вторник, 7 септември 2021 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...187

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

07.09.2005

39-годишният Мартин Хасан Дойчев беше убит в колата си в центъра на София малко след 11.00 часа тази сутрин.

Убийството е станало на бул. “Скобелев” 59 в близост до казиното, пред което е преминавал “Мерцедес”-ът на застреляния. Според регистрационните данни на колата тя е собственост на мъж на име Александър Киров.

Дълго време трудности създаваше идентифицирането на жертвата. Впоследствие стана ясно, че това е Махмуд Хасан, който е с криминално минало, но си сменя името на Мартин Дойчев, като по този начин "изчиства" досието си. Тази смяна на имената първоначално обърква оперативните работници.

Срещу Махмуд има висящо дело за контрабанда на 2.5 килограма кокаин, заведено през 2001 година. 22 души от групата на Махмуд, които са били негови куриери са арестувани в Европа преди време с наркотици, заяви генерал Бойко Борисов, цитиран от Дарик радио. По първоначални данни убитият изчаквал зеления сигнал на светофара на кръстовището на 5-те кьошета, когато от отсрещния тротоар неизвестни са стреляли в страничното стъкло на колата.

Очевидци разказаха, че убийците на мъжа били двама. Единият бил с качулка и сиво яке. Те се движели по десния тротоар в посока от Петте кьошета към Руски паметник, а колата е пътувала срещу тях в посока към НДК. Стреляли са по Мартин (Махмуд) няколко пъти в главата. След това избягали по ул. "Св.Иван Рилски".

От СДВР

Издирват се очевидци на убийството, които могат да помогнат на разследването. Тел. 166 или 982 05 58 На пътното платно има поне 3 гилзи, които ще бъдат изследвани от столичните криминалисти. Собственикът на Мерцедеса, Александър Киров, e регистриран от полицията за серия от икономически измами. Срещу застреляния е имало заведено следствено дело след което той е сменил името си. Това заяви преди заминаването си за Великобритания и министърът на вътрешните работи Румен Петков, цитиран от Дарик радио. Министърът ще участва в среща на министрите на вътрешните работи и правосъдието от Европейския съюз. Убийствата в България за съжаление са много, но трябва да оставим службите да си свършат работата, а не да даваме информация на парче, допълни Петков. Попитан за хода на разследването на убийството на Георги Илиев, Петков уточни, че има напредък, без да посочи повече подробности.

Няма коментари:

Публикуване на коментар