понеделник, 18 май 2020 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...152


Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.





С четири куршума е ликвидиран Александър Занев .

18.05.2009

44-годишният съсобственик на веригата „Софийска баница" Александър Занев беше убит в столичния квартал „Бояна". Занев е имал и охранителна фирма. Инцидентът е станал малко преди 19.00 часа на улица „Бял равнец"  в квартал „Бояна". Мъжът е бил прострелян в главата, докато е управлявал джипа си „Сузуки Витара", минути преди да го паркира между две кооперации в столичния квартал. Александър Занев е починал почти веднага от раните си.Сигналът за стрелбата е подаден в полицията около 19.00 часа. На мястото са изпратени няколко патрули на Столичната дирекция на вътрешните работи. Александър Занев е бил регистриран за хулиганство през 2005 г., но делото срещу него е прекратено, съобщи заместник-директорът на СДВР Николай Василев, цитиран от Фокус. Цялата техника, която се намира в дома на убития е била иззета и предстои да се установи дали има записи от охранителните камери. Тялото на мъжа е било открито от двама младежи, които първоначално са се обадили в пожарната и след това на телефон 112 и 166. Предстои да се проведат още огледи на местопрестъплението и да се установяват връзките на убития, каза още Василев.

 Занев е роден на 11 февруари 1965 г. Той  е член на управителния съвет на Сдружение "Спортен клуб Титан". Бизнесменът е и едноличен собственик на "ВИП Трейд" ЕООД, занимаващо се с ресторантьорство и на "Ви Ай Пи Консултинг", занимаваща се с консултанска и проектанска, вътрешна и външнотърговска дейност, представителство и агентство, сделки с интелектуална собственост, лизинг, хотелиерски и туристически услуги, както и всички други незабанени от закона сделки. Според справка в търговския регистър Занев е бил съдружник с 25% участие в "Емпайър" ООД", което се занима с таксиметров транспорт, заедно с Ива Панагонова - сестра на вдовицата на Милчо Бонев – Силвия Панагонова. Ива Панагонова е управител на фирмата.
Убитият е бил и ликвидатор на "Панагюрски мини" ЕАД, на "Мини Перник" ЕАД и на "МК" - ЕООД. От полицията заявиха, че нямат данни бизнесменът да е бил заплашван, няма и данни той да се е занимавал с незаконна дейност.






Няма коментари:

Публикуване на коментар