вторник, 19 декември 2017 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...128


Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.


Жестоко убийство на бизнесмен в ловешко село.

20.12. 2016

Един от известните бизнесмени в Тетевенския край - 80-годишният Иван Масърлиев, е бил жестоко убит в дома си в село Български извор в понеделник вечерта.
Сигналът за убийството е получен в полицията около 22 часа снощи, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Ловеч. 


Тялото на Масърлиев е било открито от жената, с която живее на семейни начала и техен съсед. Пристигналият на място полицейски екип е установил следи от насилие по трупа, който е откаран за аутопсия в ловешката болница. 

По информация на местния сайт "Зетра" и "24 часа" тялото на убития е било на пода, като ръцете и краката му са били вързани с кабел, а около врата му имало плетен бинт.

Металният сейф, в който Иван Масърлиев държал пари и ценности, бил разбит и празен. Според съселяни на бизнесмена, преди време били правени няколко неуспешни опита за кражби в дома му. 

Иван Масърлиев е първият развил частен бизнес в Български извор. Още през социализма бил закупчик, а търговията му била в кръвта. Започнал със заведение на паркинга в Роденец - през селото минава пътя София-Варна. После направил и магазини. Не бил обаче алчен и себичен, помагал на роднини и приятели. 

"Във вечерта на убийството, около 21 часа, седяхме в местен ресторант с кметовете на Български извор и на Глогово", разказа Адриян Милчев, кмет на Галата. Направило им впечатление, че на съседна маса се настанили двама непознати млади мъже и поведението им било доста съмнително - през цялото време седели като на тръни, оглеждали се.

"Ние тук всичките се знаем, а на тези определено не им бе чиста работата", допълва Милчев. 

С 1400 жители Български извор е сред най-големите села в Ловешка област. В него има полицейски участък, но няма постоянно полицейско присъствие или поне дежурен нощем, оплакват се хората. Казват, че живеят в постоянен страх и дават пример: от октомври до сега са извършени 20 кражби и нито една не е разкрита. 

"През селото минава главен път, спират хора всякакви - нуждаем се от полицейска закрила преди да е станало друго зверско престъпление", казват изворчани.

Аутопсията е показал, че Иван Масърлиев е починал от задушаване. По случая е образувано досъдебно производство.


Няма коментари:

Публикуване на коментар