четвъртък, 9 януари 2014 г.

КУКЛОВОДИТЕ - ЧАСТ 4




Апостолите според Новия завет са учениците на Исус Христос, избрани да проповядват неговото учение.

Апостолите според бившия митнически шеф Емил Димитров – Ревизоро са „кръг, който иска да спечели от всичко по много“.

Кръгът „Апостолите“ според източници са Румен Николов – Пашата и Александър Сталийски. Отскоро към тях са се присъединили и двамата сватове – бизнесмените Миню Стайков и Ветко Арабаджиев.

Запознати с потайностите във властта са категорични, че кръгът „Котараците“ е вече в историята. „Те са провинциални момчета, от Перник, докато „Апостолите“ в момента дърпат много от конците в бизнеса“, допълват източниците ни.

Тайнственият кръг „Котараците“ изплува преди време, разкрит от експремиера Сергей Станишев. „Котараците“ се оказаха пернишките бизнесмени Иван Алексиев и Богомил Гьорев, които имат мащабен строителен бизнес в София и по морето.

„Апостолите“ са далеч по-влиятелни, защото техните връзки и влияние са свързани директно с премиера Борисов, а бизнес интересите им са необятни – от контрабандата на цигари до енергетиката.

Бившата барета Румен Николов – Пашата, който минава за пръв след „Апостолите“, е не само един от основателите на силовата групировка СИК, заедно с покойните Милчо Бонев и Стоил Славов, Красимир Маринов-Маргина, Венцислав Стефанов, Младен Михалев – Маджо, но и един от най-доверените приятели на Бойко Борисов. Според мнозина той движи сенчестите бизнес дела на премиера. През годините Пашата натрупа изключителна икономическа мощ, а около името му витаят митове и много рядко скандали.

Александър Сталийски е шеф на федерацията по културизъм, притежава заведения и има дете от напористата телевизионна водеща и продуцентка Виолета Сечкова. Сам признава в интервюта, че се познава с Борисов от трибуните на стадион „Герена“ от времето, когато днешният премиер е главен секретар на МВР. Сталийски от години рита футбол с премиера през работно и почивно време, което днес се оказва трамплин към много неща.

През последните месеци към Румен Пашата и Сталински се присламчили Миню Стайков и Ветко Арабаджиев. Те двамата са в дъното на удара срещу Гриша Ганчев твърдят източниците ни. Маститият бизнесмен от Ловеч беше обвинен от спецпрокуратурата в данъчни измами, свързани с продажба на големи количества неосчетоводена захар от заводите на „Литекс Комерс“ в Бургас и Девня. По време на шумното задържане на служителите на Гриша Ганчев, сред които се оказа и синът му, стана ясно, че няколко месеца по-рано бизнесменът е подал сигнали в НАП за аналогични нарушения на други фирми. В телевизионни интервюта той директно каза: „В циганските пловдивски фирми правят далаверите“. Гриша Ганчев обаче се оказал на мушката вместо визираните от него бизнесмени, които използват циганските фирми. По този повод Емил Димитров – Ревизоро беше категоричен, че всеядният кръг „Апостолите“ е приготвил удара срещу бизнесмена. Преди време разследване показа, че далаверите в захарния бизнес вече са в ръцете на фирми, свързани с Миню Стайков и неговия сват Ветко Арабаджиев. „Гриша Ганчев се е забъркал с кръга "Апостоли" и това е неговият проблем“ - заяви бившият шеф на агенция "Митници" Емил Димитров пред Нова телевизия. - „Апостоли" е кръг, който иска да спечели от всичко по много.“

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар