неделя, 6 ноември 2016 г.

ГЕРБ ХРОНИКА 55



75% от ръководителите на „дясната“ ГЕРБ са бивши комунисти – начело с лидера си .
29.08.2016

Историята се повтаря като фарс
Флагманът на ЕНП в България, дясната ГЕРБ, е пълна с бивши комунисти – 3/4 от националното ръководство – Изпълнителна комисия, начело с Бойко Борисов, са били членове на БКП с лидер Тодор Живков. В лявата БСП бившите комунисти са по-малко в процентно отношение – само 50%.
Или по-простата математика показва, че
Начело на ГЕРБ са 11 души, а от тях 7 са комунисти и членове на Комунистическата партия. Във върховното ръководство – Изпълнителното бюро на наследницата на БКП БСП  са 17 човека, а само 9 са имали партиен билет при Бай Тошо.
Това ли е дясното в България? Или и двете партии БСП и ГЕРБ са двете страни на една и съща монета с лика на Тато?
Ето и кои понастоящем членове на Изпълнителната комисия на ГЕРБ са били в редиците на партията, гордо ръководена от Тодор Живков:
Бойко Борисов – син на комунист, полковник от МВР – Методи Борисов, който произхожда от комунистически род и е от доверените партийни кадри. От 1977 е член на БКП, хвърля партийната си книжка чак когато става главен секретар на МВР. Преди това напуска сисемата, за да не се откаже от членството си в партията.
Цветан Цветанов – по линия на баща си, шофьор на началника на ДС Григор Шопов. Работил като сержант в ДС – VІІ главно управление – ЦИОУ
Йорданка Фандъкова – редови член на БКП като учител
Цецка Цачева  – партиен секретар на Окръжен съвет в Плевен
Красимир Велчев – член на БКП като пилот в авиацията
Менда Стоянова  – член на БКП, партиен секретар на звеното „Приходи от народното стопанство“ в Окръжния Народен Съвет в Пловдив
Пламен Нунев – редови член на БКП
Припомняме и извън управленските органи на ГЕРБ – „автентичната дясна“ партия, „единствена алтернатива на комунистите“ кой какъв е бил. Ето кратка справка:
Росен Плевнелиев – първи секретар на общински съвет на ДКМС.
Николай Младенов – бивш министър на външните работи, син на служител на ДС от засекретено ниво, програмен директор на фондация „Отворено общество“ – София (1996-1998).
Сергей Игнатов – бивш министър на образованието, син на секретар на ОК на БКП – Видин, ректор на соросовия Нов български университет.
Аню Ангелов – бивш военен министър, партиен секретар, делегат на 14-тия конгрес на БКП.
Нона Караджова – дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП.
Лиляна Павлова – внучка на партизанин от бригада „Чавдар“, по-късно с пост в БКП.
Вежди Рашидов – получил приз от Илия Павлов „Главен мултак“.
Ивайло Московски – първа щатна работа в Мултигруп
Диана Ковачева – дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП

Да видим какво е положението в другите партии от управляващата коалиция

ДБГ
Меглена Кунева – съпруга на Андрей Пръмов, син на българския партизанин и политик от Българската комунистическа партия Иван Пръмов, тогава председател на Централния кооперативен съюз и народен представител, бивш министър и секретар на ЦК на БКП

ДСБ

Радан Кънев  – син на член на БКП, директор на пристанище „Варна“ по времето на социализма

ВМРО

Красимир Каракачанов – доказан сътрудник на ДС с агентурно име Иван. Дядо му е бил един от сатрапите от Народния съд.

АБВ

Георги Първанов – доказан сътрудник на ДС с агентурно име Гоце, член на БКП от 1981 г.

НФСБ

Валери Симеонов – Баща му Симеон Балевски, от известната комунистическа фамилия Балевски, е полковник от запаса и запален комунист-активист. Самият Валери е бил кандидат-член на БКП

БДЦ

Христо Ковачки (всички останали са просто негови марионетки) – курсант във Висшето военно-артилерийско училище. Завършил в един от секретните университети в Ленинград специалност, достъпна само за хора от висшия ешелон и от разузнаването.
Оказва се, че накъдето и да се обърнем, ни дебнат сенки от миналото. Всички управляващи, цялата фалшива „алтернатива“, целият ни избор е между креатури на БКП. Маскирани зад фалшива дясна идеология, те подменят ценностната система и я превръщат в гротеска на оня социализъм, от който избягахме. А самата партия-наследница на БКП сложи начело дама, идваща от СДС – първото отроче на агонизиращата в края на 80-те комунистическа партия.


Дребен чиновник откраднал 8 милиона, без премиерът да знае, въпреки подпис на вицепремиера...

09.09.2016

Областен управител на София-град е дребно ниво началник в държавната администрация. Там се набутват най-малките връзкари, обикновено ако са послушни, после додрапват до депутатско място. Можете да видите кариерата на предните областни управители, за да разберете що за пост е това.
Подобен бюрократ, сам без нареждане отгоре, да направи далавера на стойност 8 милиона, е абсолютен абсурд. Той всъщност няма и формалните правомощия да го направи. Подобни големи сделки с апетитни градски имоти (като "царските конюшни") минават за одобрение и през МРРБ. Т.е. през подписа на Лилето Павлова. Не е ясно защо в момента нея я крият, но без нейно съгласие, никакъв областен управител не може да разпродава толкова сериозни обекти. Всъщност единственото, което областният може да направи сам, е да продава апартаменти от държавния фонд. Нищо повече.
"Царските конюшни" се намират в абсолютния супер-център на София. От едната им страна е Английската гимназия. От зад е паметникът на Васил Левски. Имат повече от 100 метра лице, излизащо на самия бул."Дондуков, и други 60-70 метра на бул."В.Левски". Както се казва - на идеалното "кьоше". Това нещо да го разпродаваш за 90 лв. на квадратен метър е мега далавера. А мега далавери във времето на ГЕРБ, не стават без съответната вноска при Бойко Борисов.
Именно неговият интерес брани вицепремиерката Бъчварова, която е дала "зелена светлина" на сделката. Ясно е, че областният се е допитал до "началството" по въпроса и именно чрез Бъчварова премиерът е казал "Да". Как точно Бойко си е получил парите, не е ясно - най-вероятно в офшорка. Но сделката не е станала без Бойко, и наличието на Бъчварова там просто потвърждава този логичен факт.
Очевидно са се надявали работата да не бъде разкрита. Но след като тя изгря по медиите, всичко е кризисен PR на Бойко. Гущерът иска да откъсне опашката си, и да обяви един дребен бюрократ за виновен.
Но само глупави избиратели могат да му повярват...


Разследване твърди: Кристалина Георгиева е човек на „Мултигруп“, доносничела е на ДС .

18.10.2016

Журналистическо разследване твърди, че заместник-председателят на Еврокомисията Кристалина Георгиева, която беше кандидат за генерален секретар на ООН, „крие скелети в гардероба си“, пише Euractiv, цитирано от OFFnews.
Според публикацията ЕС продължава да назначава ръководни фигури, без да е проучило миналото им както трябва.
Швейцарският журналист Ив Кугелман е публикувал вчера статия на интернет страницата на изследователския институт на Foreign Policy озаглавена “Основната грешка в ООН, която едва бе предотвратена”. Американската организация е един от най-престижните мозъчни тръстове, анализиращи външната политика и въпросите на сигурността в САЩ.
Според публикацията на реномирания американски институт „в случая на г-жа Георгиева изплуват сериозни твърдения“, които са свързани с нейното минало и настояще. Тези твърдения са групирани в две категории: миналото ѝ в годините на комунистическия режим в България и нейните контакти с бизнес група с предполагаеми връзки с организираната престъпност.
Статията е обобщение на няколкомесечно разследване по тези обвинения, посочва авторът, което е протекло и по време на кампанията с номинацията на Георгиева за поста генерален секретар на ООН. Изследването е базирано на интервюта с бивши агенти в българските служби за сигурност, политици и „граждани, които имат достъп до съответната информация“. Авторът се е позовал и на архивни материали и открити източници, като е провел и консултации с експерти по работата на тайните служби, в частност в България.
Един от тях – бивш офицер от 6-о управление ДС, който в проучването е посочен под псевдонима Андрей Войнов, твърди, че след като започнала да преподава политическа икономика в института Карл Маркс (сега УНСС, бел. ред.), Георгиева е била вербувана като информатор на службите. Според твърденията това ѝ гарантирало да продължи научната си дейност в лондонското училище по икономика през 1987 г.
Георгиева бе номинирана в последния момент за кандидат за генерален секретар на ООН, но има подозрения, че е водила кампания поне в продължение на година в позицията си на еврокомисар.
Авторът започва с това, че българският премиер Бойко Борисов посочи Георгиева като кандидат за най-високия пост в световната организация само седмица преди вземането на финалното решение. Посочва се и че въпреки загубата на българката тя ще остане зам.-председател на ЕК и комисар по бюджета на ЕС.
“Има сериозни съмнения за миналото на Георгиева от времето преди демократичните промени, както и за сегашните ѝ семейни връзки с бизнес конгломерат, който американските дипломати в София описват като „един от доайените на българската организирана престъпност“, пише Кугелман.
Той цитира имената на няколко души от обкръжението на Георгиева, включително и офицер от комунистическите тайни служби, който твърди, че Георгиева е била важна за тях. Посочва се и че Георгиева отрича подобни връзки.
В публикацията премиерът Борисов е цитиран да казва, че Георгиева „има досие“ и се обяснява, че това е термин, който се отнася за информатори или сътрудници на тайната полиция в България.
Авторът цитира и източници, които твърдят, че Георгиева е имала връзки с „Мултигруп“ – бизнес империя от ранните години на демокрацията в България. Дава се и пример, че дъщерята на Георгиева Десислава Кинова е била дългогодишен служител на компании от групировката.
Кугелман посочва, че американски дипломати описват „Мултигруп“ като „доайен на българската организирана престъпност“. Дори и твърдението да е преувеличено, е вярно обаче, че в САЩ има отвращение към точно тази бизнес група, което се потвърждава от официална кореспонденция на Държавния департамент, разкрита от Wikileaks, пише авторът.
„Въпросите, свързани Георгиева, говорят за по-широк проблем: твърде често, както в ООН, така и в ЕС на лидерски постове се назначават хора, за които не е направено задълбочено проучване и не са били подложени на обществен контрол“, убеден е Кугелман.


Сигнал в мрежата: ГЕРБ плашат по села и градчета хората с уволнения, глоби и спиране на пенсии и помощи!

20.10.2016

Споделям нещо, което ме впечатли и разтревожи, пише във фейсбук Лилия Иванова!
От Нета:
ВНИМАНИЕ!!!
Сега се прибирам от Дунавци и Синаговци. Снощи в БОЕЦ постъпи сигнал, за това , че от вчера по селата и малките градчета са тръгнали хора от ГЕРБ и буквално “ лице в лице“ плашат и вкарват страх и заблуда в главите и душите на хората! Разнасят листове с извадки от ИК ЗА ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ГЛАСУВАНЕ и заплашват хората че :
– КОЙТО НЕ ГЛАСУВА, НЯМА ДА ИМА ПРАВО НА СОЦИАЛНИ И ЕНЕРГИЙНИ ПОМОЩИ
– КОЙТО НЕ ГЛАСУВА, НЯМА ПРАВО ДА РАБОТИ ПО МЕРКИТЕ ЗА ВРЕМЕННА ЗАЕТОСТ, А ЗАЕТИТЕ ЩЕ БУДАТ ОСВОБОДЕНИ
– КОЙТО НЕ ГЛАСУВА ,НЯМА ДА ПОЛУЧИ УВЕЛИЧЕНИЕ КЪМ ПЕНСИЯТА СИ ЗА СЛЕДВАШАТА ГОДИНА
– КОЙТО НЕ ГЛАСУВА, ЩЕ БЪДЕ ГЛОБЕН
И разбира се, им казват за КОГО да гласуват! Хората са объркани и стресирани и масово неимформирани.
СТРАХ ТРЕСЕ КОЧИНАТА и чрез страх и натиск се опитват да „спечелят“ и тези избори. Ченгетата това знаят и това правят. С колегите ми от БОЕЦ сме тръгнали по всички населени места, където имаме комитети и наши хора и казваме ИСТИНАТА! Този път Цецо и Буда ще се спънат яко. От нас зависи.
Споделяйте и обяснявайте на всеки истината!


СКАНДАЛ! Министър Горанов вдига палат за 1 млн до София .
23.10.2015

Любимият министър на премиера Бойко Борисов и депутата от ДПС Делян Пеевски - Владислав Горанов скоро ще е горд собственик на частна резиденция. Усилни строителни действия кипят на обекта, който трябва да бъде покрит преди да завали сняг.


 Националният обект, какъвто е по мащаби замъкът от бетон и дърво, се намира в елитната вилна зона край София "Ярема". Това съобщиха за Фрог нюз комшии на обекта, които са сащисани от колосалните размери на строежа. Първо мислехме, че ще се вдига резиденция, но охраната сподели, че министър Горанов вдига къща. Имотът ще струва между 1-1,5 млн лв, смятат брокери на недвижими имоти, които помолихме за експертна оценка.  Обзавеждането можело да вдигне цената още.
До имота на министъра със същото темпо и размах се строи и друга огромна сграда. Не успяхме да узнаем чия собственост е, но строители твърдят, че е на близък на Горанов.
Изсечени са десетки дървета, разкопан е огромен терен от Витоша, за да се издигнат въпросните култови сгради. Култови, защото напомнят за мащабите от времето на култа към личността в СССР и първите години след победата на социализма в България.
Много е вероятно грандоманския строеж да не се води на името на Владислав Горанов, а на негов близък или фирма. Със сигурост обаче е негов, защото идва да контролира обекта и се кара ако нещо не му харесва, категорични са съседи и охранители.
Оценката на премиера за министър Владислав Горанов чухме в петък сутринта по Нова телевизия. Г-н Борисов заяви че е много доволен от работата на Горанов. Сигурно. Само много способен човек може да съчетае многобройните служебни задължения, строителството на уютно семейно гнездо в планината и преследване на недоволните от модела #Кой. Неслучайно и Пеевски толкова го харесва...


Няма коментари:

Публикуване на коментар