вторник, 26 април 2016 г.

ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИЯТ СЛУГИНАЖ 9
19.04.2016
Вие сте премиер, арестуват ваши подчинени за корупция, или просто народът е настръхнал от  простотиите, които  не можете да спрете да ръсите. Няма никакъв проблем, ако сте премиер на България. Най-гледаните предавания са задръстени от бездарници, мечтаещи да се отъркат във вас, да ви зададат тъповат въпрос, който да звучи  сякаш са остри и сериозни публицисти. След половин  час в ефира на някой от тези благородни евнуси, пазители на публичния ви образ, вие ще сте излязъл като интелектуално превъзхождаща, волева личност. Без значение, че половината  от нещата, които сте казал отново са били комбинация от  лъжи и пълни глупости.
Най-трудното нещо след вчерашния гастрол на Бойко Борисов при Цветанка Ризова е да се прецени дали неговата наглост, или безгръбначното подлизурство на водещата са по-възмутителни. Сервилността на тази дама стигна дотам, че не посмя да зададе нито един неудобен въпрос, а при всяко подобие на трудно питане бързаше  да го отдаде на някой зрител. Да, седмица след като Владимир Путин за пореден път се появи в национален ефир да отговаря на въпроси на руските гражданин, същото реши да направи и нашият министър-председател. Контекстът, на решителността му е следният: арести за корупция на висши държавни служители (в Държавна автомобилна инспекция), самопризнание на транспортния министър, че не може да пресече корупцията в същото ведомство, извращения на самодейци с бежанци по границата. За финал, самата Нова Телевизия уволни карикатурист, осмиващ Бойко Борисов  с творчеството си.
Всичко друго, но не и истината.
Нищо по-нормално не бе имало от това, човекът оглавяващ изпълнителната власт да се покаже и да отговори честно на въпросите, които вълнуват хората, след което да се остави да бъде съден от общественото мнение. Това, което изкриви привидно  нормалното развитие, бе, че гастролът бе при удобен журналист, който нямаше желание да разнищва  проблемите в дълбочина, а предпочиташе да замазва гафовете.  Нещо повече, самият журналист си призна, че цензурира въпросите, като заяви, че ще задава само питания на хора, които не са ги изпращали с псевдоним.
 
ГАФ 1
Теза  на премиера: Извънредните приходи в бюджета осигуряват средства за великденски пенсии.
Премълчаната реалност: Нищо извънредно няма в приходите. Просто икономиката си расте, а правителството си занижава приходната задача, за да осигури преизпълнение и след това да може да подхвърли по някой лев на най-възрастните.
 
ГАФ 2
Теза на премиера: Ивайло Московски и Николай Ненчев са съдействали за изобличаването на корумпираните служители в подопечните им министерства. Успоредно с това, с голям успех протичала и операция на ДАНС във Фонд „Земеделие“.
Премълчаната реалност: Как е възможно изведнъж в три институции едновременно да започне акция, след общо пет години управление в двата мандата на ГЕРБ. Толкова време ли бе необходимо, за да се подготви акцията срещу корумпираните? Дали пък не наблюдаваме активизиране на службите  да ловят корумпираните, над което активизиране премиерът няма контрол? Може и да разберем в близкото бъдеще, но не благодарение на Цветанка Ризова.
 
ГАФ 3
Теза на премиера: Това над три милиарда годишно да нанесеш щета на контрабандистите, създава големи врагове.
Премълчаната реалност: След като отдавна е налична информацията, доказваща, чепремиерът лъже, когато твърди, че е отнел 3 милиарда от контрабандистите, госпожа Ризова продължава да мълчи тъповато и да официализира лъжите на министър председателя.
 
ГАФ 4
Теза на премиера: Свинските опашки са пластмасови връзки, само че те не носят този емоционален заряд, след себе си, когато става въпрос особено за мюсюлмани.
Премълчаната реалност:  Тези пластмасови връзки дори и в магазините се продават като „свински опашки“ и този термин е известен на всеки, който поне веднъж в живота си е се е занимавал с окабеляване, или ремонт на автомобили. По-важен обаче е цялостният контекст, на изказването, с което се замазваше гафа от първоначалната подкрепа на БойкоБорисов за издевателствата на гражданските патрули по границата ни с Турция.
 
ГАФ 5
 При въпрос навлиза ли България в дългова спирала и защо ГЕРБ критикуваше правителството на Пламен Орешарски за изтеглянето на един милиард нов дълг, след като днес се теглят над 16 милиарда лева нови дългове, тезата на премиера беше:
Точно пък Орешарски  да казва, дето вдигна дълга. Паралелно с това (заемът за един милиард) той (Орешарски) вдигаше дефицити и не се казваше къде отиват парите. Сега ние казваме 150 милиона за учителите 20 милиона за спешна помощ  100 милиона за „Тракия“ и за „Хемус“… Дългът  е толкова нисък, че… Освен това вие виждате парите от фискалния резерв стоят там.  Ние харчим от повечето приходи. От дълга само връщаме заеми и ги заменяме.
Реалността: ПЪЛНА И АБСОЛЮТНА ЛЪЖА! Държавният дълг е двойно по-висок в сравнение с размерите си в началото на първия мандат на ГЕРБ и за увеличението му отговорност имат най-много ГЕРБ, които на всичко отгоре разполагаха и с фискални резерви за първите три години от своето управление. След като  той бе изчерпан, всички бюджетни дефицити през втория мандат на ГЕРБ се финансират с дългове. Ако разходите се покриваха с текущи приходи бюджетът щеше да е балансиран, или дори с излишък. И след като се налага тегленето на заеми, за покриване на дефицитите, очевидно става въпрос за навлизане в дългова спирала. Това е истина, която премиерът  може да отрича, но само безумно слаб журналист ще пропусне възможността да го постави на място в национален  ефир. Иска се журналистът да бъде извънредно слаб и за да не припомни, че новият дълг и допълнителните разходи, инициарани от Пламен Орешарски първо бяха подробно описани в проектозакона за актуализация на бюджет 2013 и второ, коригираха гаф на ГЕРБ с това, че не бяха бюджетирали даденото обещание за ранно изплащане на земеделските субсидии.
Ясно е, че телевизионните водещи често се принуждават да бъдат пенкилери, тоест да знаят всичко и да нямат задълбочена информация за нищо, но това е министър-председателят на държавата и ако той може да лъже в национален ефир, без да има подготвен човек насреща му, да го разобличи, очевидно и журналистът и медията, за която работи се провалят във функцията си да защитават обществения интерес.
Наскоро за пореден път присъствах на разговор, който приключи с обобщение, че народът бил прост, щом си избирал такива управници. Може и да не е толкова прост. Просто му липсват журналисти с кураж, които да поставят на мястото министър-председателя, когато реши да мами нацията. Дали сатва дума за Антон Хекимян, Ани Цолова, Виктор Николаев, Георги Любенов, Илиана Беновска, или Мира Иванова. Общото между всички тях е, че нямат нито  желанието, нито куража да правят задълбочена журналистика.

Стефан Антонов

http://www.na-stenata.com/boyko_liar/
 
 
СоциаГлисти – Журналистите на Кремъл у Нас
 
15.03.2015

 
Тези „герои“ на нашето време громят неправдите в България и се борят за свободата на словото. Те са единица мярка за социална справедливост. Те са комсомолската правда (истина). Те посочват верния за българите път към светлото социалистическо бъдеще.
Борбата им със злото е неравна. Нечестивите либерали и демократи са техният идеологически враг. Тези гнили, западни елементи са заплаха за нас и най-важното за майка Русия.
Те са известни журналисти,  всички ги познаваме. Закрилниците им са ги издигнали, така че тези пропагандисти да бъдат обществени фигури. Когато биват разобличавани за своята пропаганда в услуга на Кремъл, те реагират остро. Веднага влизат в кожата на репресирани от „демократите-фашисти“.
Борейки се за свобода на словото тези червени журналисти защитават деспотизма в Кремъл за който свободата на словото е нещо досадно и се опитват всячески да го смажат.
Въпросните членове на Петата колона на Русия са доста по-вредни от обикновените кряскащи по площадите 30-40 лумпена, носещи руски знамена и символи. По-вредни са и от проруските интернет тролове.
Това е така, защото те са тези, които пишат сценария на въпросните троловете и измислят опорните точки. За съжаление промиват мозъците на тези, които не се интересуват задълбочено от политика, интелигентни са, но се лъжат лесно.
Някои от тях са политически хамелеони. Те и редица други псевдо журналисти и общественици са се продавали на този, който плати най-добре. Тъй като Русия винаги е поддържала силна пета колона у нас, нашите предатели са добре платени, имат си медии и заливат народа с лъжи и помия.
Нека направим кратки визитки на едни от главните журналисти, развиващи пропагандна дейност за режима в Москва у нас.


 

Едни от Най-Видните Журналисти-Рубладжии

 
Велислава Дърева
 
 
Велисалва Дърева. Преди 1989 е работила в „Народна култура“, в. „Стършел“, в. „АБВ“, в. „Пулс“, сп. „Отечество“, сп. „Общество и право“. След това дълги години работи във вестник „Дума“ от където е уволнявана няколко пъти.
Награждавана от НС на БСП за политическа журналистика. Въпреки перипетиите в „Дума“, другарката Дърева изглежда, че е вярна до гроб на червеното знаме и червената идея.
Тя не спира да плюе против враговете на бившата БКП с безкрайна жлъч. Дали са политически партии или обикновени протестиращи граждани – няма значение. Тя злобно поразява всички противници на господарите ѝ с хапливи статии и медийни изяви.
Култът към Путинова Русия, разпространяван от нея е микс от опорни точки. Това често са конспиративни, анти-западни теории и отричане на всякакви факти относно намесата на Москва във вътрешните работи на всички държави от бившия Източен блок.
За разлика от другите българофоби в краткия ни списък, при Дърева почти няма хамелеонски преобразявания. Тя имаше уважение към президента Желев, но за разлика от колегите си от петата колона винаги е била последователна в защитаването на червената идея.
 
Александър Симов
 
Александър Симов. Този член на руската пета колона има една особеност – специалист е по всичкология. Компетентен, или по-скоро, изказващ се по всички теми за които го поканят (плати му се, за да бъде поканен) или реши да пише статия.
Когато другарите му биват изобличавани, журналистът от „Дума“ веднага се появява, за да замаже положението с още лъжи типично по комунистически.  Той дори учреди обединение на русофилите в БСП.
Беше и продължава да е редовен гост по студията. Не можем да подминем скандала между Симов и Найо тицин. В типичната за почти всеки русофил шизофрения по време на такива диспути, защитаващият рашисти Симов обича да казва „дръжте фашиста“.
Българофобията на този виден рубладжия често се изразява във настъпателна, вербална агресия, когато става дума за любимата му Русия. Той не крие подкрепата си към терористите в Донбас и дори им ходи на гости.
В своите пасквили, естествено, той възхвалява гордите „опълченци и борци срещу фашизма“ и сипеше огън и жупел по украинската армия, която се биеше с терористите.
 
 
Петър Волгин
 
 
Петър Волгин. Може би, най-образованият и интелигентен от досега изброените, Волгин успешно за пред едни и неуспешно за други, се крие зад маската на бунтаря.
В началото на 90-те бе виден привърженик на СДС, но постепенно смени лагера. При идване на власт на „кабинета #КОЙ“ журналистът-хамелеон злобно нападаше протестиращите, които според него вършеха нещо нередно, бунтувайки се срещу подигравките с народа.
Както всички левичари у нас и Волгин преживява постоянни „катарзиси“. Последният му катарзис го накара да започне да вижда в Путин един пазител на правата и свободите и велик държавник.
Водещият на пропагандното, имащо претенции да бъде „обективно“, предаване „Деконструкция“ стана виден член на Петата колона, громейки „злият запад“, където за закуска се ядат предимно деца.
Западът благослови Нацимайдана – това е микроскопична част от помията, която русофилът Волгин излива срещу развитите демокрации, защитавайки автократизма на Русия и тероризма в Украйна.
Не пропусна да покаже и задоволството си от убийството на Немцов и побърза да обвини ЕС и САЩ в коварен заговор, целящ очерняне на „бялата лястовица“ Путсталин.
Говорейки за Борис Немцов, не можем да не споменем една друга противна личност, която направо изпада в екстаз, когато смъртта си намери някой враг да деспотизма в Русия.
 
 
Явор Дачков
 
 
Явор Дачков. „Гарван гарвану ако не вади.“ Поради тази причина и този виден политически хамелеон се котира толкова успешно в журналистическата гилдия, въпреки гнусните, антибългарски лъжи които разпространява.
И той, като съседа му по „окоп“ в борбата с „еврофашизма“ – Волгин, направи рязък завой от поддръжка на някогашното СДС към служене на определени олигархически кръгове.
За медиите, в които този журналист бълва пропаганда, може да се говори много, но те са тема на друг разговор. Сега говорим за шокиращата настървеност, с която от няколко години Дачков, с преливащ от рубли джоб, започна да обстрелва с гръмове и мълнии противниците на Путинова Русия.
Основната му опорна точка е, че в Русия имало „стабилност“ и трябвало да се развиваме под нейното попечителство. Почервенелият Явор е един от най-известните общественици получаващи най-силен оргазъм, когато някакво нещастие сполети враг на Путлер.
След убийството на Немцов другаря Дачков побърза да напише налудничав статус във Фейсбук: „Аз съм сигурен, че са американците“. Все пак, винаги са те, когато Кремъл върши безобразия, нали така?
Списъкът с русофилските послушковци, провеждащи дезинформационна война у нас е твърде дълъг за една статия. Те са навързани като свински черва посредством, вестници, вестничета, сайтчета, фейсбук страници и цели телевизии.
Те почти винаги се крият зад социалистическата идея и борбата за справедливост, но в действителност като едни глисти просто са се лепнали и се хранят от заразения приемник – българския народ.
Тези слуги на Кремъл са сред най-опасните членове на Петата колона в България, защото промиването на мозъците на един народ е най-голямата възможна вреда.

Няма коментари:

Публикуване на коментар