петък, 12 октомври 2018 г.

ВЪЗМЕЗДИЕ ... 7


Паралелната държава в България представлява най – голямата терористична армия в Европа . Тя е съсипала живота на милиони нормални българи безвъзвратно , затрупвайки ги с лавини от престъпления . Функционерите на Паралелната държава трябва да получат справедливо възмездие за извършеното от тях . За целта е необходемо в България да бъдат изградени нови затвори с много по – голям капацитет от съществуващите . Но има нещо много по – важно – ЕС трябва да изгради единна правозащитна и правораздавателна система за страните – членки , така , че българските престъпници да могат да бъдат съдени и да излежават присъдите си във всяка една точка на Европа .





Окончателно: Доживотни присъди за Килърите

01.12.2017

ВКС е потвърдил доживотните присъди без право на замяна на групата за мокри поръчки "Килъртие".
Така лидерът на бандата Петър Стоянов-Сумиста, Георги Вълев и Васил Костов – Кеца ще търкат наровете до края на живота си. Най-тежкото наказание се налага заради организирането и изпълнението на две убийства-това на великотърновския адвокат Петър Лупов и шуменския бизнесмен Румен Рачев.
Съдебният процес се точи от 2010 година. Решението е прецедент за България, тъй като у нас няма друга брутална престъпна банда, която да е получила възможно най-тежките присъди. Тримата в момента излежават тежки присъди за други престъпления по същото дело. Сумиста търка наровете в Софийския затвор, Георги Вълев е в пандиза в Стара Загора, а Кеца в плевенския затвор. Припоняме ви, че се касае за банда, която е ползвала политически протекции повече от 10 години. "Килърите" парадираха с това и по време на процеса. Освен това са събрани множество доказателства за близостта на групата с един от най-опасните бандити в Европа - Сретен Йосич.
Според разследващите физическите извършители на екзекуциите , Владимир Филев и Георги Георгиев, са изчезналите скоро след това. Те бяха открити мъртви в столичния квартал „Железница” през 2011 г.
След уведомление на прокурор за предприемане на действия по привеждане на определените от съда окончателни наказания, Върховният касационен съд (ВКС) публикува на интернет страницата си присъдите по делото "Килърите", постановени на 1 декември т. г.
Публичното им оповестяване стана възможно една седмица по-късно, по силата на последните поправки в Наказателно-процесуалния кодекс (НПК) и Закона за съдебната власт (ЗСВ) (бел. ред. чл. 416, aл. 2 и aл. 7 oт HΠК и чл. 64, aл. 1 и aл. 2 oт ЗСВ), според които е забранено публикуването на окончателните ефективни присъди на последна инстанция, преди прокурор да е уведомил, че наказанията са влезли в сила. Според законодателя и редица юристи промените ще изиграят ролята на предпазна мярка срещу бягство от правосъдието.


Няма коментари:

Публикуване на коментар