четвъртък, 29 август 2013 г.

ГЕРБ ХРОНИКА 40




Дарили депутат с имоти за 2 000 000 лв.!


http://www.cross.bg/contents/images/blank.gif

10.06.2013

    София /КРОСС/ Луксозни имоти се издигат в курортите край Варна. Те са на местни политици, депутати и общински служители, които със заплата от 700 лв. строят хотели и живеят в палати за половин милион лева. Разследване на TV7 провери как се става милионер чрез дарения.

    Депутатът Иван Портних е бивш общински съветник от ГЕРБ и кандидат за кмет на Варна. Справка в Службата по вписванията сочи, че народният представител има две луксозни вили в курортен комплекс Чайка и заедно със съпругата си строи апартхотел в Свети Константин и Елена. Проверката ни в НАП установи, че семейство Портних живее от щедри дарения на роднини и бизнес партньори. Според документите, с които ТV7 разполага, приходната агенция е направила проверка дали доходите на семейството на депутата съответстват на разходите му. Поводът е дарение от съпругата на Иван Портних – Вилислава, към нейния баща, в размер на 1 343 831 лв. 

    В доклада на НАП случайно или не е посочено друго име – на Владислав Милков Николов, а не на Вилислава Портних, в графата за налични банкови сметки и спестявания. Проверката откри, че такова лице наистина съществува, но то няма никаква връзка със семейството на Иван Портних. Дали грешката е случайна, не е получен отговор и от директора на НАП-Варна. Според проверката на НАП Вилислава Портних като физическо лице декларира високи доходи от дарения от своите баба и дядо в размер на 41 хил. лв. и 60 хил. лв. и заеми от физически лица в размер на 240 хил. лв. Тя е съдружник в дружеството "Метан груп", спечелило обществени поръчки за доставка на гориво за ВиК-Варна за последните шест година за 1 119 500 лв.

    В същото време, когато Вилислава Портних печели тези обществени поръчки и сключва договор с ВиК-Варна, баща й Красимир Маринов е общински съветник и представлява общината в дружеството. Дружеството на Вилислава Портних е единственият явил се кандидат на конкурса за обществена поръчка за ВиК-Варна. Майка й призна пред камерата ни, че на практика баща й като представител на Общината в дружеството движи семейния бизнес с метан, който се продава на ВиК-Варна. Тоест, от една страна Красимир Маринов представлява дружеството купувач ВиК, а от друга - фирмата-доставчик на гориво – "Метан груп".

    В същото време неговият зет Иван Портних е областен координатор на ГЕРБ, доскоро зам.-председател на Общинския съвет във Варна, а от няколко седмици и депутат и кандидат за кмет. Становището на НАП, че семейството не укрива данъци, е дадено само за две седмици. За този кратък период от време данъчните служители би трябвало да проверят стотици документи и фактури за доходите на семейството за 4-годишен период. От доклада на НАП, става ясно, че ревизорите не са направили насрещна проверка за истинността им, както и физически оглед на притежаваните имоти. 



Страшен скандал в ГЕРБ! Потресаващата схема с лъжливи показания излезе наяве!Цветан Цветанов и Ася Петрова правят схема с измислени показания пред съда.


22.07.2013



    Шокираща схема за измамите на Цветан Цветанов, Ася Петрова и Валентин Цоновски потресе цялото общество. Става въпрос за делото „килъри”. В него бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, заместник-главен прокурор Ася Петрова и бившият заместник шеф на ГДБОП Валентин Цоновски са се договорили предварително да предоставят лъжливи показания.

    Цветанов е трябвало да остави подписа си върху показанията и след това да излезе напълно „чист” от ситуацията. Според тези показания банкерът Цветан Василев е поръчал на убиец с инициали П.С. да убие Иво Прокопиев.

    Целта на Цветан Цветанов е напълно разкрита. С лъжливите показания той е искал да държи Прокопиев и да се докаже, че едва ли не му е спасил живота и му е помогнал да не бъде убит, пишат от afera.bg.

    В същото време депутатът от БСП Красимир Янков поиска Национална агенция за приходите да направи още една проверка на имотите на господин Цветанов. Янков заяви искането си в сутрешния блок на ТВ7.

    След като тефтерчето излезе наяве, гражданите ще започнат да се съмняват в доста неща, оповестени от партия ГЕРБ. Едни от нещата, които предизвикват много въпроси без отговори са свързани с дипломата на Фидосова, имотите на Цветанов, случая с Мишо Бирата и биографията на Бойко Борисов, пишат от blitz.bg.


Фирми на тъста на Цветанов източват държавни дружества


 14.08.2013

    Според депутатът от Коалиция за България Красимир Янков, приходите на двете фирми на Васил Петров Георгиев за последните пет години са близо 700 хил. лева

    Фирмите собственост на тъста на г-н Цветанов Васил Петров Георгиев "Вилмаг" ООД и "Вилмаг Лаборатория" ЕООД извършват обслужваща дейност във ВиК сектора и имат търговски взаимоотношения с ВиК-Стара Загора, ВиК-Хасково, Благоевград, Севлиево, Враца и др. Това каза депутатът от ПГ на Коалиция за България Красимир Янков. "Това е партията, която стана синоним на калинките във властта", допълни Янков по отношение на ГЕРБ.

    Приходите на двете фирми на тъста на г-н Цветан Цветанов за последните пет години са близо 700 хил. лева, обяви депутатът и припомни за прословутите апартаменти на бившия вътрешен министър. За да потвърди фактите за източването на държавни дружества от ГЕРБ, Янков даде пример с ВиК сектора във Варна. Той зададе няколко въпроса относно варненския ВиК - "Вярно ли е, че съпругата на новоизбрания кмет Иван Портних – Велислава, е съдружник в дружеството "Метан груп", спечелило обществени поръчки за доставка на гориво за ВиК Варна за над 1 млн. лева? Вярно ли е, че дружеството на Велислава Портних е единственият явил се кандидат на конкурса за обществена поръчка на ВиК Варна? Вярно ли е, че нейният баща, отново тъст на фигура от ГЕРБ, общински съветник в момента – Красимир Маринов, е представлявал общината в дружеството ВиК Варна?", запита депутатът.

    От БСП призовават прокуратурата за бързи действия за ограничаване на достъпа на сменения управител на ВиК Варна ООД до предприятието. Те се опасяват, че могат да бъдат умишлено заличени важни доказателства на твърденията им. Фактите сочат за умишлено забавяне на смени в сектора от представители на ГЕРБ, които най-вероятно са продиктувани от действия, квалифицирани като "замитане на следи" и "продължаване на източване", заяви още Красимир Янков. Той направи заключението, че ГЕРБ е източвала и продължава да източва държавни фирми, заяви още Янков.

 


TV7: Плевнелиев в нова офшорна схема в Кипър

19.07.2013

    Росен Плевнелиев се появи в нова офшорна схема в Кипър. Този път тя е свързана с Иво Прокопиев, неговото дружество „Каолин“ и две кипърски фирми, сочи разследване на TV7. Според сметките заради схемата от България към островната държава са изтекли около 7 млн. лева.

    Фирмите от Никозия - "Столбърг" и "Уиклеф Холдинг Лимитид" лъснаха покрай продажбата на "Каолин" - добивната компания, която скандално продължава да продава в пъти по-скъп варовик на американските ТЕЦ-ове и прави тока за българите непосилно скъп, показва разследването.

    Точно тези две компании отклониха седем милиона към Кипър при продажбата на акции от "Каолин" на БФБ само четири дни преди немската Кварцверке да купи в края на май основния му пакет от 63%.

    Повечето българи се сещат за затворения жилищен комплекс Резиденшъл парк София, защото там живее семейството на президента Росен Плевнелиев, а втората му съпруга води пунически войни с НСО, за да не се пренесе в Бояна, а да остане да живее там с трите им деца.

    По-малко са запознати с дребната подробност, че от 2005 г. бизнесменът Росен Плевнелиев е управител на дружеството Бългериън Резиденшъл Парк, което строи обекта. От 2008 г., когато започва активна търговия с жилищата, двете кипърски компании "Столбърг" и "Уиклеф", заедно с фирмата "Плевнелиеви ООД" купуват по 33% от акциите на строителя, а Юлияна Плевнелиева сменя мъжа си като управител на компанията Бългериън Резиденшъл Парк.

    По-малко от месец, след като категорично отрече да е имал взаимотношения с офшорни фирми, името на президента Плевнелиев скандално лъсна и в партньорство с Иво Прокопиев покрай двете кипърски компании. Формално може държавният глава и да е прав, защото Кипър е член на ЕС от 2004 г., но кипърските играчи се появяват на българската борса тази година и печелят милиони в рамките на един ден - 27 май, покрай прехвърлянето на 6,6% акции от добивната компания "Каолин" през борсата.

     На 27 май много ловко на извънборсовия сегмент на БФБ “Алфа финанс холдинг”, собственост на Иво Прокопиев, първо купува 3,5 млн. акции на "Каолин" за 1,73лв. всяка, а после ловко продава 2 млн. от тях на кипърските компании по 1,45 лв. Така акционерите на “Алфа финанс холдинг”са ощипани засега с половин млн. лв.

    Малко по-късно пак на 27 май кипърските "Столбърг" и "Уиклеф" продават за близо 4 лв. всяка акция от "Каолин" на немската "Кварцверке". Така само за тези 2 млн. акции към Кипър потичат 5 млн.лв., а понеже "Столбърг" притежава още 400 хил. акции на "Каолин", сумата набъбва с още 1,5 млн. лв.

    За финал сметката показва, че ако е на минус "Алфа финанс холдинг" отклонява около седем милиона лева от кредиторите си, а ако е на плюс преразпределя приходите си към Кипър, като ощетява бюджета със 700 хил. лв. корпоративен данък.
 

Издирваният от “Интерпол” Коце Маца на лов в Танзания с протеже на ГЕРБ.Костадин Хаджииванов е представен като гражданин на Сингапур.

 
15.08.2013

 
    Костадин Хаджииванов – Коце Маца, ловува в Танзания и позира пред камера, докато Интерпол го издирва. Видео е запечатало ловните подвизи на краля на черното тото в Източна Африка. 

    Още по-скандалното е, че компания му прави висш държавен чиновник от Министерството на земеделието и храните. Филмът е заснет на 22 октомври 2011 г. от фирмата „Нитро Експрес“ на световноизвестния ловец и гид на сафари Марк Съливан, който лично наставлява Коце Маца как да застреля слон.

    Припомняме ви, че Костадин Хаджииванов – Коце Маца изчезна от България преди няколко години, след като в Италия бе повдигнато обвинение срещу него за организиране на черно тото, а Интерпол го обяви за международно издирване. Коце Маца бе обявен за един от шестимата й босове и за дясна ръка на сингапурския мафиот Дан Тан.

    Във филма, Костадин Хаджииванов е представен точно като гражданин на Сингапур.

    Коце Маца ловува с Иван Недков – директор на „Северноцентрално държавно предприятие“ ДП – Велико Търново, пише “Галерия”. Според сайта на Министерството на земеделието и храните предприятието стопанисва държавните горски територии в шест административни области – Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра, Разград и Търговище.

    Недков е протеже на ГЕРБ и е назначен на този пост през лятото на 2011 г. веднага след районирането на държавните горски стопанства.

    Въпреки че е държавен служител, Недков има частна фирма за организиране на ловен туризъм.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар