неделя, 10 септември 2023 г.

ЖИВИТЕ МЪРТВИ ... 46

„ Не чакайте Страшния съд.Той заседава всеки ден. „ Албер Камю

На 05 юни 2020, на 47-годишна възраст е починал строителният предприемач Методи Бачев. Смъртта му е настъпила малко след планова операция в "Пирогов", където е постъпил за корекция на носа. Според информация от болницата пред "24 часа", операцията е преминала без проблеми и Бачев е излязъл от упойката във видимо добро състояние.

Малко по-късно обаче му е прилошало в болничната стая. Опитите за стабилизирането му са продължили един час, но лекарите не са успели да го спасят.

Предстои аутопсия, която да покаже причината за смъртта.

Професионалния път на Методи Бачев в строителния бранш започва като координатор с италианската компания „ Тодини“, която извършва рехабилитация на път Е-79 през 1999 г.Бачев е сред най-популярните бизнесмени и един от най-богатите хора в Югозапада. Заедно със свои съдружници създава голямата строителна компанията "Агромах" (прекръстена впоследствие на "Грома Холд"). Фирмата строи части от АМ "Струма", има големи обекти в Благоевград и строи инфраструктура в други части на България.

Всъщност 43-годишният Методи Бачев не за първи път попада във фокуса на подобни скандали на маса. Преди няколко години бе съден, а накрая оправдан за побой над момче в дискотека. Получи обаче наказание за дребно хулиганство, защото бе хванат да кара джипа си по пешеходна зона в Благоевград.

"Агромах" (с ново име "Грома холд" от 2018 г.) беше разследвана за предполагаеми данъчни измами около поръчката за строителство на участък от АМ "Струма" през 2016 г. заедно с "Пътища Пловдив". По-късно "Грома Холд" участва и в консорциум, който спечели търга за изпълнение на част от магистралата през Кресненското дефиле в края на 2019 г. Бачев не участваше в оперативното управление на преименуваното дружество.

През 2016 г. Методи Бачев беше задържан за 24 часа по проверка за хулиганство. Поводът - видеозапис от тържество в с. Черниче, в който строителният предприемач намеква за интимни отношения между кмета на община Симитли Апостол Апостолов и премиера Бойко Борисов.

Бачев и Апостолов отново влязоха в новините навръх Нова година заради масово сбиване в Симитли с тяхно участие. Бачев обвини кмета в "опит за убийство" при спречкване, докато Апостолов отрече да е провокирал скандала.

Няма коментари:

Публикуване на коментар