вторник, 14 септември 2021 г.

ЖИВИТЕ МЪРТВИ ...34

„ Не чакайте Страшния съд . Той заседава всеки ден . „ – Албер Камю
18.05.2019

Пловдивският бизнесмен Иван Панчев е починал снощи. Предприемачът дълги години бе собственик на „Старата изба - Първенец”.

Имотите на фирмата "Старата изба-Първенец", чийто собственик Иван Панчев е имал дълг от 746 хил. евро към 71-годишната Минка Иванова, който става причина за образуване на изпълнителното дело.

Активите на депутата от ДПС Делян Пеевски вече включват и винарска изба. В края на миналата година фирмата на Пеевски "НСН Инвестмънт" е придобила за 3.5 млн. лв. на публична продан сградите и земите на "Старата Изба - Първенец", която се намира между пловдивските села Първенец и Храбрино.

Предмет на сделката е имот от 14 декара и два комплекса - стара и нова част, които включват ракиджийник, ресторант, изби, енотека, спортна зала, шест стаи и т.н. Началната цена на публичната продан е 1.5 млн. лв., като по думите на частния съдебен изпълнител Петко Илиев, при когото е било изпълнителното дело, е имало наддаване и "затова се е стигнало до такава цена".

Според представянето на "Старата изба-Първенец" от предишния й собственик тя е основана в края на 19 век, а по време на социалистическия режим придобива статут на резиденция на Тодор Живков, който е имал собствена колекция вина там.

В средата на 90-те години избата е придобита от Димитър Мишев, като според публикации в медиите, той е бил един от наследниците и е изкупил дяловете на останалите. По това време избата става популярна с ракията "Стария дъб", която дори излиза на международния пазар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар