работи. Предприети са всички следствени действия, които трябва да разкрият с какво и как е станало убийството", лаконично обясни наблюдаващият прокурор Камелия Стефанова.

Кафенето в кв. "Бешика", което се считаше за "щаб" на издирваните Братя Галеви, беше претърсено два пъти от криминалисти. Те търсеха нож или друг остър предмет, с който бил прободен Отвертката. Полицаи се качили дори на тавана и покрива в търсене на доказателства.

Според свидетели скандалът започнал, тъй като Радев задирял дъщерята на д-р Николай Карастоянов - Владимира въпреки молбите да я остави на мира.
За мераците на Отвертката към 19-годишното момиче се разбра още през юли 2012 г. Тогава той беше задържан за побой над приятелката си Милена Очкова. А тя разказа за връзката му с Владимира.

"От около 2-3 месеца имам търкания с Николай и те са заради 18-годишно момиче, което е моя приятелка и дъщеря на известни и уважавани лекари в града. Николай се опитваше да се сближи с нея, но нямаше сериозни намерения, а я унижаваше. На всеослушание се изразяваше цинично по неин адрес. Тя е много добро и наивно момиче, беше хлътнала по него и на мен ми дожаля за нея", сподели пребитата Очкова.


В Дупница се говори, че преди няколко месеца Николай Радев и Владимира Карастоянова прекратили връзката си. След това обаче Николай публикувал голи снимки на момичето в интернет. Това предизвикало гнева на баща и се разразил скандал между него и нежелания "зет".

И във фаталната вечер Отвертката се опитал да ухажва Владимира, но тя се обадила на баща си. Той веднага пристигнал с брат си Иван. Последвало сбиване и хвърляне от прозореца.

Според една от версиите Николай Радев бил смъртоносно намушкан с нож. Друга гласи, че счупените стъкла при изхвърлянето му от заведението прерязали черния му дроб.

"Чуваха се страшни викове и удари. После дойде линейка и изнесоха един мъж на носилка. По-късно се разбра, че е издъхнал. На сутринта всички знаеха, че се касае за Отвертката. Много семейства е разплакал, но дойде и неговият ред", каза жена, която живее наблизо.

Предстои да се доказва кой от Карастоянови е прекият виновник за смъртта на Отвертката. Не стана ясно защо и бащата Владимир Карастоянов е арестуван. Не е изключено той да е поел вината, за да спаси от затвора синовете си, коментират дупничани.

Преди време 39-годишният Иван Карастоянов бил близък приятел с Отвертката. Местните хора го описват като буен и избухлив. Известно време живял в САЩ. Мълвата гласи, че избягал там от гнева на Отвертката, с когото се скарал.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар