вторник, 2 юни 2015 г.

СГРОМОЛЯСВАНЕ В ЧЕРВЕНО … 11


Бареков: Борисов е неграмотен и цяла Европа ни се смее заради него

14.04.2014                                                                                                                                                      
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е човек с душевно разстройство – това коментира пред журналисти лидерът на ПП „България без цензура” Николай Бареков по време на посещението си в Гоце Делчев.

         Според Бареков Борисов е неграмотен човек. „Цяла Европа ни се смее заради него, не знае две думи на английски и няма никаква репутация в европейски мащаб”, коментира още той, цитиран от Агенция "Фокус".

         Борисов е бъдещ подсъдим политик, който ще бъде разследван за многобройни кражби и далавери. Корупцията е била в най-големи размери по време на 4-годишното управление на ГЕРБ, подчерта Николай Бареков.
 
Миков се освободи от Димитър Дъбов и Евгений Узунов, но не успя да обнови радикално ръководството
07.11.2014
Въпреки заявките за промени в БСП, в крайна сметка лидерът на социалистите Михаил Миков се раздели само с трима от досегашните членове на Изпълнителното бюро. Двама от тях са знакови за партията лица - дългогодишните зам.-председатели на партията Димитър Дъбов и Евгений Узунов, които бяха наречени фараони от опозиционера в БСП Кирил Добрев.

Ресорът на Дъбов - организационните въпроси, ще бъде поет от досегашния секретар медиен секретар Антон Кутев и Станислав Владимиров (бивш депутат от Перник), научи "Дневник". Двамата стават организационни секретари

Узунов е подал оставка и си тръгва сам. В левицата напомнят за хода на бившия лидер на БСП Сергей Станишев, когато през 2009 г. се освободи едновременно от Румен Петков и Румен Овчаров заради насъбралото се напрежение в партията срещу тях.
Дъбов и Узунов обаче са обезщетени с поста на заместник-председатели на националния предизборен щаб на БСП, който по традиция се оглавява от партийния лидер. Дъбов, който не присъствал на заседанието, се обадил на председателя Михаил Миков, който сам си водил заседанието, за да каже, че не желае да бъде в предизборния щаб, разказаха социалисти.

Третият отстранен от тясното партийно ръководство е бившият военен министър и дългогодишен говорител на БСП Ангел Найденов. Мотивът да бъде изваден от Изпълнителното бюро е, че Найденов е зам.-председател на парламентарна група и трябва да се следва разделяне на партийните ангажименти от тези в парламента. Това обаче явно не важи за сегашния говорител на партията Атанас Мерджанов, който е и зам.-председател на парламентарната група.
В близкото минало Миков, Найденов и Мерджанов бяха много близки - Мерджанов и Найденов бяха заместници на Миков в парламента по времето на тройната коалиция. След като Миков стана вътрешен министър, групата пое Найденов, а Мерджанов му беше заместник. Сега Найденов съжителства с Мая Манолова, която беше конкурент на Миков за лидерския пост на партията през юли тази година.
Миков запазва досегашните заместници на БСП Янаки Стоилов и Драгомир Стойнев. Предлага и още един заместник - Бойко Великов (дълогодишен депутат от БСП в пет поредни парламента, който през 2013 г. сам отказа да е в листите отново), който поема ресора "организационни въпроси" на Дъбов. Георги Пирински, който беше зам.-председател на партията е понижен до редови член на Изпълнителното бюро, заради ангажиментите му на евродепутат.
Оправдаха се прогнозите на социалисти, че председателят им няма да предложи нови членове на ръководството. Според тях той прави това от страх, че може да бъде бламиран и никой от предложенията му да не бъде прието при тайния вот.
На пленума Миков заявил, че конгресът не го е избрал, за да прави радикални промени.
В залата се чули въпроси към Антон Кутев дали сега след като е оправил медийната политика, по същия начин ли ще се справи с организационната политика на БСП. Отговор обаче не получили. Опозиционерът Кирил Добрев попитал съпартийците си дали са харесали изказването на Георги Кадиев днес в пленарната зала при гласуването на кабинета "Борисов" и след като чул утвърдителен отговор се обърнал към ръководството защо изказването на Кадиев не е на официалната страница на БСП или в съобщенията на пресцентъра до медиите. Това са двойните стандарти, той просто е в списъка на неудобните, заявил Добрев.

Кутев му отговорил, че няма списък на неудобните, а просто имало хора, които петнят хората. "Дали я петнят решават избирателите, като гледам резултатите се не я петня, но като гледам твоя резултат, ти я е петниш", отвърнал Добрев. Кутев, който водеше листата в Силистра, така и не успя да се пребори за място там и не влезе в парламента.

Повечето от изказванията били в израз на недоволство и възмущение, че председателят не се възползва сега от ситуацията, когато има ресурс и доверие да направи очакваните по-драстични промени. Дори депутатът Жельо Бойчев обявил, че си отлага телевизионно интервю през уикенда, защото е поставен в неловката ситуация да не знае какво да обяснява.
Кирил Добрев е изваден от предизборния щаб с мотив, че не ходел редовно на заседания. "Казахте, че водачите трябва да си вземат долно бельо и да ходят в районите, кога да дойда на заседание", попитал риторично той.

 Кадрите на Бареков в Пловдив отиват при Ковачки


26.01.2015

 "152 членове на ББЦ в Западен се очаква скоро да минат към "Лидер", каза за в. „Марица” Юри Величков, бивш председател на партията на Николай Бареков в района.
Самият Величков на 12-ти януари подал заявление за напускане на ББЦ и на 14-и станал член на партията "Лидер", която е свързвана с бизнесмена Христо Ковачки. „Няма да кажа нито една лоша дума за "България без цензура". Работих честно и почтено за тази партия за два поредни избора, като на последните парламентарни в моя район има най-много гласове."
Величков обясни избора си да премине към „Лидер” с това, че бил възхитен от изказване на д-р Красимира Ковачка, която казала, че пари за култура сега не се отпускат и това ще е първото, с което ще се заеме - повече пари за културата.  „Сега едва 0,4% от бюджета отиват за култура и това ме мотивира да се включа в тази партия."
На пресконференцията присъстваха още бивши активисти на ББЦ - Христо Алексиев, който водеше партията в община Родопи, и Калинка Обрейкова, шеф на „Евромайки” в район "Южен". И двамата са били в листите за изборите. Присъства и зам.-председателят на ББЦ в "Централен" Максим Петков.

 

Мощен скандал в БДЦ , прекръстват групата .

20.5.2015

 Мощен скандал се е разразил снощи на заседанието на парламентарната група на БДЦ. Причината е името на групата, което съвпада с името на прекръстената партия на Христо Ковачки ЛИДЕР, научи БЛИЦ от участници във вчерашната свада.
Искрите се разхвърчали заради ултиматума на Светлин Танчев, който поставил срок до вторник името на парламентарната група да бъде сменено и тя да се нарича ПГ – Център, съобщиха присъствали на скандала.
Останалите партии в бившата коалиция ББЦ – Земеделски съюз, „Гергьовден“, ССД и „Радикали“, също са съгласни. Единствени депутатите на Ковачки казали, че още не са готови. И получили нов ултиматум до петък.
Хората от бившата партия ЛИДЕР се чувствали прецакани, защото миналата седмица били подведени от Танчев да подкрепят промените в закона, които забраняват името на дадена партия да съвпада с името на коалицията, в която участва. И сега не могат да регистрират преименуваната на БДЦ ЛИДЕР, тъй като Танчев като съпредседател на парламентарната група със същото име отказва да даде писменото си разрешение.
Новата лидерка на бившата партия ЛИДЕР Красимира Ковачка пък влязла в скандал с Танчев заради позицията им по конституционните промени. Част от депутатите в групата не само не искат да бъдат техни съвносители, но дори възнамеряват да не ги подкрепят.
Но Ковачка радостно се развикала „Поканиха ни!“, когато ГЕРБ реши да си гарантира допълнителна партерица заради уклончивата позиция на АБВ и сега тръпнела в очакване да ги повикат на разговор.
Скандали в БДЦ тлеят и по линията Ковачки – Румен Йончев, който е председател на Земеделски съюз. Причината за това била, че земеделецът се опитал да бламира предложението на Христо Ковачки за член на новата КЕВР и издигнал своя кандиидатура.
Това бил отговорът му на факта, че същият ден ЛИДЕР откраднала името на парламентарната група ББЦ на конгреса си. Ковачки крещял лично по телефона на Йончев, но той му отговорил, че такова е решинието на неговата партия. В момента д-р Ковачка и Йончев се гледат на кръв в парламента.

 

 41 депутати напуснаха БСП, начело със Страхил Ангелов!


Страхил Ангелов напусна партията си БСП. Той сам съобщи новината пред медиите. Отцепникът е информирал ръководството на главната управленска организация на БСП в София. Той заяви и, че не е единственият, който напуска. Заедно с него си отиват още около 40 души, членове на БСП от район „Витоша“. Ангелов аргументира напускането си с предупреждение от преди няколко месеца. Тогава той каза, че партията трябва да поеме нов курс, ако ли не той и още негови съмишленици ще напуснат партията. Така и стана.
Прогнозата на Ангелов за представянето на БСП на изборите на есен не е никак позитивна. Той смята, че през октомври ще видим един от най-големите крахове на червените от много време насам. Според бившия член на партията, БСП не се адаптира, не се променя, не следва света, а се влачи отзад и чака. Няма как инерцията от миналото, носталгията на хората по отминалите дни, историята и традициите на партията да са достатъчни, за да се случват нещата.
Страхил Ангелов побърза да уточни и, че няма никакви намерения да влиза в „Българската пролет“ на Велизар Енчев.

 

 

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар