понеделник, 2 март 2020 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...148


Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.


 

Убитият в Пловдив се оказа известният крадец Жоро Плъха 

02.03.2018
Мъжът, открит убит зад Областната управа днес сутринта, се оказа стар познайник на полицията. Това е 40-годишният Жоро Джевизов от Столипиново, по известен като Жоро Плъха. Една от основните версии, по която полицията работи, е че някой е засякъл крадеца на местопрестъплението, бандитът го е нападнал с нож, а човекът го застрелял. До трупа на Джевизов е открит нож, който е негов. Според хора от разследването мъжът се е опитал да свали фаровете на един от паркираните в района автомобили. Охранителна камера на съседна къща е записала кражбата, пише trafficnews.bg.Опитът за кражба на фара е бил направен в 2:10 часа през нощта. На записите се вижда само как убитият Жоро Плъха кляка до предницата на колата и се суети около фара.
Както TrafficNews.bg съобщи, днес около 7.20 сутринта, жена открила мъртвия мъж върху капак на кола в района на Областна управа в града. Тя веднага се обадила на телефон 112, а пристигналия на място екип установил смъртта на мъжа. Целият район бе блокиран от полиция, а на място пристигнаха зам. окръжният прокурор Галин Георгиев и директорът на полицията ст. комисар Атанас Илков. 
Жоро Джевизов е с дебело криминално досие. Той има регистрации за множество кражби от автомобили и домове. Осъждан е многократно, включително и за нападение с нож. Преди десет години той влязъл да краде в жилище на пловдивчани, но собственикът го изненадал и се опитал да го залови. Тогава той го намушкал с нож и избягал. 
В Окръжна прокуратура е образувано досъдебно производство за убийство. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар